αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν αν ένα άτομο σε προσέχει όταν μιλάς

Πέντε σημάδια που δείχνουν αν ένα άτομο σε προσέχει όταν μιλάς

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με αρκετούς ανθρώπους. Στην δουλειά ή στην προσωπική μας ζωή. Αλλά πόσοι από αυτούς ακούνε πραγματικά τα λεγόμενα μας; Οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια, επομένως είναι χρήσιμο να αναζητήσεις μη λεκτικά στοιχεία για να μετρήσεις το ενδιαφέρον τους.

Τώρα θα δούμε 5 σημάδια της γλώσσας του σώματος που δείχνουν ότι έχετε την αμέριστη προσοχή κάποιου. Εάν το άτομο με το οποίο συζητάτε εμφανίζει κάποια από αυτά, εκτιμά σίγουρα την αλληλεπίδραση μαζί σας.

1) Ανοιχτή στάση

Δες την γλώσσα του σώματος. Υπάρχει μία ανοιχτή στάση που μεταφέρει δεκτικότητα και προθυμία για συζήτηση;

Συνήθως αυτό περιλαμβάνει το να διατηρεί κάποιος το σώμα του χαλαρό και να μην δημιουργεί φυσικά εμπόδια που σηματοδοτούν αμυντικότητα ή αδιαφορία.

Αλλά πώς μοιάζει στην πραγματικότητα; Κάτι σαν αυτό:

-Μη σταυρωμένα χέρια και πόδια: όταν κάποιος σταυρώνει τα χέρια και τα πόδια του, υποδηλώνει αμυντικότητα ή επιθυμία να δημιουργήσει απόσταση
-Χαλαροί ώμοι: σημαίνει ότι το άτομο είναι ήσυχο και δεν σχεδιάζει κρυφά τη… διαφυγή του
-Όρθια στάση: εάν το άτομο κάθεται ή στέκεται με όρθια στάση, σηματοδοτεί σεβασμό και προσοχή
– Στραμμένος προς τα εσάς: κάποιος με ανοιχτή στάση γενικά θα είναι στραμμένος προς τα εσάς, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον του

2) Κλίση προς το μέρος σου

Ένα άλλο σημάδι της γλώσσας του σώματος που δείχνει ότι έχετε την προσοχή κάποιου είναι ότι το άτομο κλίνει προς το μέρος καθώς εμβαθύνετε στη συζήτηση.

Όταν κάποιος ενδιαφέρεται ενεργά για αυτό που λέγεται και θέλει να ακούσει περισσότερα, τείνει να πλησιάζει σωματικά τον ομιλητή, μερικές φορές ακόμη και χωρίς να το συνειδητοποιεί.

Σημαίνει ότι τους συναρπάζετε ή δημιουργείτε μια αίσθηση οικειότητας, επομένως είναι ένα θετικό σημάδι.

Δίνοντας προσοχή στο πόσο κοντά σας είναι ο ακροατής μπορεί επίσης να σας δώσει μια ιδέα για το αν έχετε πιθανότητες επιτυχίας ενώ φλερτάρετε. Όσο πιο κοντά σας πλησιάζει το άλλο άτομο χωρίς να ξεπεράσει τα όρια, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να ζητήσει τον αριθμό σας στο τέλος (ή να δώσει τον δικό του).

3) Οπτική επαφή

Η οπτική επαφή δημιουργεί μια άμεση και προσωπική σύνδεση. Σηματοδοτεί ότι είστε συγκεντρωμένοι στο άτομο που έχετε απέναντί σας και το ενθαρρύνει να ανταποδώσει, δημιουργώντας μια αίσθηση σύνδεσης.

Έχετε μιλήσει ποτέ με κάποιον και παρατηρήσετε ότι το βλέμμα ξεφεύγει… σε όλο το δωμάτιο; Δεν σε κοιτούσε απευθείας. Αντίθετα, έμοιαζε να ασχολείται με τον εντοπισμό κάποιου άλλου ή να βρει μια δικαιολογία που θα του επέτρεπε να κάνουν μια γρήγορη φυγή.

Αυτό είναι αρκετό για να σας κάνει να χάσετε κάθε επιθυμία να αναλύσετε το θέμα που έχετε στο τραπέζι.

Όταν το άτομο σε κοιτάζει στα μάτια, από την άλλη πλευρά, ξέρεις ότι ενδιαφέρεται για αυτό που λες.

4) Κρατά μακριά τους περισπασμούς

Η ώρα για να ελέγξετε τις ειδοποιήσεις σας στο Instagram δεν είναι όταν κάποιος θέλει να μιλήσει μαζί σας.

Ναι, γινόμαστε όλο και πιο εξαρτημένοι (και εθισμένοι) στην τεχνολογία, οπότε δεν με πειράζει να κοιτάξουν οι φίλοι σου τα τηλέφωνά τους ενώ είστε έξω και υπάρχει μια ηρεμία στη συζήτηση. Αλλά αν κάποιος ασχολείται συνεχώς με το κινητό του ενώ μιλάς, μάλλον δεν ενδιαφέρεται και πολύ για αυτά που λες…

Όσοι ενδιαφέρονται για την συζήτηση, κρατούν τους περισπασμούς μακριά. Δεν τσεκάρουν συνεχώς τα emails και τις ειδοποιήσεις τους.

5) Κινήσεις με τα χέρια

Εάν ο ακροατής χρησιμοποιεί χειρονομίες σαν ανταπόκριση σε αυτά που λέτε, είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι έχετε την αμέριστη προσοχή του.

Οι χειρονομίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τονίσουν ορισμένα σημεία που παραθέτει ο ομιλητής.

Για παράδειγμα, κινήσεις των χεριών για την επισήμανση σημαντικών πληροφοριών, υποδηλώνει ότι ο ακροατής είναι γοητευμένος από το περιεχόμενο που πρέπει να μοιραστείτε.

Εναλλακτικά, ο ακροατής μπορεί να χρησιμοποιήσει χειρονομίες όπως έναν thumbs-up για να επιβεβαιώσει τα σημεία του ομιλητή, δείχνοντας ότι συμμετέχει ενεργά στη συνομιλία. Εάν το θέμα της συζήτησης είναι συναισθηματικό, ο ακροατής μπορεί να βάλει ένα χέρι στην καρδιά του ή να αγγίξει το χέρι σας με συμπονετικό τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητείται Υπεύθυνος Λειτουργίας σε βίλες στη Μύκονο- Μισθός 2.000 ευρώ και δωρεάν διαμονή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 13 =