αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις έξυπνοι τρόποι για να… διαφωνήσεις με κάποιον χωρίς να γίνει «πόλεμος»

Τέσσερις έξυπνοι τρόποι για να… διαφωνήσεις με κάποιον χωρίς να γίνει «πόλεμος»

Το έχετε βιώσει μάλλον αυτό: Είστε σε ένα δείπνο ή σε ένα meeting, συνομιλείτε με φίλους ή συναδέλφους και ξαφνικά βρίσκεστε σε έντονη διαφωνία.

Δεν θέλετε να γίνετε δυσάρεστοι, αλλά δεν θέλετε επίσης να υποχωρήσετε από τη θέση σας. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνετε αυτό χωρίς να χάσετε την ψυχραιμία σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε 4 αποτελεσματικούς τρόπους για να διαφωνήσετε με κάποιον. Χωρίς… να γίνει «πόλεμος».

1) Κάντε ένα ευγενικό pivot

Οταν μια συζήτηση αρχίζει να θερμαίνεται κάνε ένα ευγενικό pivot. Η ανακατεύθυνση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εκτονωθεί μια δυνητικά εκρηκτική κατάσταση.

Αντί να γίνεστε αμυντικοί ή επιθετικοί, απλώς κατευθύνετε τη συζήτηση σε μια νέα πορεία λέγοντας: «Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα οπτική. Βλέπω τα πράγματα λίγο διαφορετικά, όμως».

Αυτή η προσέγγιση σας επιτρέπει να εκφράσετε την άποψή σας, δίνοντας ταυτόχρονα στο άλλο άτομο την ευκαιρία να επανεξετάσει τη στάση του χωρίς να αισθανθεί ότι δέχεται επίθεση.

2) Κάνε ερωτήσεις για να βρείτε κοινό έδαφος

Μερικές φορές, το κλειδί για την επίλυση μιας διαφωνίας βρίσκεται στην εύρεση μιας μέσης λύσης που να μπορούν να αποδεχθούν και τα δύο μέρη.

Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κάνετε ερωτήσεις. Είναι πραγματικά μια πολύ έξυπνη κίνηση, γιατί στους ανθρώπους αρέσει να μιλούν για τις απόψεις τους- και τους δίνετε τον χώρο να το κάνουν.

Κάντε έναν πιο παραγωγικό διάλογο και δείξτε ότι ενδιαφέρεστε για τον τρόπο σκέψης τους. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα χρήσιμων ερωτήσεων:

-Είμαι περίεργος, τι σε οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα;
-Θα ήθελες να μοιραστείς περισσότερα σχετικά με το γιατί το βλέπεις έτσι;
-Ποια πιστεύεις ότι είναι τα βασικά ζητήματα που θέλουμε να επιλύσουμε και οι δύο εδώ;

3) Εστίασε στα δεδομένα

Δεν είναι απογοητευτικό όταν η συζήτηση ξεκινά με χαμηλούς τόνους και στη συνέχεια φορτίζεται συναισθηματικά; Οι άνθρωποι μπορεί να αναστατωθούν τόσο πολύ που να ξεφύγουν από την πορεία τους και να αρχίσουν να μιλούν πιο πολύ με βάση το συναίσθημα.

Βάλε την λογική στη συζήτηση. Μείνε στα δεδομένα. . Διότι αν θέλετε μια λογική και εποικοδομητική συζήτηση, τα γεγονότα πρέπει να προηγηθούν.

Πώς να αντιμετωπίσετε το άλλο άτομο όταν δεν λειτουργεί πλέον αντικειμενικά; Πες: «Καταλαβαίνω πως το σκέφτεσι, αλλά με βάση τα δεδομένα/γεγονότα/αποδεικτικά στοιχεία, φαίνεται ότι υπάρχει ένα διαφορετικό συμπέρασμα».

4) Αποδεσμεύσου και φύγε

Τι γίνεται αν έχετε δοκιμάσει όλες τις άλλες στρατηγικές αυτής της λίστας και εξακολουθείτε να διαφωνείτε;

Το πιο έξυπνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε εδώ είναι να αποδεσμευτείτε ευγενικά. Μπορείτε να το κάνετε με μια ευγενική δήλωση όπως:

«Λοιπόν, υποθέτω ότι θα πρέπει απλώς να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε».

«Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις για αυτό το θέμα, και αυτό είναι ΟΚ. Ας μιλήσουμε για κάτι άλλο που απολαμβάνουμε και οι δύο».

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να τελειώσετε τη συζήτηση με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Και φυσικά χωρίς να κάψετε τις «γέφυρες». Θυμηθείτε, μερικές φορές είναι καλύτερο να είστε ευγενικοί παρά να έχετε δίκιο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =