αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16. Και στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16. Και στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσημα έρχεται στην Ελλάδα κάπου στον Νοέμβριο, ωστόσο κάποιοι ίσως το έχετε δει να κυκλοφορεί στους δρόμους. Πρόκειται για το Citroen Ami. Ένα μίνι διθέσιο αυτοκίνητο, το οποίο χάρη στις τεχνικές προδιαγραφές του, μπορεί να οδηγηθεί –και στην Ελλάδα– από την ηλικία των 16 ετών και μόνο με δίπλωμα μοτοποδηλάτου.

Στη χώρα μας αναμένεται γύρω στον Νοέμβριο όπως είπαμε, με τιμές από περίπου 7.900 ευρώ, ενώ έχει εκδηλωθεί ήδη μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των καταναλωτών. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα μακροχρόνιας μίσθωσης με μία προκαταβολή κάτω των 3.000 ευρώ και περίπου 20 ευρώ μηνιαία δόση.

Διαθέτει ένα αμάξωμα αποτελούμενο από μόλις 250 διαφορετικά μέρη, αφού, για παράδειγμα, το μπροστινό και το πίσω μέρος είναι ίδια. Ο σπαρτιάτικος εξοπλισμός περιορίζεται στο σύστημα εξαερισμού και θέρμανσης. Από εκεί και μετά αναλαμβάνει τον ρόλο του πλοηγού και του διασκεδαστή το Smartphone, για το οποίο προβλέπεται μία ειδική στήριξη δίπλα από το τιμόνι, ενώ οι απαιτητικοί μπορούν να παραγγείλουν προαιρετικά ένα ηχείο Bluetooth για καλύτερο ήχο.

Το στενό αμάξωμα πλάτους μόλις 1,40 μ. και ιδίως η διάμετρος ολικής στροφής των 7,2 μ. δημιουργούν συνθήκες μοναδικής ευελιξίας για ένα μοντέλο, που χωρά σχεδόν παντού (ακόμη και κάθετα). Η ανώτατη ταχύτητα περιορίζεται στα 45 χλμ./ώρα, όμως επαρκεί για την καθημερινότητα σε αστικό περιβάλλον, όπου η συνεχής ανάκτηση ενέργειας από τα συχνά φρεναρίσματα και τις επιβραδύνσεις λειτουργεί υπέρ της αυτονομίας, με αποτέλεσμα να αγγίζει τα 75 χλμ.

Παρακάτω μπορείτε να το δείτε εν δράσει στους Ελληνικούς δρόμους, έτσι όπως το παρουσίασε μέσα στο καλοκαίρι ο γνωστός YouTuber, Βασίλης Σαρημπαλίδης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =