αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε συνήθειες που έχουν οι ανεξάρτητοι άνθρωποι. Και φτάνουν στην επιτυχία

Πέντε συνήθειες που έχουν οι ανεξάρτητοι άνθρωποι. Και φτάνουν στην επιτυχία

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί μερικοί άνθρωποι φαίνεται να διαχειρίζονται τα σκαμπανεβάσματα της ζωής χωρίς να χρειάζονται πολλή υποστήριξη, ενθάρρυνση και κίνητρο από άλλους;

Την ίδια στιγμή, κάποιοι άνθρωποι βασίζονται σε άλλους για να τους βοηθήσουν να πάρουν αποφάσεις, να αντιμετωπίσουν ακόμη και τις πιο απλές καθημερινές εργασίες και να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Φυσικά, όλοι χρειαζόμαστε λίγη βοήθεια και καθοδήγηση μερικές φορές, αλλά εδώ είναι 5 συνήθειες που έχουν οι ανεξάρτητοι άνθρωποι και τους κάνουν τόσο επιτυχημένους στη ζωή.

1. Έχουν πάθος και είναι αυτοδύναμοι

Οι ανεξάρτητοι άνθρωποι σίγουρα δεν χρειάζονται… βοήθεια για να σηκωθούν από το κρεβάτι το πρωί!

Είναι αυτοδύναμοι και ξέρουν ότι για να είναι επιτυχημένοι πρέπει να «just do it», χωρίς να χρειάζονται έπαινο, ενθάρρυνση και επικύρωση από άλλους ότι βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

Η ώθηση που παίρνουν όταν καταλαβαίνουν ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά μόνοι τους είναι αυτό που τους ωθεί να συνεχίσουν.

2. Δίνουν προτεραιότητα στους στόχους και τα όνειρά τους

Και κάνουν αυτά τα όνειρα πραγματικότητα.

Μερικοί άνθρωποι αφήνουν τις ελπίδες και τα όνειρά τους στην άκρη, και δίνουν υπερβολική προσοχή στους haters που τους λένε ότι δεν θα συμβεί ποτέ.

Οι ανεξάρτητοι άνθρωποι δεν αποσπώνται, ούτε αποθαρρύνονται από εκείνους που υποτιμούν τις ιδέες τους.

Γνωρίζουν ότι ο δρόμος προς την επιτυχία μπορεί να μην είναι εύκολος και ότι μπορεί να υπάρξουν πισωγυρίσματα στην πορεία, αλλά πιστεύουν σε αυτό που μπορούν να επιτύχουν.

3. Γνωρίζουν καλά τον εαυτό τους

Οι ανεξάρτητοι άνθρωποι έχουν αυτοπεποίθηση. Γνωρίζουν τα δυνατά τους σημεία και τις αδυναμίες τους και δεν χρειάζονται συνεχείς συμβουλές ή επιδοκιμασίες από άλλους.

Φυσικά, είναι ωραίο για τους ανθρώπους να σκέφτονται θετικά για εσάς, αλλά οι ανεξάρτητοι άνθρωποι δεν χρειάζονται αυτήν την έγκριση για να σκέφτονται θετικά τον εαυτό τους. Απλώς το κάνουν.

4. Είναι αποφασιστικοί

Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να παίρνεις ρίσκα και να κάνεις λάθη. Οι ανεξάρτητοι άνθρωποι δεν έχουν τη συνήθεια να πηγαίνουν… πέρα δώθε προσπαθώντας να αποφασίσουν για τη σωστή πορεία δράσης. Ούτε αναζητούν εκατοντάδες διαφορετικές απόψεις στη διαδικασία.

Εμπιστεύονται το ένστικτό τους και παίρνουν τολμηρές, σίγουρες αποφάσεις και συχνά ανταμείβονται με επιτυχία.

Μερικές φορές όμως, αυτές οι αποφάσεις δεν επιφέρουν το αποτέλεσμα που ήλπιζαν. Αλλά αντί να το αφήσουμε να τους καταρρίψει και να ρίξει  την αυτοπεποίθησή τους…

5. Μαθαίνουν από τα λάθη τους και δεν τα βλέπουν ως αποτυχίες

Όπως όλοι μας, έτσι και οι ανεξάρτητοι άνθρωποι κάνουν λάθος πράγματα. Η μόνη διαφορά είναι ότι εκείνοι που είναι αυτάρκεις δεν χρειάζονται καμία επιβεβαίωση όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασαν. Απλώς σηκώνονται και προσπαθούν ξανά.

Διατηρούν μια νοοτροπία ανάπτυξης και γνωρίζουν ότι οι προκλήσεις και οι αποτυχίες αποτελούν κομμάτι της μαθησιακής διαδικασίας.

Γνωρίζουν επίσης ότι το για να πετύχεις δεν σημαίνει πάντα να το κάνεις σωστά με την πρώτη φορά. Όμως τα λάθη της πρώτης, δεύτερης ή τρίτης φοράς μπορεί να τους επιτρέψουν να πετύχουν στην τέταρτη προσπάθεια.

Έχουν επιμονή λοιπόν και δεν τα παρατάνε στο πρώτο εμπόδιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =