αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠροσοχή αν δεις αυτή τη χορηγούμενη ανάρτηση στο Facebook. Είναι απάτη (Εικόνα)

Προσοχή αν δεις αυτή τη χορηγούμενη ανάρτηση στο Facebook. Είναι απάτη (Εικόνα)

Η ηλεκτρονική απάτη συνεχίζεται! Πριν από δύο περίπου χρόνια, είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο και στα Social Media μια σειρά από fake αλλά “καλοστημένες” απομιμήσεις αναγνωρισμένων ειδησεογραφικών σελίδων, οι οποίες προωθούσαν δήθεν επιχειρηματικές κινήσεις γνωστών τραγουδιστών και παρουσιαστών της ελληνικής σκηνής, με σκοπό να αρπάξουν χρήματα από τον κόσμο που θα έπεφτε στην παγίδα να συμμετέχει.

Παρά τις τότε ενέργειες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και των Αρχών, το φαινόμενο δυστυχώς επανήλθε, αυτή τη φορά με τη μορφή χορηγούμενης διαφήμισης στο Facebook.

https://www.paskedi.gr/wp-content/uploads/2023/05/vertis-apati-online.jpg

Σύμφωνα με έρευνα του ΠΑΣΚΕΔΙ, μετά τη διαδικασία εγγραφής, καλεί το θύμα κάποιος από αριθμό με 9 ψηφία (εν προκειμένω +30 690 677162), ο οποίος προωθεί τη διαδικασία για τραπεζική κατάθεση.

«Καλούμε όλους όσους αντιληφθούν αντίστοιχες “διαφημίσεις” να είναι προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιασδήποτε μορφής συναλλαγή που δεν γίνεται σε αξιόπιστο περιβάλλον κατόπιν συγκεκριμένων προϋποθέσεων ή να απευθυνθούν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περίπτωση που θεωρούν ότι ήδη υπέπεσαν θύματα online απάτης» σημειώνει το ΠΑΣΚΕΔΙ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 8 =