αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτα σκαριά αλλαγές στην φορολογία των online τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα

Στα σκαριά αλλαγές στην φορολογία των online τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα

Η εγχώρια αγορά τυχερών παιχνιδιών μέσω Διαδικτύου, τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα από την πανδημία του κορονοϊού και ύστερα, έχει γνωρίσει αλματώδη ανάπτυξη. Είναι ενδεικτικό ότι τα έσοδα (GGR) των διαδικτυακών εταιρειών με νόμιμη άδεια στη χώρα μας έφτασαν τα 553,096 εκατ. ευρώ στο οκτάμηνο της φετινής χρονιάς, έναντι 461,82 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημειώνοντας άνοδο 20%. Αυτός ο εντυπωσιακός ρυθμός ανάπτυξης με τον οποίο “τρέχει” η online αγορά τυχερών παιχνιδιών λειτουργεί ως πόλος έλξης τόσο για εγχώριους όσο και για διεθνείς παρόχους.

Ωστόσο οι εταιρείες του κλάδου με μόνιμη άδεια διαμαρτύρονται για την υψηλή φορολογία που καλούνται να καταβάλλουν, κάτι που, όπως λένε, μπορεί μελλοντικά να έχει αρνητικό αντίκτυπο για τον κλάδο, ενώ ο φόρος παίκτη που επιβάλλεται στα ποσά που κερδίζονται (από 100 ευρώ και πάνω) έχει οδηγήσει αρκετούς να στρέφονται στον παράνομο τζόγο, ο οποίος, σύμφωνα με έρευνες, έχει έσοδα κοντά στα 6 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, μετά τη ρύθμιση της αγοράς το 2021, η φορολογία καθιερώθηκε στο 35% επί των εσόδων από τα παίγνια, ενώ επιβάλλεται φόρος παίκτη, τον οποίο πολλές εταιρείες λόγω ανταγωνισμού τον επιβαρύνονται. Σύμφωνα με την επιτροπή, η εξέλιξη της φορολογικής επιβάρυνσης μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κλονισμού της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η επιτροπή μελετά σε βάθος το ζήτημα, με στόχο να υποβάλει προτάσεις προκειμένου να γίνουν αλλαγές στη φορολογία σε ό,τι αφορά τους παίκτες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 2 =