αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι με τους οποίους οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι ελέγχουν τα συναισθήματά τους

Τέσσερις τρόποι με τους οποίους οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι ελέγχουν τα συναισθήματά τους

Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι ελέγχουν τα συναισθήματά τους. Το να μπορείς να εκφραστείς είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη σου και τη δική σου ψυχική και σωματική υγεία. Ωστόσο, ο έλεγχος των συναισθημάτων σας είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Το να μάθετε να ελέγχετε τις αντιδράσεις σας δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εκφραστείτε.

Αντίθετα, σημαίνει ότι θα μπορείτε να αναγνωρίσετε ότι τα συναισθήματά σας έρχονται και παρέρχονται όπως η παλίρροια και δεν χρειάζεται να τα κρατάτε. Το να κατανοείς τα συναισθήματά σου είναι σημάδι ωριμότητας και ψυχικής δύναμης. Ακολουθούν 4 τρόποι που χρησιμοποιούν οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι για να ελέγχουν τα συναισθήματά τους.

1 – Οωομάστε το συναίσθημα

Δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ιστορία για το πώς ή το γιατί νιώσαμε το Χ συναίσθημα. Το νιώσαμε. Τι ήταν αυτό; Δώστε του ένα όνομα.

Είναι επιπλέον ωφέλιμο να γίνετε πιο συναισθηματικά έξυπνοι. Να είστε πιο εξοικειωμένοι και συγκεκριμένοι με μια ποικιλία ονομάτων για διάφορα συναισθήματα. Έχουμε απλά και πολύπλοκα συναισθήματα. Όσο πιο συγκεκριμένος μπορείς να είσαι, τόσο το καλύτερο. Το να λέτε απλώς «αισθάνθηκα πληγωμένος» μπορεί να μην εκφράζει πραγματικά το συναίσθημα που νιώσατε. Ενώ το να λες ότι ένιωσες «απόρριψη» δίνει ένα πιο συγκεκριμένο νόημα και χαρακτηρίζει το συναίσθημα.

2 – Σεβαστείτε τις ανάγκες του σώματός σας

Αυτό σημαίνει ότι το σώμα και ο εγκέφαλός σας επεξεργάζονται όλες τις αντιδράσεις και τα συναισθήματά σας 24/7. Χρειάζεται απελευθέρωση αυτού του στρες μέσω της άθλησης, μέσω του κατάλληλου ύπνου και μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής και ενυδάτωσης.

Οι μελέτες συνεχίζουν να δείχνουν ότι αυτά τα τρία πράγματα είναι απαραίτητα για τον εγκέφαλό σας και για να κάνει την επεξεργασία πληροφοριών. Η έλλειψη ύπνου, η ακατάλληλη διατροφή ή η μη ανακούφιση από το στρες έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν το επίπεδο άγχους σας, μειώνουν την ικανότητά σας να επιλύετε προβλήματα, να συγκεντρώνεστε και να σχεδιάζετε. Όλα αυτά είναι αρνητικά αν θέλετε να αποκτήσετε τον έλεγχο των απαντήσεων και των συναισθημάτων σας.

3 – Μην μένετε στα αρνητικά, εστιάστε στα θετικά

Οι άνθρωποι που παλεύουν με την κατάθλιψη τείνουν να μένουν στα θλιβερά ή αρνητικά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή τους. Στη συνέχεια αποδίδουν αυτά τα περιστατικά σε αρνητικά χαρακτηριστικά για τον εαυτό τους, δημιουργώντας έτσι αρνητικά συναισθήματα.

Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι αυτό λειτουργεί και αντίστροφα. Θα κάνουν μια λίστα με θετικά πράγματα που τους συνέβησαν. Ίσως να το οραματιστείτε όλη την εβδομάδα, να τα γράψετε όλα σε ένα ημερολόγιο ή να φτιάξετε μια λίστα ευγνωμοσύνης. Το γράψιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος έκφρασης, και παράλληλα τοποθετεί τις έννοιες και τις σκέψεις στη μνήμη. Όσο περισσότερες θετικές αναμνήσεις μπορείτε να ανακαλέσετε, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να εστιάσετε σε ένα αρνητικό γεγονός, επομένως δεν δημιουργείτε αρνητικό συναίσθημα.

4 – Κάνε πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις ευτυχισμένος

Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι χρησιμοποιούν εργαλεία για να ενισχύσουν την ικανότητά τους να αισθάνονται καλά. Ένα εξαιρετικό εργαλείο είναι να ενσωματώσετε μικρά πράγματα που ενισχύουν την ντοπαμίνη στο σώμα ή αναπαράγουν την καλή αίσθηση και ψυχολογία. Για παράδειγμα, ξεκινήστε τη μέρα με ένα υπέροχο, πλατύ χαμόγελο ή με ένα χόμπι που αγαπάτε. Ένα άλλο εργαλείο είναι να ακούτε μουσική που σας κάνει να θέλετε να χορέψετε και να τραγουδήσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 4 =