αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις στιγμές στη ζωή όπου το να είσαι υπομονετικός κάνει την διαφορά

Τέσσερις στιγμές στη ζωή όπου το να είσαι υπομονετικός κάνει την διαφορά

Βρεθήκατε ποτέ να χτυπάτε τα δάχτυλά σας στο τραπέζι, να παρακολουθείτε με αγωνία το ρολόι και να εύχεστε ο χρόνος… να τρέξει πιο γρήγορα; Όλοι μας. Η υπομονή είναι δύσκολη, ειδικά σε έναν κόσμο που αναζητά την άμεση ικανοποίηση.

Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που η επιβράδυνση, το να πάρεις μία βαθιά ανάσα και το να δίνεις στα πράγματα τον χρόνο που χρειάζονται, μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι.

Στην πραγματικότητα, η υπομονή δεν είναι απλώς μια αρετή – είναι συχνά το μυστικό σας όπλο για μια πιο ευτυχισμένη, πιο γεμάτη ζωή.

Εδώ είναι 4 καταστάσεις ζωής όπου η υπομονή κάνει πραγματικά όλη τη διαφορά. Είστε έτοιμοι να πάρετε μια ανάσα; Πάμε.

1) Όταν αναζητάς εργασία

Το κυνήγι εργασίας — ένα τρενάκι ελπίδας και απογοήτευσης. Στέλνετε βιογραφικά παντού, κανετε συνεντεύξεις, αλλά οι προτάσεις δεν έρχονται.

Αλλά εδώ είναι το point: Το να τα παρατάς με την πρώτη ευκαιρία δεν θα σε οδηγήσει κάπου.

Το να βρεις τη σωστή δουλειά είναι σαν να βρίσκεις τον κατάλληλο συνεργάτη. Θέλει χρόνο, λίγη τύχη και αρκετή υπομονή.

Η υπομονή σας επιτρέπει να σταθμίσετε προσεκτικά τις επιλογές σας. Σας δίνει το χώρο για να σκεφτείτε τι θέλετε πραγματικά σε μια δουλειά — είτε είναι η εταιρική κουλτούρα, ο ίδιος ο ρόλος ή οι ευκαιρίες ανάπτυξης.

Αυτού του είδους η διαβούλευση μπορεί να κάνει την διαφορά και να ”προσγειωθείτε” σε μια δουλειά που πραγματικά ευθυγραμμίζεται με την καριέρα και τις προσωπικές σας φιλοδοξίες.

Επίσης, οι αγορές εργασίας παρουσιάζουν διακυμάνσεις. Μερικές φορές πρέπει να κάνετε μια αργή διαδικασία για να βρείτε την ευκαιρία που πραγματικά σας ταιριάζει. Και ας μην ξεχνάμε το παιχνίδι αναμονής μετά τη συνέντευξη, που είναι τρομακτικό αλλά και απαραίτητο.

2) Όταν μαθαίνεις μία νέα δεξιότητα

Η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας – είτε είναι να παίζεις κιθάρα, να μαγειρεύεις ένα σύνθετο πιάτο ή να μάθεις μια νέα γλώσσα – είναι συναρπαστική αλλά και απίστευτα δύσκολη.

Η υπομονή σε αυτό αλλάζει το παιχνίδι. Ας ξεκινήσουμε με την απογοητευτική πραγματικότητα ότι πιθανότατα δεν θα είστε υπέροχοι αμέσως. Είναι εντάξει. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Τα πρώτα στάδια είναι συχνά γεμάτα με λάθη και αποτυχίες. Θα φτάσετε σε οροπέδια όπου θα νιώθετε ότι δεν κάνετε καμία πρόοδο. Εδώ είναι που η υπομονή γίνεται… ο πιο κοντινός σας σύντροφος.

Το να είσαι υπομονετικός σου δίνει τη συναισθηματική αντοχή να περάσεις από αυτά τα δύσκολα σημεία. Σας βοηθά να εκτιμήσετε τις μικρές νίκες στην πορεία. Αυτά τα ορόσημα είναι σκαλοπατάκια και το καθένα σας φέρνει πιο κοντά στην κυριαρχία.

Επιπλέον, η υπομονή σας βοηθά να ασχοληθείτε πιο βαθιά με την ίδια τη διαδικασία μάθησης. Αντί να βιάζεστε βαδίζοντας προς τον τελικό στόχο, θα αφιερώσετε χρόνο για να κατανοήσετε το γιατί και το πώς πίσω από κάθε βήμα, κάνοντας το ταξίδι σας όχι απλώς έναν αγώνα προς τη γραμμή τερματισμού, αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

3) Επενδύσεις

Το να κάνετε μια βουτιά σε μία επένδυση ή στην αγορά ενός σπιτιού είναι μεγάλη υπόθεση.

Αυτή είναι μια στιγμή που η υπομονή μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και λύπης.

Αρχικά, ας μιλήσουμε για επενδύσεις. Οι αγορές είναι ασταθείς. ανεβοκατεβαίνουν, συχνά απρόβλεπτα. Μια βιαστική απόφαση για αγορά ή πώληση μπορεί να σας κοστίσει πολύ. Η υπομονή σάς επιτρέπει να επιμείνετε στην επενδυτική σας στρατηγική, να αντιμετωπίσετε τα σκαμπανεβάσματα και, να παρακολουθήσετε ίσως τα χρήματά σας να αυξάνονται μακροπρόθεσμα.

Θυμηθείτε, η επένδυση δεν είναι σπριντ. Είναι μαραθώνιος.

Για την αγορά σπιτιού είναι εύκολο να ερωτευτείς ένα μέρος και να θέλεις να το αρπάξεις αμέσως. Αλλά η υπομονή είναι κρίσιμη. Αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε την περιοχή, να συγκρίνετε τις τιμές και να εξετάσετε τα μακροπρόθεσμα σχέδιά σας. Μια βιαστική αγορά μπορεί να σημαίνει παράβλεψη βασικών λεπτομερειών, όπως κρυφά έξοδα συντήρησης ή μια γειτονιά που δεν ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας.

4) Κατά τη διάρκεια ασθένειας ή ανάρρωσης

Το να αντιμετωπίσεις την ασθένεια ή να περάσεις από την ανάρρωση, είναι μια ευάλωτη στιγμή που δοκιμάζει όχι μόνο τα σωματικά σου όρια, αλλά και τη συναισθηματική σου ανθεκτικότητα.

Οταν δεν είσαι καλά, λαχταράς για εκείνη την άμεση άνοδο, αυτό το μαγικό χάπι που θα κάνει τα πάντα φυσιολογικά ξανά. Αλλά η θεραπεία δεν λειτουργεί κατ’ απαίτηση. Ακολουθεί το δικό της πρόγραμμα.

Εδώ είναι που η υπομονή γίνεται ο μεγαλύτερος σύμμαχός σου. Μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσετε τη διάθεσή σας ψηλά, ειδικά όταν η πρόοδος είναι αργή ή ανύπαρκτη.

Ωστόσο, η βιασύνη στην διαδικασία – είτε αγνοώντας τις ιατρικές συμβουλές είτε πιέζοντας τον εαυτό σας πολύ σκληρά – μπορεί να γυρσει μπούμερανγκ, να παρατείνει την ανάρρωσή σας ή ακόμα και να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Η υπομονή επεκτείνεται και στο δίκτυο υποστήριξής σας. Η οικογένεια και οι φίλοι μπορεί να προσφέρουν καλοπροαίρετες συμβουλές και υποστήριξη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε σημάδια που δείχνουν αν ένα άτομο σε προσέχει όταν μιλάς

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =