αρχικηVIRALΠέντε τρόποι για να παραμείνεις χαρούμενος όταν είσαι ανάμεσα σε αρνητικούς ανθρώπους

Πέντε τρόποι για να παραμείνεις χαρούμενος όταν είσαι ανάμεσα σε αρνητικούς ανθρώπους

Αν είχατε βρεθεί στο παρελθόν γύρω από ένα αρνητικό/δυστυχισμένο άτομο, πιθανότατα γνωρίζετε ότι η αρνητικότητα του μπορεί να σας παρασύρει πολύ, πολύ γρήγορα. Μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα ενός δωματίου και να μειώσουν μια κατά τα άλλα χαρούμενη διάθεση.

Πώς μπορείτε λοιπόν να καταπολεμήσετε αυτές τις αρνητικές επιρροές; Υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τη θετική σας σκέψη, ακόμα και όταν οι διαθέσεις των άλλων ανθρώπων σας παρασύρουν;

Ναι. Και εδώ είναι 5 τρόποι.

1. Μείνετε ευτυχισμένοι, δείχνοντας τους ευγνωμοσύνη

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα μαγικό πράγμα. Κάνει αυτόματα τις καταστάσεις πιο θετικές. Ως εκ τούτου, μπορείτε να εκφράζετε την εκτίμησή σας σε αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους τακτικά, κάτι που μπορεί να τους βοηθήσει να απομακρύνονται από τα πιο αρνητικά τους μοτίβα. Εδώ είναι μερικά πράγματα για τα οποία μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε:

-Σας βοήθησαν σε μία δυσκολία
-Λένε τη γνώμη τους ακόμα κι όταν μπορεί να ήταν δύσκολο
-Σας παρέχουν νέες οπτικές
-Αφιερώνουν χρόνο για να ακούσουν τις ιδέες σας

Μην ξεχνάτε να διατηρείτε την ευγνωμοσύνη σας για τον κόσμο και τη ζωή σας επίσης. Μερικές φορές, το να είσαι κοντά σε αρνητικούς ανθρώπους μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις τα πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων.

2. Μην εστιάζετε στην έλλειψη ευτυχίας τους

Είναι δύσκολο να μην ασχοληθείς πολύ με την έλλειψη ευτυχίας κάποιου. Άλλωστε, είναι πάντα σε κακή διάθεση και αυτό μπορεί να σας επηρεάσει. Μπορεί επίσης να σας κάνει να εστιάσετε πολύ στην αρνητικότητα τους, με αποτέλεσμα να παραπονεθείτε για αυτούς στους άλλους.

Έτσι μπορεί να είναι… μεταδοτική η δυστυχία. Οι άλλοι άνθρωποι κολλάνε στα συναισθήματά τους, κάτι που μας κάνει να σταθούμε στα συναισθήματά τους, κάτι που σας κάνει να γίνετε δυστυχισμένοι. Είναι ένας κύκλος. Δεν μπορείς να κερδίσεις αν δεν βεβαιωθείς ότι δεν εστιάζεις σε αυτήν την αρνητικότητα. Επομένως, μην τους δώσετε τη δύναμη να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σας! Δεν αξίζει τον κόπο ή την ενέργειά σας.

3. Κατανοήστε ότι βαδίζουν στο δικό τους μονοπάτι

Είναι εύκολο να κρίνεις δυστυχισμένους/ αρνητικούς ανθρώπους, ειδικά αν έχεις κάνει πολύ δρόμο στη μάχη ενάντια στην αρνητικότητα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζετε την ιστορία της ζωής αυτού του ατόμου. Δεν ξέρεις τι περνούν. Και, ειλικρινά, μάλλον δεν σας αφορά. Μπορεί να περνούν μια δύσκολη περίοδο, να χρειάζονται μεγάλες περιόδους για να ανακτήσουν ή να επεξεργαστούν τα συναισθήματα που νιώθουν.

Αυτό το άτομο πιθανότατα θα προχωρήσει και θα είναι χαρούμενο μια μέρα που θα είναι έτοιμο, αλλά αυτό πρέπει να το κάνει στον χρόνο του. Αντί να εύχεστε «απλώς να είναι ευτυχισμένοι», να είστε υποστηρικτικοί και ευγενικοί μαζί τους. Βρίσκονται σε ένα δύσκολο ταξίδι.

4. Διαχειριστείτε το πόσο χρόνο περνάτε με αρνητικούς ανθρώπους

Οι άνθρωποι είναι κοινωνικά πλάσματα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούμε μεταξύ μας και βρίσκουμε αυτούς με τους οποίους μπορούμε να σχετιστούμε σε ένα βαθύτερο επίπεδο, είναι γνωστό ότι προάγει τη θετική σκέψη και την υγεία. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτή η αλληλεπίδραση είναι κυρίως αρνητική;

Το πρόβλημα με την κοινωνικοποίηση ως άνθρωπος με ενσυναίσθηση είναι ότι αντικατοπτρίζεις φυσικά τους γύρω σου. Ρουφάτε την ενέργεια ενός δωματίου και τη διάθεση μιας συγκέντρωσης, είτε είναι καλή είτε κακή. Οπότε ξοδέψτε τον χρόνο σας με σύνεση.

5. Χρησιμοποιήστε το χιούμορ και την θετικότητα

Μερικές φορές, λίγο χιούμορ μπορεί να αλλάξει μια κατά τα άλλα τεταμένη και άβολη κατάσταση με δυστυχισμένους ανθρώπους. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με:

• Αστεία
Εάν είστε καλοί στο να λέτε ανέκδοτα, δείξτε τις ικανότητές σας κάνοντας μερικά όποτε τα πράγματα γίνονται πολύ τεταμένα. Μπορείτε να αστειευτείτε με τον εαυτό σας, την κατάσταση ή οτιδήποτε άλλο. Κράτα το σκηνικό θετικό!

• Αλλαγή τόνου
Γίνονται τα πράγματα πολύ σοβαρά σε μια συζήτηση για κάτι που δεν είναι πολύ σημαντικό; Αλλάξτε το! Αλλάξτε τον τόνο και μιλήστε για το γεγονός από θετικό πρίσμα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τη διάθεση από την καταστροφή και την κατήφεια σε κάτι πιο παραγωγικό.

• Μιλήστε για χαρούμενα πράγματα
Όταν έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε μια συζήτηση με δυστυχισμένους ανθρώπους, συζητήστε για κάτι θετικό που σας κάνει ευτυχισμένους. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τα πράγματα από το να πάνε προα τα κάτω, όταν κάποιος αρχίζει αναπόφευκτα να παραπονιέται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 11 =