αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠολλά αρνητικά σχόλια καταναλωτών για τις χρεώσεις που βάζουν οι τράπεζες… παντού- Δείτε την λίστα

Πολλά αρνητικά σχόλια καταναλωτών για τις χρεώσεις που βάζουν οι τράπεζες… παντού- Δείτε την λίστα

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι οι ελληνικές τράπεζες ετοιμάζουν την επιβολή μιας πάγιας χρέωσης περίπου 0,50 ευρώ τον μήνα για κάθε λογαριασμό. Η είδηση μεταδόθηκε από αρκετά ΜΜΕ, κυκλοφόρησε στα social media και όπως είναι λογικό έχει ήδη προκαλέσει πολλά αρνητικά σχόλια καταναλωτών. Οι οποίοι βλέπουν ένα ακόμα «χαράτσι» των τραπεζών να έρχεται.

Όπως γράφουν Τα Νέα, η επιβολή μιας πάγιας χρέωσης της τάξης των 0,50 ευρώ τον μήνα θα αφορά την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια κ.ά. Αντίθετα, δεν θα υπάρχει επιβάρυνση στους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς, οι οποίοι όμως δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις. Σημειώνεται ότι μηνιαίες χρεώσεις υπήρχαν σήμερα στους λογαριασμούς για επιχειρήσεις.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η μόνη χρέωση ή προμήθεια που κρατούν οι τράπεζες. Αφού πλέον επιβάλουν χρεώσεις σε σχεδόν… οποιαδήποτε κίνηση κάνεις. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι χρεώσεις αφορούν μία πληθώρα συναλλαγών, από την πληρωμή λογαριασμών μέχρι τη μεταφορά χρημάτων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία του Mega, οι χρεώσεις είναι οι εξής:

-Μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό μίας τράπεζας σε λογαριασμό άλλης τράπεζας – 1 έως 5 ευρώ έως το ποσό των 12.500 ευρώ.

-Πληρωμή λογαριασμών ενέργειας ή κινητής τηλεφωνίας, 0,30 έως 0,40 ευρώ

-Ανανέωση χρεωστικής κάρτας, όταν λήγει, 5-6 ευρώ

-Συνδρομή πιστωτικής κάρτας, 25 – 100 ευρώ

-Επανέκδοση κάρτας σε περίπτωση φθοράς, κλοπής ή απώλειας, 5 με 6 ευρώ

-Δάνεια: Αιτήματα για τροποποίηση στεγαστικού δανείου – αλλαγή προγράμματος ή διάρκειας αποπληρωμής, από 50 έως 250 ευρώ

-Ενοίκια: Για τη μεταφορά του ποσού από τον λογαριασμό του ενοικιαστή στον ιδιοκτήτη, 3 έως 4,5 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 3 =