αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 3 απλά βήματα για να βρεις τη δουλειά που σου αρέσει (και πληρώνει καλά)

Τα 3 απλά βήματα για να βρεις τη δουλειά που σου αρέσει (και πληρώνει καλά)

Το κάνε ότι αγαπάς «είναι μια κακή συμβουλή». Με αυτή την παραδοχή ξεκινά το άρθρο του CNBC. Για την ακρίβεια, είναι κακή όταν… είναι μόνη της. Δεν αρκεί να ασχοληθούμε απλά με κάτι που μας αρέσει. Πολλές φορές, οι δραστηριότητες που αγαπάμε να κάνουμε, δεν μπορούν να μετατραπούν σε μια κανονική δουλειά η οποία θα μας φέρνει χρήματα.

Μπορείς να βρεις τη δουλειά που σου αρέσει και παράλληλα πληρώνει καλά. Αρκεί να εξετάσεις ένα τρίπτυχο: Το πάθος σου, τα skills σου και τις ανάγκες της αγοράς.

Είναι τα τρία κριτήρια που πρέπει να δεις, όταν θα πάρεις τις επαγγελματικές σου αποφάσεις. Συνήθως, οι άνθρωποι κοιτούν το ένα (ή τα δύο) από αυτά. Χρειάζονται όλα. Αν εστιάσεις μόνο σε ένα, είναι πιθανό ότι θα οδηγηθείς στην απογοήτευση, το άγχος και μακροπρόθεσμα στην αποτυχία.

1- Πάθος: Με τι είσαι παθιασμένος; Αν και όπως είπαμε αυτό δεν αρκεί για να βρεις μια κανονική δουλειά, από την άλλη δεν πρέπει να το αγνοήσεις τελείως. Βρες τις δραστηριότητες που σου αρέσουν και… βάλτες στη λίστα σου. Ίσως κάποια από τα πράγματα που κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου να μπορούν να γίνουν επάγγελμα.

2- Skills: Τι δεξιότητες έχεις; Αν ψάχνεις μια δουλειά σήμερα, πρέπει να δεις τις δεξιότητες τις οποίες έχεις. Ενώ παράλληλα μπορείς να «χτίζεις» νέες για το μέλλον. Μέσω του διαδικτύου, των μεντόρων ή των coaches μπορείς πάντα να βελτιωθείς. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό τα skills σου να ταιριάζουν με την δουλειά που έχεις βάλει «στόχο» κάθε φορά.

3- Ανάγκη: Τι έχει ανάγκη η αγορά; Είναι ένα στοιχείο που πολλοί παραβλέπουν. Λάθος. Όσο κι αν σου αρέσει κάτι, δεν έχει νόημα επαγγελματικά, αν δεν το χρειάζεται η αγορά στη δεδομένη χρονική στιγμή. Κάνε την έρευνα σου και δες ποια δραστηριότητα θα μπορούσε να σου φέρει χρήματα. Τι χρειάζονται οι άνθρωποι και εσύ μπορείς να τους το προσφέρεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − nine =