αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 χαρακτηριστικά προσωπικότητας που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι, σύμφωνα με την NASA

Τα 3 χαρακτηριστικά προσωπικότητας που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι, σύμφωνα με την NASA

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι χρειάζεται για να γίνεις αστροναύτης; Οι περισσότεροι αστροναύτες είναι ειδικοί σε έναν ή περισσότερους τομείς και είναι εξαιρετικά μορφωμένοι και εκπαιδευμένοι.

Αλλά εκτός από τις βασικές απαιτήσεις όπως ένα μεταπτυχιακό σε έναν τομέα STEM, όραση 20/20 (επιτρέπονται τα γυαλιά!) κ.λπ., υπάρχουν τρία χαρακτηριστικά προσωπικότητας που η NASA βλέπει ως ιδιαίτερα σημαντικά για διαστημικές αποστολές.

Αυτά είναι:

  • Να είναι… χοντρόπετσοι
  • Ψυχραιμία
  • Μια αισιόδοξη οπτική

Και τα τρία είναι πολύτιμα σε διάφορους τομείς, όχι μόνο στην εξερεύνηση του διαστήματος, όπως σχολιάζει το αμερικανικό hack spirit.

1) Να είναι… χοντρόπετσοι

Τα άτομα με ”παχύ δέρμα” μπορούν να χειριστούν την κριτική, την απόρριψη και την αποτυχία χωρίς να εκτροχιάζονται συναισθηματικά. Δεν παίρνουν τα πάντα προσωπικά και πιστεύουν ότι το feedback είναι ο τρόπος για να αναπτυχθούν και να επιτύχουν σπουδαία πράγματα.

Όπως γνωρίζουμε, οι επιτυχημένοι άνθρωποι συχνά αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις και αποτυχίες. H ανθεκτικότητα τους βοηθά να επιμείνουν στις δύσκολες στιγμές και να μάθουν από τα λάθη τους αντί να τα παρατήσουν.

Για παράδειγμα, οι αστροναύτες υποβάλλονται σε αυστηρές διαδικασίες εκπαίδευσης και επιλογής. Επιπλέον, τελικά μόνο ορισμένοι αιτούντες περνάνε με επιτυχία. Αλλά αφού γίνεις αστροναύτης, αρχίζουν οι πραγματικές προκλήσεις καθώς αντιμετωπίζεις έντονο έλεγχο και αξιολογήσεις.

Ένας αστροναύτης με ”χοντρό δέρμα” μπορεί να χειριστεί την εποικοδομητική κριτική και να μάθει από αυτήν. Τους κάνει πιο προσαρμοστικούς και ανθεκτικούς κατά τη διάρκεια των αποστολών τους.

2) Ψυχραιμία

Είναι σημαντικό γιατί δείχνει την υπομονή σας και οτι παραμένετε ήρεμοι σε αγχωτικές καταστάσεις.

Η επιτυχία σπάνια είναι άμεση και πολλά εμπόδια προκύπτουν στο δρόμο για την επίτευξη των στόχων σας. Η ψυχραιμία σάς επιτρέπει να παραμένετε συγκεντρωμένοι και σταθεροί, παίρνοντας καλύτερες αποφάσεις υπό πίεση.

Οι αστροναύτες πρέπει να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και προκλήσεις κατά τη διάρκεια των διαστημικών αποστολών. Βιώνουν αναποδιές, καθυστερήσεις ή απροσδόκητα γεγονότα που απαιτούν ευελιξία και υπομονή.

Στην καθημερινή ζωή, οι απροσδόκητες καταστάσεις και τα εμπόδια είναι επίσης συχνό φαινόμενο. Είτε αντιμετωπίζετε καθυστερήσεις στο μποτιλιάρισμα, αντιμετωπίζετε τεχνολογικές δυσλειτουργίες (αυτές είναι οι χειρότερες!), είτε προσωπικές αποτυχίες. Με ψυχραιμία, θα επανέλθετε γρήγορα και θα βρείτε εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματα.

3) Μια αισιόδοξη οπτική

Η αισιοδοξία είναι μια ισχυρή κινητήρια δύναμη που κρατά τους επιτυχημένους ανθρώπους με ώθηση και ενέργεια.

Τους βοηθά να διατηρήσουν μια θετική στάση ακόμα και όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες και αβεβαιότητες.

Μια αισιόδοξη νοοτροπία επίσης προσελκύει και εμπνέει τους άλλους και ωφελεί τόσο τους αστροναύτες όσο και τους καθημερινούς ανθρώπους. Θυμήσου και το άρθρο: Το τρικ που εφαρμόζουν οι αισιόδοξοι άνθρωποι και ξεπερνούν τις δυσκολίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά όταν θες κάτι πολύ, γίνεται; Η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη, παραθέτει 5 μύθους για το Νόμο της Έλξης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − eleven =