αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα άτομα με αυτοπεποίθηση κάνουν αυτά τα 5 πράγματα χωρίς καν να το καταλαβαίνουν

Τα άτομα με αυτοπεποίθηση κάνουν αυτά τα 5 πράγματα χωρίς καν να το καταλαβαίνουν

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Υπάρχουν όμως και κάποιες συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση, τις οποίες δεν συνειδητοποιούν καν.

1) Παίρνουν feedback

Τα άτομα με αυτοπεποίθηση είναι ανοιχτά σε εποικοδομητική κριτική. Για αυτούς, είναι μια ευκαιρία να αναπτυχθούν, όχι μια προσωπική επίθεση που τους κάνει να κουλουριάζονται κάτω από τα σκεπάσματα και να κλαίνε για πάντα.

Είναι λοιπόν ανοιχτοί για feedback στον χώρο εργασίας τους. ‘Η σε άλλες στιγμές της ζωής τους.

2) Γνωρίζουν νέους ανθρώπους

Είναι σύνηθες να αισθάνεστε λίγο νευρικοί όταν συναντάτε νέους ανθρώπους.

Αλλά αν αισθάνεστε δυσφορία σε σημείο που δεν μπορείτε να μιλήσετε σε άλλους, είναι ένα ζήτημα που αξίζει να αντιμετωπιστεί.

Οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά αυτοπεποίθηση δεν έχουν πρόβλημα να συστήσουν τον εαυτό τους σε κάποιον, ακόμα κι αν αυτό το άτομο είναι εκφοβιστικό.

Συμμετάσχετε ενεργά σε κοινωνικές καταστάσεις για να ασκήσετε τις κοινωνικές σας δεξιότητες. Καθώς αλληλεπιδράτε με περισσότερους ανθρώπους, θα συνειδητοποιήσετε ότι όλοι έχουν ανασφάλειες. Ακόμα και το πιο επιβλητικό άτομο στο δωμάτιο.

3) Παίρνουν ρίσκα

Η πίστη τους στις ικανότητές τους, κάνει τους ανθρώπους με αυτοπεποίθηση πιο πιθανό να αναλάβουν επαγγελματικά και προσωπικά ρίσκα.

Μην μένετε στη ζώνη άνεσής σας, όπου όλα είναι άνετα, ωραία και βαρετά.

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να ξεκινήσετε ένα κανάλι TikTok ως παράλληλη δραστηριότητα. Θα σε κοροϊδεύουν οι φίλοι σου; Θα αφήσουν οι χρήστες άσχημα σχόλια; Σίγουρα, το διαδίκτυο δεν είναι ασφαλής χώρος. Επιπλέον, το να μοιράζεστε τις χειροτεχνίες, τις προπονήσεις ή τη ζωή σας με αγνώστους στο ίντερνετ θα σας φαίνεται περίεργο στην αρχή.

Γρήγορα σε ένα χρόνο από τώρα και θα είστε ευγνώμονες που ξεκινήσατε όταν το κάνατε. Αν πετύχεις, μπορεί να είσαι και λίγο πιο πλούσιος. Και αν αποτύχεις; Δεν θα μετανιώσεις.

4) Ζητούν βοήθεια

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση δεν αισθάνονται την ανάγκη να «τα κάνουν όλα μόνοι τους».

Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν αυτοπεποίθηση επειδή διαθέτουν ένα ισχυρό σύστημα υποστήριξης στο οποίο μπορούν να βασιστούν και έχουν αυτοπεποίθηση να ζητήσουν βοήθεια.

Το να είσαι αυτοδύναμος είναι ωφέλιμο, αλλά μόνο εφόσον δεν οδηγεί σε εξάντληση ή δεν προκαλεί περιττό άγχος.

Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε άβολα να ζητήσετε μια χάρη από ένα άλλο πρόσωπο, να είστε σίγουροι: Θα χαρούν να βοηθήσουν.

Και αν δεν ε βοηθήσουν; Δεν ήσουν τόσο κοντά όσο νόμιζες αρχικά.

5) Έχουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα: Να κάνεις πράγματα με το δικό σου πρόγραμμα. Η εξωτερική πίεση και οι προσδοκίες μπορούν να σε βγάλουν εκτός δρόμου.

Δεν χρειάζεται να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου μέχρι τα 25 ή να βρεις τον/την σύντροφο της ζωή σου στα 30.

Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή δεν γίνονται εύκολα. Μερικές φορές, πρέπει να περιμένετε λίγο για να πετύχετε τους στόχους σας.

Τούτου λεχθέντος, το να είσαι… αργοπορημένος δεν μειώνει την επιτυχία σου. Ακριβώς το αντίθετο. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση κάνουν τα πράγματα στον χρόνο που θέλουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − eighteen =