αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈρευνα αποκαλύπτει ότι σχεδόν τα 2/3 των χρηστών του Tinder είναι σε σχέση και οι μισοί δεν θέλουν καν ραντεβού

Έρευνα αποκαλύπτει ότι σχεδόν τα 2/3 των χρηστών του Tinder είναι σε σχέση και οι μισοί δεν θέλουν καν ραντεβού

Έρευνα διαπίστωσε ότι οι εφαρμογές γνωριμιών, όπως το Tinder, έχουν γίνει πηγές ψυχαγωγίας και κοινωνικής σύνδεσης για πολλούς χρήστες και όχι μέρη για να κανονίσουν ραντεβού ή γνωριμίες.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Tinder είναι ήδη σε σχέση – με σχεδόν τους μισούς χρήστες να μην ενδιαφέρονται πραγματικά να βγουν ραντεβού, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Οι ερευνητές μίλησαν σε 1.400 χρήστες ηλικίας 18 έως 74 ετών για τα κίνητρά τους για τη χρήση της εφαρμογής γνωριμιών και ρώτησαν για τον αριθμό των matches και των ραντεβού που έχουν βγει.

Ρώτησαν επίσης για την ψυχολογία τους, την αυτοεκτίμηση και αν ένιωθαν μόνοι. Πολλοί επιλέγουν να παραμείνουν ενεργοί σε εφαρμογές γνωριμιών ακόμα κι αν δεν αναζητούν ραντεβού ή γνωριμίες για τους ίδιους λόγους που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαπιστώνει η έρευνα.

Για αυτούς τους χρήστες, οι πλατφόρμες έχουν γίνει πηγές ψυχαγωγίας και κοινωνικής σύνδεσης, ενώ τους παρέχουν την τόνωση της αυτοπεποίθησης που έρχεται με τη συλλογή likes και matches.

Ο συν-συγγραφέας της μελέτης Tζερμάνο Βέρα Κρουζ, επιστήμονας δεδομένων και καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Picardy Jules Verne στη Γαλλία, είπε ότι το φαινόμενο έχει ως αποτέλεσμα ένα «παιχνίδι εξαπάτησης».

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όσοι θέλουν ειλικρινά να έχουν συνδέσεις στην πραγματική τους ζωή, έχουν μικρότερες πιθανότητες να βρουν επιτυχία, επειδή οι χρήστες που έχουν τις ίδιες προθέσεις είναι λιγότεροι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =