αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΒάλε στόχους ανά εβδομάδα για να αλλάξεις την ζωή σου προς το καλύτερο- Εδώ είναι τα 5 βήματα

Βάλε στόχους ανά εβδομάδα για να αλλάξεις την ζωή σου προς το καλύτερο- Εδώ είναι τα 5 βήματα

Όλοι βάζουμε στόχους. Για παράδειγμα, στην αρχή μιας σεζόν ή ενός ημερολογιακού έτους. Τελικά όμως, λίγοι είναι αυτοί που φτάνουν στους στόχους τους. Μπορεί να υπάρχουν εκατομμύρια λόγοι για τους οποίους θα συμβεί αυτό, αλλά ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Δεν έχετε μάθει ακόμα τον τρόπο να βάζετε εβδομαδιαίους στόχους για να αλλάξετε τη ζωή σας. Αυτό το πλάνο παραθέτει το αμερικανικό LifeHack.org.

Ίσως να μην είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε. Μπορεί να σκέφτεστε υπερβολικά τα επόμενα βήματά σας. Μπορεί να αποθαρρύνετε τον εαυτό σας και να επιτρέπετε στους άλλους να σας απομακρύνουν από τον στόχο σας.

Αυτό το απλό αλλά αποτελεσματικό σύστημα θα σας επιτρέψει να επιτύχετε τους εβδομαδιαίους στόχους σας και να προχωρήσετε προς τους μεγαλύτερους στόχους σας με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Εδώ είναι τα 5 βήματα που πρέπει να εφαρμόσεις.

Βήμα 1: Αφιερώστε χρόνο για δείτε τα δεδομένα

Αφιερώστε χρόνο για να σκεφτείτε την προηγούμενη εβδομάδα. Κοιτάξτε πίσω, τις αποτυχίες και τα επιτεύγματά σας. Θα σας βοηθήσει να ταξινομήσετε τα tasks αυτής της εβδομάδας και να θέσετε πιο ξεκάθαρους στόχους για να πετύχετε περισσότερα. Αναρωτηθείτε, τι πετύχατε και πώς σχετίζεται αυτό με τους μεγαλύτερους μηνιαίους ή ετήσιους στόχους σας. Είσαι ευχαριστημένος με την πρόοδο που έχεις κάνει;

Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας δώσει μια εξαιρετική εικόνα για το πόσο καλά έχετε χρησιμοποιήσει τις 168 ώρες που είχατε στη διάθεση σας και εάν κινηθήκατε προς την κατεύθυνση που οραματίζεστε.

Βήμα 2: Προσδιορίστε τους εβδομαδιαίους στόχους

Προσδιορίστε εβδομαδιαίους στόχους για να αλλάξετε τη ζωή σας. Τώρα που κοιτάξατε πίσω στο πρόσφατο παρελθόν σας και στο μέλλον σας, ήρθε η ώρα να προσδιορίσετε ποιοι θα είναι οι στόχοι σας για την εβδομάδα που ακολουθεί. Εδώ είναι η απλή διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε: Βρείτε καλές ιδέες για εβδομαδιαίους στόχους. Βασίστε τους στον προβληματισμό σας για τα επιτεύγματα και τις αποτυχίες της περασμένης εβδομάδας. Εάν έχετε πάρα πολλά να κάνετε, δώστε τους προτεραιότητα με βάση αυτό που είναι πιο σημαντικό. Προσδιορίστε τα επόμενα βήματα για να προχωρήσετε προς τον μεγάλο στόχο, για κάθε μέρα της εβδομάδας. Μπορεί να υπάρχουν σημαντικές εργασίες που χρειάζονται την προσοχή ή παρακολούθηση. Καθορίστε το πολύ 3 καθημερινά βήματα για να πετύχετε τον καθορισμένο ημερήσιο στόχο σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να πετύχετε τους εβδομαδιαίους στόχους σας.

Βήμα 3: Προγραμματίστε τους στόχους σας στο ημερολόγιό σας

Αν απλώς κρατήσετε τους στόχους σας στη λίστα υποχρεώσεων σας, μάλλον θα παραμείνουν εκεί… για πολύ καιρό. Είναι πιο πιθανό να δυσκολευτείτε να κάνετε τη δουλειά, αν δεν βάλετε χρονικό πλαίσιο. Τίποτα δεν σκοτώνει το κίνητρο όπως το κάνει μια ατελείωτη λίστα υποχρεώσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλα τα σημαντικά tasks πρέπει να μπαίνουν απευθείας στο ημερολόγιό σας. Με συγκεκριμένα χρονικά blocks που σας επιτρέπουν να βλέπετε πότε και για πόσο χρόνο θα πρέπει να δουλέψετε σε μια εργασία.

Ξέρεις τι λέει η παροιμία: Αν δεν προγραμματίσεις τη μέρα σου, κάποιος άλλος θα την προγραμματίσει για σένα. Και αυτό είναι κάτι που θέλεις να αποφύγεις.

Βήμα 4: Βάλτε υπενθυμίσεις

Ορίστε υπενθυμίσεις για να αναλάβετε δράση. Είναι υπέροχο να σχεδιάζετε τα βήματά σας προς τους εβδομαδιαίους στόχους. Είναι υπέροχο να διαθέτετε χρόνο για κάθε ένα από τα βήματα στο ημερολόγιό σας για να είστε σίγουροι ότι πραγματικά δημιουργείτε χρόνο για αυτά. Αλλά ποτέ δεν βλάπτει να ορίσετε υπενθυμίσεις για τον εαυτό σας, όλη την εβδομάδα, για αυτά τα μικρότερα καθημερινά βήματα. Το πιο σημαντικό βήμα από όλα είναι η ανάληψη δράσης. Φροντίστε να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τις δεσμεύσεις σας.

Βήμα 5: Γιορτάστε τα επιτεύγματά σας

Μάθετε να γιορτάζετε τα επιτεύγματά σας, όσο μικρά κι αν είναι. Αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πλανου. Δημιουργεί την αίσθηση της καλής δουλειάς και σας παρακινεί να δημιουργήσετε ακόμα μεγαλύτερους εβδομαδιαίους στόχους. Οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν να γιορτάσουν τις μικρότερες νίκες και τείνουν να επικεντρώνονται σε μηνιαία, τριμηνιαία ή ετήσια επιτεύγματα. Αλλά κάθε μικρό βήμα που σας οδηγεί προς το μεγαλύτερο όραμά σας, αξίζει να το γιορτάσετε!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + fifteen =