αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Mark Zuckerberg συμβουλεύει τους εργαζομένους του να λειτουργούν σαν χάκερ

Γιατί ο Mark Zuckerberg συμβουλεύει τους εργαζομένους του να λειτουργούν σαν χάκερ

Ο Mark Zuckerberg έχει πει ότι ακόμα και σήμερα μαθαίνει το πως να διαχειρίζεται το «γίγαντα» που λέγεται Facebook. Πρόκειται για το project 10 ατόμων το οποίο ξεκίνησε κάποτε σε ένα φοιτητικό δωμάτιο και σήμερα απασχολεί πάνω από 20.000 εργαζομένους.

Παρόλλο που ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος πλέον δεν περνά ολόκληρες νύχτες… γράφοντας κώδικα, η εμπειρία του ως προγραμματιστής του έχει δώσει σημαντικά μαθήματα. Για τα οποία μίλησε στο podcast του Reid Hoffman. Πως είναι, άραγε, να μετατρέπεσαι από απλός προγραμματιστής σε CEO;

«Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα αλλαγή. Από το να είσαι προγραμματιστής, στο να ‘τρέχεις’ έναν Οργανισμό. Ένα από τα πιο σπουδαία πράγματα όταν είσαι προγραμματιστής, είναι ότι μπορείς να φτιάξεις κάτι μόνος σου» σημειώνει ο Zuckerberg.

Όπως εξηγεί, «είναι ένα από τα λίγα επαγγέλματα που μπορείς να κάτσεις να κωδικοποιήσεις κάτι και στο τέλος να έχεις ένα προϊόν».

Όταν πλέον φτάνεις να διαχειρίζεσαι μια εταιρία, το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου. Ο Zuckerberg εξηγεί, ότι όταν θέλει να πετύχει ανάπτυξη στη επιχείρηση σου, δεν προσπαθεί να τα κάνει όλα μόνος, αλλά προσπαθεί να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους που μπορούν να εργαστούν full time πάνω σε αυτό.

Αναζητεί αυτού που τους αρέσει να δρουν. Είναι οι άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν το Facebook στο μέλλον. «Νομίζω ότι οι καλοί προγραμματιστές και τεχνολογικοί επιχειρηματίες έχουν αυτό το ένστικτο, όπου όταν θέλουν κάτι να χτίσουν, απλά πάνε και το κάνουν», τονίζει ο Zuckerberg. Και καταλήγει: «Να σκέφτεσαι επιχειρηματικά πάνω σε αυτό. Επίσης να είσαι χάκερ και να πας να το κάνεις». Θέλοντας προφανώς να πει, ότι όπως οι χάκερ είναι αποφασιστικοί και πάντα βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν κάτι, έτσι πρέπει να είσαι και εσύ για να φτάσεις στην επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 8 =