αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας καθηγητής ψυχολογίας εξηγεί: Αυτοί είναι οι 4 τρόποι για να γίνεις πιο τυχερός στη ζωή σου

Ένας καθηγητής ψυχολογίας εξηγεί: Αυτοί είναι οι 4 τρόποι για να γίνεις πιο τυχερός στη ζωή σου

Συχνά μπορεί να νιώθεις ότι μερικοί άνθρωποι έχουν απλώς όλη την τύχη με το μέρος τους. Αλλά σύμφωνα με τον Richard Wiseman, καθηγητή ψυχολογίας και συγγραφέα του «The Luck Factor», οι πράξεις και η νοοτροπία σας μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές σας να είστε τυχεροί.

Στη 10ετή μελέτη του που δημοσιεύθηκε το 2003, ο Wiseman μίλησε σε 400 άτομα που αυτοπροσδιορίστηκαν είτε ως «τυχεροί» ή «άτυχοι» και διαπίστωσε ότι εκείνοι που είχαν συνεχώς καλή τύχη, επαγγελματικά και προσωπικά, ανταποκρίθηκαν σε καταστάσεις με παρόμοιους τρόπους.

Εδώ είναι τα τέσσερα κοινά χαρακτηριστικά που βρήκε ότι μοιράζονται οι τυχεροί άνθρωποι:

1. Βουτάνε στις ευκαιρίες

Οι τυχεροί άνθρωποι αρπάζουν τις ευκαιρίες στη διαδρομή. Αυτό το είδος ευελιξίας τους φέρνει σε καταστάσεις όπου είναι πιο πιθανό να συναντηθούν και να δικτυωθούν με νέα άτομα, σύμφωνα με την έρευνα του Wiseman.

«Είναι εύκολο για τους ανθρώπους να χάσουν τις ευκαιρίες στη ζωή τους. Συνέχισε να μιλάς στους ίδιους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο. Συνεχίστε να ακολουθείτε την ίδια διαδρομή από και προς τη δουλειά. Συνεχίστε να πηγαίνετε στα ίδια μέρη στις διακοπές», γράφει ο Wiseman στη μελέτη. «Αλλά οι νέες ή ακόμα και τυχαίες εμπειρίες σε φέρνουν μπροστά σε νέες ευκαιρίες».

2. Ακούνε τη διαίσθησή τους

Τα τεστ προσωπικότητας αποκάλυψαν ότι οι άτυχοι άνθρωποι είναι γενικά πιο αγχωμένοι και ανήσυχοι, διαπίστωσε ο Wiseman. Αυτό το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε αναποφασιστικότητα.

Οι τυχεροί τύποι, από την άλλη, συχνά παίρνουν γρήγορες αποφάσεις ακούγοντας τη διαίσθησή τους. Εμπιστευόμενοι το ένστικτό τους, είναι πιο πιθανό να αναλάβουν δράση και να εκτεθούν σε νέες ευκαιρίες.

3. Είναι αισιόδοξοι

Στην έρευνα του Wiseman, οι τυχεροί άνθρωποι εξακολουθούσαν να βρίσκουν κάτι θετικό ακόμα και μέσα σε μια «άτυχη» κατάσταση.

Σε ένα πείραμα, ζήτησε από τους ανθρώπους να φανταστούν ένα σενάριο όπου περιμένουν σε μια τράπεζα όταν «ένας ένοπλος ληστής μπαίνει στην τράπεζα, πυροβολεί και η σφαίρα τους χτυπά στο χέρι».

Είναι αυτό το γεγονός τυχερό ή άτυχο;

«Οι άτυχοι άνθρωποι είχαν την τάση να λένε ότι αυτό θα ήταν εξαιρετικά άτυχο και θα ήταν απλώς η κακή τους τύχη να βρεθούν στην τράπεζα κατά τη διάρκεια της ληστείας», γράφει ο Wiseman.

«Αντίθετα, οι τυχεροί άνθρωποι θεώρησαν το σενάριο ως πολύ πιο τυχερό και συχνά σχολίαζαν αυθόρμητα πώς η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη. Όπως σχολίασε ένας τυχερός συμμετέχων, είναι τυχερός γιατί θα μπορούσε να είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι. Επίσης, θα μπορούσε να πουλήσεις… την ιστορία του στις εφημερίδες και να βγάλει κάποια χρήματα.

4. Είναι ανθεκτικοί

Οι τυχεροί άνθρωποι προχωρούν ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως πρέπει.

«Τείνουν να σκέφτονται αυθόρμητα πώς η κακή τύχη που έχουν θα μπορούσε να ήταν χειρότερη και, κάνοντας αυτό, αισθάνονται πολύ καλύτερα για τον εαυτό τους και τη ζωή τους», σύμφωνα με τον Wiseman. «Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά να διατηρήσουν τις προσδοκίες τους για το μέλλον υψηλές και αυξάνει την πιθανότητα να συνεχίσουν να ζουν μια τυχερή ζωή», τονίζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις τρόποι με τους οποίους οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι ελέγχουν τα συναισθήματά τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − four =