αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις κανόνες που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που φτάνουν στην επιτυχία… χωρίς να δουλεύουν περισσότερο

Τέσσερις κανόνες που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που φτάνουν στην επιτυχία… χωρίς να δουλεύουν περισσότερο

Η σκληρή δουλειά συχνά συνδέεται με την επιτυχία, αλλά η υπερβολικά σκληρή δουλειά μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και εξάντληση.

Υπάρχει ένας πιο έξυπνος τρόπος για να πετύχετε χωρίς να αισθάνεστε καταβεβλημένοι.

Μερικοί επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν καταλάβει πώς να πετύχουν τους στόχους τους χωρίς να εξαντληθούν.

Ακολουθούν ορισμένες συνήθειες που κάνουν το ταξίδι τους πιο εύκολο και λιγότερο αγχωτικό.

1. Βάζουν προτεραιότητες

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι που δεν φαίνεται να εργάζονται σκληρά, δεν… χαλαρώνουν απλώς όλη μέρα. Ξέρουν πού να επενδύσουν τον χρόνο και την ενέργειά τους για μέγιστο αντίκτυπο.

Αντί να προσπαθούν να κάνουν τα πάντα ταυτόχρονα, αναδεικνύουν τις πιο σημαντικές εργασίες τους και επικεντρώνονται σε αυτές.

Καταλαβαίνουν ότι το να κάνεις λιγότερα μπορεί μερικές φορές να σημαίνει ότι πετυχαίνεις περισσότερα.

Μαθαίνοντας να ιεραρχούν αποτελεσματικά, και αποφεύγουν να χάνουν χρόνο σε εργασίες που δεν τους φέρνουν πιο κοντά στους στόχους τους. Ενώ μπορεί να φαίνεται ότι εργάζονται λιγότερο σκληρά, στην πραγματικότητα, απλώς εργάζονται πιο έξυπνα.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα στο δρόμο επιτυχία – να βάζεις προτεραιότητες έξυπνα.

Πριν βουτήξετε στο επόμενο project ή εργασία σας, αναρωτηθείτε: Αυτό θα με φέρει πιο κοντά στον στόχο μου;

2. Ξέρουν πότε να πουν όχι

Πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι που δεν φαίνεται να εργάζονται σκληρά έχουν κατακτήσει την τέχνη του να λένε «όχι». Καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος και η ενέργειά τους είναι πεπερασμένοι πόροι και ότι κάθε «ναι» μπορεί να σημαίνει ένα «όχι» σε κάτι άλλο.

Δεν είναι απρόθυμοι να αναλάβουν ευθύνες. Έχει να κάνει με την κατανόηση των δικών τους ορίων και τη διατήρηση του χρόνου και της ενέργειάς τους για πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία.

Ο Warren Buffet, ένας από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο, είπε κάποτε: «Η διαφορά μεταξύ επιτυχημένων ανθρώπων και πραγματικά επιτυχημένων ανθρώπων είναι ότι οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι λένε ‘όχι’ σχεδόν σε όλα».

Όταν μπείτε στον πειρασμό να αναλάβετε άλλη μία εργασία ή δέσμευση, θυμηθείτε να σκεφτείτε αν αξίζει πραγματικά τον χρόνο σας.

3. Περιβάλλουν τον εαυτό τους με θετικές επιρροές

Οι πετυχημένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι γύρω τους μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό τη νοοτροπία τους και το ταξίδι τους προς την επιτυχία.

Αν έχεις γύρω σου αρνητικούς ανθρώπους, αυτό θα φτάσει και σε εσένα.

Ρίξτε μια ματιά στον δικό σας κύκλο. Σε ανεβάζουν ή σε σέρνουν κάτω; Θυμηθείτε, η επιτυχία είναι ένα ταξίδι και είναι σημαντικό να επιλέξετε τους κατάλληλους συντρόφους για τη βόλτα.

Πρακτική συμβουλή: Αξιολογήστε τον κύκλο σας και βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει άτομα που σας εμπνέουν, σας βελτιώνουν και σας υποστηρίζουν στο ταξίδι σας προς την επιτυχία.

4. Παίρνουν χρόνο για να επαναφορτιστούν

Πάντα χρειάζεται ο κενός χρόνος. Οι πετυχημένοι άνθρωποι ξέρουν ότι χρειάζονται χρόνο για να επαναφορτιστούν και να ανανεωθούν.

Ξεκίνα να κάνεις μικρά διαλείμματα μέσα στην ημέρα. Να πηγαίνεις βόλτες, να διαβάζεις ένα βιβλίο ή απλά να κάθεσαι ήσυχα με ένα φλιτζάνι καφέ.

Η παραγωγικότητά σου θα ανέβει στα ύψη! Θα τα καταφέρεις εξίσου πολλά, αν όχι καλύτερα, χωρίς να νιώθεις κουρασμένος στο τέλος της ημέρας.

Αυτό μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, αλλά το να αφιερώσετε χρόνο για να επαναφορτιστείτε μπορεί πραγματικά να σας κάνει πιο παραγωγικούς μακροπρόθεσμα. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =