αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία μικρά πράγματα που κάνουν οι ανθεκτικοί άνθρωποι μέσα στην ημέρα τους. Και ξεπερνάνε κάθε εμπόδιο

Τρία μικρά πράγματα που κάνουν οι ανθεκτικοί άνθρωποι μέσα στην ημέρα τους. Και ξεπερνάνε κάθε εμπόδιο

Αν ένα πράγμα είναι σίγουρο στη ζωή: Oλοι θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις και εμπόδια. Κάποια θα είναι μικρά και θα ξεπεραστούν εύκολα, όμως άλλα θα απαιτήσουν μεγάλη δύναμη για να τα καταφέρετε.

Όταν αντιμετωπίζουμε τέτοιες προκλήσεις, πολλοί από εμάς δυσκολευόμαστε να συνεχίσουμε. Άλλοι, ωστόσο, φαίνεται να έχουν μια σχεδόν υπεράνθρωπη ικανότητα να επιμένουν.

Πως τα καταφέρνουν; Τώρα θα δούμε 3 πράγματα που κάνουν οι ανθεκτικοί άνθρωποι κάθε μέρα. Συχνά οι εκ φύσεως ανθεκτικοί άνθρωποι κάνουν αυτά τα πράγματα χωρίς πολλή σκέψη ή χωρίς καν να το συνειδητοποιούν.

1) Ασκούν ευγνωμοσύνη

Ενώ, μερικές φορές, ο κόσμος μπορεί να φαίνεται ότι είναι εναντίον μας, όλοι έχουμε πράγματα για τα οποία πρέπει να είμαστε ευγνώμονες.

Ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν αφιερώνουμε χρόνο για να σκεφτούμε αυτά τα πράγματα. Είμαστε πολύ απασχολημένοι με την επιδίωξη των στόχων μας, την ανησυχία για το μέλλον και την αντιμετώπιση των προκλήσεων που μας βάζει η ζωή.

Οι ανθεκτικοί άνθρωποι δείχνουν ευγνωμοσύνη. Και κάπως έτσι παίρνουν δύναμη για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους, παρά τα εμπόδια. Το Harvard Health έχει σημειώσει ότι η ευγνωμοσύνη μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν οι αντιξοότητες, ενώ το Psychology Today το αποκάλεσε ως «μια βασική πτυχή της ανθεκτικότητας».

2) Καταγραφή

Η γνώση του εαυτού μας, των δυνατοτήτων μας και των περιορισμών μας μπορεί να χρησιμεύσει ως πυξίδα στα… θυελλώδη νερά της αβεβαιότητας. Πολλοί διάσημοι άνθρωποι που πέρασαν μέσα από δυσκολίες και τελικά έφτασαν στην επιτυχία, είχαν μία απλή συνήθεια: Σημείωναν σε ένα ημερολόγιο.

Οι μελέτες υποστηρίζουν επίσης τη σύνδεση μεταξύ ανθεκτικότητας και ημερολογίου. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ διαπίστωσε ότι το ημερολόγιο βελτιώνει την ευημερία μετά από ένα αγχωτικό γεγονός, ενώ μια διαφορετική μελέτη διαπίστωσε ότι μειώνει την ανησυχία.

Όπως διαβάζουμε σε μια δημοσίευση του Very Well Mind, το να κοιτάμε προς τα μέσα μπορεί να μας βοηθήσει και να μας δώσει περισσότερη αυτογνωσία, καλύτερη αίσθηση ελέγχου και να πάρουμε τελικά καλύτερες αποφάσεις.

Πολλοί ανθεκτικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν ότι το κάνουν- τους έρχεται φυσικά. Δεν χρειάζεται να βγάζουν ένα ημερολόγιο κάθε πρωί. Αλλά συνεχώς αξιολογούν και αναλύουν γεγονότα του παρελθόντος χωρίς να σκέφτονται συνειδητά ότι το κάνουν.

3) Επικεντρώνονται στη διαδικασία, όχι στα αποτελέσματα

Σε έναν κόσμο που γοητεύεται… από τα αποτελέσματα, τα ανθεκτικά άτομα επικεντρώνονται σε αυτό που κάνουν και όχι στο αποτέλεσμα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Τους ενδιαφέρει. Ξέρουν απλώς ότι τα πράγματα στη ζωή μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από το αναμενόμενο. Γνωρίζουν ότι η προσπάθεια που κάνουν είναι υπό τον έλεγχό τους, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι.

Αυτή η σκέψη θα σε βοηθήσει πραγματικά να ξεπεράσεις δύσκολες στιγμές. Εκεί που άλλοι τα παρατάνε.

Απλό παράδειγμα: Σκεφτείτε όταν πάτε στο γυμναστήριο. Δεν ελέγχετε τα αποτελέσματα. Εσείς ελέγχετε τη διαδικασία. Επικεντρωθείτε σε αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 12 =