αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο Linkedin ρώτησε τους χρήστες για την συμβουλή που θα έδιναν στον 20χρονο εαυτό τους. Μια συμβουλή ανέβηκε ξανά και ξανά

Το Linkedin ρώτησε τους χρήστες για την συμβουλή που θα έδιναν στον 20χρονο εαυτό τους. Μια συμβουλή ανέβηκε ξανά και ξανά

Το Linkedin έχει 1,5 εκατ. followers στο account του στο Twitter. Και αποφάσισε να κάνει ένα ενδιαφέρον γκάλοπ. Ρώτησε λοιπόν τους followers του: «Αν θα μπορούσατε να δώσετε μία συμβουλή στον 20χρονο εαυτό σας, ποια θα ήταν αυτή;».

Κάπως έτσι προέκυψε ένα… χρυσωρυχείο μεγάλων και μικρών συμβουλών. Κάποιοι ξεκίνησαν να παραθέτουν μικρά tips: Φάε λιγότερη πίτσα, πρόσεχε το κουμπί «reply all», πίστεψε στον εαυτό σου, μην είσαι αναβλητικός. Είναι μερικές από τις συμβουλές που αναρτήθηκαν κάτω από την ερώτηση.

Αλλά κάπου εκεί, μια συμβουλή ξεκίνησε να ποστάρεται ξανά και ξανά. Ο πρώτος που την παρέθεσε ήταν ο executive coach Tracy Wilk: «Δεν υπάρχει ανάγκη να δείξεις μία τρελή βιασύνη για να βρεις την ιδανική δουλειά. Το πρώτο μέρος (δηλαδή 10+ χρόνια) της καριέρας σου αφορά τη δοκιμή πολλαπλών εργασιών και την κατανόηση του τι σου αρέσει/αντιπαθείς και επίσης να δεις σε τι είσαι καλός ή κακός».

Ο συνιδρυτής της Hireproof Max Korpinen πόσταρε γρήγορα ένα παρόμοιο μήνυμα. «Μην ξοδεύεις τόσο πολύ χρόνο για να σχεδιάσεις και να ερευνήσεις το τέλειο μονοπάτι καριέρας – δεν ξέρεις τι είναι “δουλειά” ούτως ή άλλως. Εξερεύνησε επιθετικά όλες τις επιλογές που φαίνονται ενδιαφέρουσες, μάθε, επανέλαβε και θα φτάσεις στο” τέλειο μονοπάτι” πολύ πιο γρήγορα», συμβουλεύει τον νεότερο εαυτό του.

Στη συνέχεια, ο ερευνητής Dalili Bonomi είπε κάτι παρόμοιο: «Απλά ξεκινήστε. Μην περιμένετε να “μάθετε περισσότερα”, μην περιμένετε την τέλεια δουλειά, μην περιμένετε να μάθετε τι θέλετε να κάνετε πριν καν ξεκινήσετε».

Ο «κανόνας του 70» που εφαρμόζει ο Jeff Bezos

Με την παραπάνω λογική συμφωνεί ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos. Έχουμε μιλήσει εδώ στο It’s Possible για τον «κανόνα του 70%» που εφαρμόζει σε γενικότερο πλαίσιο ο γνωστός επιχειρηματίας.

«Πάρε μια απόφαση όταν γνωρίζεις το 70% των πληροφοριών που επιθυμείς. Αν περιμένεις να φτάσεις στο 90%, στις περισσότερες περιπτώσεις πιθανόν θα είσαι αργός», λέει ο Jeff Bezos. Πρέπει να συλλέξεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς, και στην συνέχεια να κινηθείς γρήγορα για να κάνεις το «μεγάλο βήμα». Ακόμα και αν δεν είσαι απολύτως σίγουρος ότι η απόφαση που παίρνεις είναι η σωστή. Εάν γνωρίζεις με βεβαιότητα ότι η απόφαση σου είναι σωστή, τότε μάλλον… είσαι ήδη πολύ αργός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 15 =