αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 2 τρικ για να σε ακούνε οι άλλοι όταν μιλάς: Εξηγεί ένας ειδικός του Stanford

Τα 2 τρικ για να σε ακούνε οι άλλοι όταν μιλάς: Εξηγεί ένας ειδικός του Stanford

Ζούμε σε μια γρήγορη εποχή. Και συχνά οι άνθρωποι… δεν ακούνε. Πρέπει λοιπόν να είσαι έξυπνος αν θέλεις να τραβήξεις την προσοχή κάποιου, λέει ο Matt Abrahams, σύμβουλος επικοινωνίας και λέκτορας οργανωτικής συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο του Stanford.

Εδώ είναι οι δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τους άλλους να σας ακούνε.

Μην πεις τίποτα απολύτως

Βρίσκεστε σε μια αίθουσα συσκέψεων και συνομιλείτε με συναδέλφους. Ένα από τα στελέχη της εταιρείας σας πάει στο μπροστινό μέρος της αίθουσας, στέκεται πίσω από ένα βήμα και κοιτάζει την ομάδα. Εκεί δεν χρειάζεται να μιλήσει.

«Ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να τραβήξετε την προσοχή και να κάνετε τους ανθρώπους να είναι ήσυχοι είναι να στέκεστε ακριβώς μπροστά τους και να μην λέτε τίποτα», λέει ο Abrahams στο CNBC. «Απλά για να σηκωθείς σωματικά σε μια θέση όπου όλοι μπορούν να σε δουν».

Χρειάζονται μόνο τέσσερα δευτερόλεπτα για να γίνει άβολη η σιωπή, σύμφωνα με μια ολλανδική μελέτη ψυχολογίας που δημοσιεύθηκε το 2011. Μπορεί να νιώθετε άβολα και για εσάς, αλλά το… άβολο από μόνο του «συνήθως θα τραβήξει τους ανθρώπους», λέει ο Abrahams.

Ενώ περιμένετε, μπορείτε να προσπαθήσετε να ελέγξετε την αναπνοή σας ή να καθαρίσετε το μυαλό σας. «Είναι πολύ δύσκολο να στέκεσαι σιωπηλός, αλλά αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο», προσθέτει.

Κάντε μια σημαντική δήλωση, επαναλάβετε την εάν χρειάζεται

Το να πείτε κάτι που προκαλεί επίδραση ή προκαλεί σκέψεις χωρίς καμία προειδοποίηση μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα, λέει ο Abrahams.

«Μόλις την περασμένη Δευτέρα, μιλούσαμε [στην τάξη] για τη μη λεκτική παρουσία. Μιλούσαν όλοι και έμεινα εκεί για μια στιγμή. Και μετά είπα: «Το πώς λες κάτι είναι συχνά εξίσου σημαντικό ή πιο σημαντικό από αυτό που λες», λέει ο Abrahams. «Και μετά έκανα μια παύση, και συνέχιζαν να μιλάνε, και μετά το επανέλαβα. Και μετά ήταν όλοι ήσυχοι».

Με απλά λόγια, μην ζητάτε την προσοχή – απλώς κάντε το. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε άλλες τακτικές όπως να ξεκινήσετε μια μεγάλη παρουσίαση με μια ερώτηση ή να βάλετε μουσική πριν ξεκινήσει μια εκδήλωση, κάτι που σηματοδοτεί ότι κάτι άλλο πρόκειται να συμβεί, λέει ο Abrahams.

«Απλά ασκώντας αυτόν τον έλεγχο, είτε κάνοντας μια ερώτηση, σιωπώντας ή κάνοντας κάποιου είδους εμφατική δήλωση που είναι προκλητική θα βοηθήσει τους ανθρώπους [να ακούσουν]», λέει. «Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε μία ή δύο φορές, αλλά αυτό κάνω».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =