αρχικηVIRALΤι φοβάται ένας χειριστικός άνθρωπος

Τι φοβάται ένας χειριστικός άνθρωπος

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για τους χειριστικούς ανθρώπους. Τέτοιοι άνθρωποι είναι παντού γύρω μας. Στο επαγγελματικό πεδίο ή στην προσωπική μας ζωή.

Το psychopolis.gr βάζει στο τραπέζι μια ακόμα πτυχή. Τι φοβάται ένας τέτοιος άνθρωπος. Ο χειριστικός άνθρωπος τρέμει πραγματικά στην σκέψη ότι θα τον ανακαλύψουν και θα σταματήσει να έχει επίδραση στη ζωή όσων τον ενδιαφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσει ασήμαντος, ένα συναίσθημα που πραγματικά τον καθηλώνει, λόγω του εύθραστου και ανασφαλούς χαρακτήρα του.

Ένας τέτοιος άνθρωπος φοβάται λοιπόν έντονα την απόρριψη ή την εγκατάλειψη από αυτούς που χειραγωγεί. Μπορεί να έχει έναν βαθιά ριζωμένο φόβο απόρριψης και να προχωρά σε τέτοιες τοξικές συμπεριφορές για να διατηρεί τις σχέσεις του. Θεωρούν ότι χωρίς την χειριστική συμπεριφορά τους δεν θα μπορέσουν να έχουν άλλους ανθρώπους κοντά τους.

Τι άλλο φοβάται ο χειριστικός άνθρωπος; να χάσει την αίσθηση του εαυτού του. Μπορεί να έχει οικοδομήσει την ταυτότητά του γύρω από τον έλεγχο και τη χειραγώγηση των άλλων και μόνο η σκέψη ότι θα χάσει αυτόν τον έλεγχο μπορεί να είναι μια τρομακτική προοπτική. Μπορεί επίσης να φοβάται το άγνωστο, καθώς έχει συνηθίσει να χειρίζεται τους άλλους, ώστε μια άλλη ζωή να του ήταν εντελώς άγνωστη και ξένη.

Τα χειραγωγικά άτομα μπορεί επίσης να φοβούνται να είναι ευάλωτα, καθώς η ευαλωτότητα συχνά θεωρείται αδυναμία. Μπορεί να φοβούνται ότι αν δείξουν αδυναμία, θα τους εκμεταλλευτούν οι άλλοι και θα τους κοροιδέψουν. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το τι φοβαται ο χειριστικός άνθρωπος μπορεί να είναι κάτι το ασυνείδητο και να μην καταλαβαίνει καν γιατί ενεργεί με τον τρόπο που ενεργεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 9 σημάδια για να εντοπίσεις τους τοξικούς ανθρώπους στον κύκλο σου: Εξηγεί ένας Ζέν μάστερ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + one =