αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις αλήθειες που δεν θα σου πουν ποτέ οι υπερβολικά απασχολημένοι άνθρωποι

Τέσσερις αλήθειες που δεν θα σου πουν ποτέ οι υπερβολικά απασχολημένοι άνθρωποι

Στους περισσότερους μας αρέσει να είμαστε απασχολημένοι με κάτι. Μας κρατά μακριά την τεμπελιά και την πλήξη και μας παρέχει περισσότερες ευκαιρίες για επιτυχία και ικανοποίηση. Όλοι έχουν πολυάσχολους ανθρώπους στη ζωή τους – όλοι γνωρίζουμε κάποιον που είναι συνεχώς απασχολημένος.

Είναι ένα άτομο που φαίνεται να ισορροπεί τον κόσμο στους ώμους του με σχετική ευκολία. Ωστόσο, αυτό το άτομο μπορεί να είναι συνεχώς απασχολημένο για άλλους λόγους. Αν και οι δουλειές είναι γενικά καλές για εμάς, υπάρχουν μερικοί που προσπαθούν να κρατήσουν τον εαυτό τους απασχολημένο, αποσπώντας την προσοχή τους.

Οι συνεχώς απασχολημένοι άνθρωποι δεν θέλουν να ξέρουμε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Τους θαυμάζουμε χωρίς να ρωτάμε τι πραγματικά συμβαίνει.

Οι πολυάσχολοι άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να μάθουμε τι πραγματικά συμβαίνει, επομένως υπάρχουν μερικές αλήθειες που απλά δεν θα σας πουν.

Έχει συμβεί κάτι που δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν

Πολλοί άνθρωποι, όταν κάτι απρόοπτο συμβαίνει στη ζωή τους, βυθίζονται στη δουλειά για να το ξεχάσουν.

Αυτό δεν συμβαίνει πάντα με τους πολυάσχολους ανθρώπους. Αλλά υπάρχουν και πολλοί που στρέφονται προς την δουλειά αφήνοντας λιγότερο προσωπικό χρόνο, για να αποφύγουν το πρόβλημα.

Εκείνοι που είναι πάντα απασχολημένοι μπορεί να έχουν χτίσει ένα τέτοιο πρόγραμμα ώστε να μην χρειάζεται να αντιμετωπίσουν το προγραμματικό πρόβλημα.

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει μια ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά ή μπορεί να ήταν πάντα απασχολημένοι, αλλά θα μπορούσε να είναι ένας μηχανισμός για να αποσπάσουν την προσοχή τους από το πρόβλημα.

Δεν έχουν ικανοποιητική κοινωνική ζωή

Οι άνθρωποι που δεν κερδίζουν μεγάλη ικανοποίηση στην κοινωνική τους ζωή, θα την αναζητήσουν σε άλλους τομείς της ζωής τους. Αυτό συνήθως έρχεται μέσω της εργασίας. Οπου μας επαινούν για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση.

Ως εκ τούτου, οι πολυάσχολοι άνθρωποι κερδίζουν την ικανοποίηση που δεν μπορούν να βρουν αλλού, μέσω της δουλειάς. Μπορεί να δυσκολεύονται να κάνουν φίλους ή να είναι από τη φύση τους εσωστρεφείς. Αυτό σημαίνει ότι οι πολυάσχολοι άνθρωποι παραμένουν απασχολημένοι απλώς και μόνο επειδή είναι μόνοι.

Νιώθουν άβολα να μην κάνουν τίποτα

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αισθάνονται άβολα μέσα στην αδράνεια. Μερικοί άνθρωποι έχουν ένα χρόνιο φόβο να μην κάνουν τίποτα και εθίζονται στο να είναι απασχολημένοι.

Η ταυτότητά τους είναι συνδεδεμένη με τις επαγγελματικές επιτυχίες και τις επιχειρήσεις τους, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να αφιερώσουν χρόνο στον εαυτό τους για να μην κάνουν τίποτα. Αναστατώνονται αν αναγκαστούν να μην κάνουν τίποτα.

Όταν η ταυτότητά σας συνδέεται με την επαγγελματική επιτυχία σας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φόβο αποτυχίας, που επιδεινώνει την ανάγκη να είστε απασχολημένοι. Είναι ένας μόνιμος κύκλος που μπορεί να διορθωθεί μόνο αν ξεκινήσεις να νιώθεις άνετα όταν δεν κάνεις τίποτα.

Φοβούνται να είναι… σαν τους άλλους

Μερικές φορές οι άνθρωποι κρατούν τον εαυτό τους απασχολημένο απλώς και μόνο επειδή φοβούνται να είναι σαν τους άλλους. Θέλουν να ξεχωρίζουν, έχουν μεγάλα όνειρα να είναι επιτυχημένοι και είναι πρόθυμοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να φτάσουν εκεί. Κάνουν θυσίες στην προσωπική τους ζωή για να φτάσουν εκεί που θέλουν να είναι στην καριέρα τους- και αυτό είναι που τους κάνει να δείχνουν να είναι συνεχώς απασχολημένοι.

Ως εκ τούτου, οι πολυάσχολοι άνθρωποι δεν θα έχουν τόσο εδραιωμένες προσωπικές σχέσεις, κάτι που μπορεί να είναι επιζήμιο μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, μερικές φορές, ένας στόχος είναι πολύ πιο δυνατός και πιο παρακινητικός από το να έχεις προσωπικές σχέσεις.

Το να είσαι απασχολημένος δεν είναι απαραίτητα κακό. Μας βοηθά να προχωρήσουμε στην καριέρα μας και παράγει περισσότερη ικανοποίηση και επιτεύγματα. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που το να είσαι απασχολημένος είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή μας. Όταν κάτι δεν πάει καλά, μπορεί να μην θέλουμε να το μάθει ο κόσμος. Δεν θα ανοιχτούμε για τα προβλήματα της προσωπικής μας ζωής για να τα κρύψουμε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =