αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι φοβάται ένας χειριστικός άνθρωπος: Εδώ είναι 5 πράγματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις

Τι φοβάται ένας χειριστικός άνθρωπος: Εδώ είναι 5 πράγματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για τους χειριστικούς ανθρώπους. Τέτοιοι άνθρωποι είναι παντού γύρω μας. Στο επαγγελματικό πεδίο ή στην προσωπική μας ζωή.

Η χειραγώγηση είναι ένα πονηρό εργαλείο που χρησιμοποιούν κάποιοι για να ελέγχουν άλλους και να υπαγορεύουν τις επιλογές τους. Αλλά η γνώση είναι δύναμη, και τώρα θα δούμε κάποια ψυχολογικά εργαλεία για να ανατρέψετε τα πράγματα.

Εδώ είναι 5 πράγματα που φοβάται ένας χειριστικός άνθρωπος.

1# Αδιαφορία

Οι χειριστικοί άνθρωποι τροφοδοτούνται από τις συναισθηματικές αντιδράσεις των ανθρώπων. Ευδοκιμούν και παίρνουν δύναμη όταν συνειδητοποιούν ότι μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά σας, γιατί έτσι ξέρουν ότι σας χειραγωγούν για να κάνετε αυτό που θέλουν.

Χάνουν το ενδιαφέρον τους για σένα και όταν φαίνεσαι αδιάφορος και δεν αντιδράς έντονα. Μην εκφράζετε συναισθήματα όπως θυμό, φόβο, νευρικότητα, ανυπομονησία, ελπίδα ή ενθουσιασμό. Διατηρήστε ουδέτερη συμπεριφορά, ήρεμη φωνή και προπαθείστε να δείχνετε αδιάφοροι για το παιχνίδι τους.

2# Θέτοντας προσωπικά όρια

Στον τομέα της ψυχολογικής αυτοάμυνας, ο καθορισμός ορίων ισοδυναμεί με την κατασκευή ενός φρουρίου. Είναι η πρώτη σας γραμμή άμυνας ενάντια στη χειραγώγηση.

Τι θα ανεχτείς και τι δεν θα ανεχτείς. Δεν είναι μια διαπραγμάτευση ή μια συζήτηση. Είναι μια δήλωση. Όταν ορίζετε ξεκάθαρα όρια, στέλνετε ένα μήνυμα ότι σέβεστε τον εαυτό σας, και ότι και οι άλλοι θα πρέπει επίσης. Το συναρπαστικό είναι ότι οι χειριστές συχνά στοχεύουν αυτούς που θεωρούν ότι έχουν αδύναμα όρια.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που είχαν πρόβλημα να πουν «όχι» ήταν πιο πιθανό να στοχοποιηθούν από χειριστές. Μαθαίνοντας να διεκδικείτε τα όριά σας, μπορείτε να μειώσετε αποτελεσματικά την πιθανότητα χειραγώγησής σας. Θυμήσου και το άρθρο: Οι έξυπνοι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτές τις 5 φράσεις για να βάζουν όρια και να μην τους εκμεταλλεύονται οι άλλοι.

3# Κάνε διερευνητικές ερωτήσεις

Στην προσπάθεια να αντιμετωπίσετε έναν χειριστή, τα λόγια σας μπορούν να είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Πιο συγκεκριμένα, οι ερωτήσεις σας.

Οι χειριστικοί τύποι είναι συχνά επιδέξιοι στη δημιουργία αφηγήσεων που εξυπηρετούν την ατζέντα τους. Αλλά ένα πράγμα για το οποίο μπορεί να μην είναι προετοιμασμένοι είναι μια καλά τοποθετημένη, διερευνητική ερώτηση.

Το να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις μπορεί να σας βοηθήσει να αποκαλύψετε τις αληθινές προθέσεις τους. Τους αναγκάζει να εξηγήσουν τις πράξεις ή τις δηλώσεις τους και μπορεί να τους πιάσεις στα πράσα.

4# Η δύναμη της σιωπής

Οι πωλητές δεν είναι οι μόνοι που κατανοούν τη σημασία της επιρροής. Το κάνουν και οι χειριστικοί τύποι. Αλλά σε αυτό το παιχνίδι ψυχολογικού σκακιού, ένα από τα πιο ισχυρά όπλα που έχετε στη διάθεσή σας μπορεί να σας εκπλήξει. Είναι σιωπή.

Μιλάμε για την στρατηγική σιωπή, ένα ψυχολογικό εργαλείο που μπορεί να είναι εκπληκτικά ισχυρό εδώ.

Ετσι δουλευει: Οι χειριστές τροφοδοτούν τις αντιδράσεις. Ρίχνουν δόλωμα για να δουν αν δαγκώνεις. Τι γίνεται όμως αν δεν το κάνετε; Τι κι αν μένεις σιωπηλός;

Η δύναμη της σιωπής επαναφέρει την μπάλα στο γήπεδο τους. Όταν δεν αντιδράτε αμέσως, δημιουργείτε ένα κενό που ο χειριστής αισθάνεται υποχρεωμένος να γεμίσει. Μπορεί να αποκαλύψουν περισσότερα από όσα σκόπευαν, δίνοντάς σας το πάνω χέρι.

Όταν βρεθείτε στο στόχαστρο ενός χειριστή, μην ξεχνάτε τη δύναμη της σιωπής. Αλλά χρησιμοποιήστε το σοφά και ηθικά για να αποφύγετε να πέσετε μόνοι σας σε τακτικές χειραγώγησης.

5# Εξηγήστε τους ότι υπάρχουν συνέπειες για τη συμπεριφορά τους

Οι χειραγωγοί λειτουργούν συχνά σε έναν κόσμο ατιμωρησίας, πιστεύοντας ότι οι ενέργειές τους δεν έχουν κανένα αντίκτυπο.

Για να τους δείξετε το αντίθετο, είναι απαραίτητο να κοινοποιήσετε τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους.

Ενημερώστε τους ότι οι χειρισμοί τους δεν θα περάσουν ανεξέλεγκτοι. Αυτό το κρίσιμο βήμα θα σας επιτρέψει να διασφαλίσετε ότι θα ελέγχετε καλύτερα την κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ψυχολόγος του Harvard εξηγεί: 5 φράσεις που χρησιμοποιεί κάποιος όταν προσπαθεί… να σε βγάλει τρελό

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 15 =