αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο μίνι αυτοκίνητο των 7.600 ευρώ: Το οδηγάς από 16 ετών και το αγοράζεις online

Το μίνι αυτοκίνητο των 7.600 ευρώ: Το οδηγάς από 16 ετών και το αγοράζεις online

Το Citroen Ami μπορεί να ελιχθεί απρόσκοπτα εντός της αστικής ζούγκλας, απαλλάσσοντας του οδηγούς από το καθημερινό άγχος της εύρεσης μιας θέσης στάθμευσης και τις αυξημένες τιμές καυσίμων.

Ταυτόχρονα όμως, χάρη στις πλευρικές πόρτες (αντίθετα ανοιγόμενη του οδηγού) και την οροφή με την μεγάλη γυάλινη επιφάνεια που εξασφαλίζει ένα ευήλιο περιβάλλον μετακίνησης, οι δύο επιβάτες απολαμβάνουν αυξημένη προστασία σε σχέση με ένα δίκυκλο ή τρίκυκλο όχημα, εξαλείφοντας τον κίνδυνο ανατροπής.

Ένα πολύ μεγάλο προσόν του νέου Citroen Ami είναι η προσβασιμότητα που προσφέρει, δεδομένου ότι ανήκει στην κατηγορία L6e (ελαφρά τετράκυκλα) και μπορεί να οδηγηθεί νόμιμα από τους κατόχους διπλώματος μοτοποδηλάτου (κατηγορία ΑΜ), με κατώτατο όριο ηλικίας τα 16 έτη.

Διαθέτει ένα ηλεκτρομοτέρ 8 ίππων στον πίσω άξονα που εξασφαλίζει ανώτερη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, αντλώντας ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 5,5 kWh που χαρίζει αυτονομία 75 χιλιομέτρων.Η φόρτισή του είναι απλοποιημένη, καθώς σε μόλις τρεις ώρες μέσω μιας κανονικής/οικιακής πρίζας 220V επανακτά την πλήρη αυτονομία.

Και πόσο κοστίζει; Η τιμή του ξεκινά στην Ελλάδα από τα 7.600 ευρώ (με επιδότηση). Μπορείς να το αγοράσεις online μέσα από το επίσημο website της εταιρίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 13 =