αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να περιορίσεις τις αρνητικές σκέψεις στο μυαλό σου

Τέσσερα τρικ για να περιορίσεις τις αρνητικές σκέψεις στο μυαλό σου

Όλοι έχουν αρνητικές σκέψεις στο μυαλό τους. Ακόμα και οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες του κόσμου.

Συμβαίνει και σε όλους εμάς πολλές φορές- ειδικά όταν είμαστε μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις. Τότε συνήθως μας επηρεάζει περισσότερο ο φόβος της αποτυχίας παρά η επιθυμία για επιτυχία. Δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τον εαυτό μας ή τους άλλους.

Θα υπάρχουν πάντα κάποιες αρνητικές σκέψεις μέσα στο μυαλό σας που περιμένουν να σας εκτροχιάσουν. Οι τρεις κυριότεροι «εχθροί» είναι ο φόβος, η αβεβαιότητα και η αμφιβολία. Αυτοί οι «εχθροί» ζουν μέσα σας και σας εμποδίζουν να προσπαθήσετε και να πετύχετε τα όνειρά σας.

Τα καλά νέα: Μπορείς να περιορίσεις τις αρνητικές σκέψεις. Εδώ είναι 4 τρικ που θα σε βοηθήσουν. Έτσι όπως τα διαβάσαμε στο αμερικανικό Success.com.

1# Ίσως τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Ποτέ δεν θα ξεπεράσετε πλήρως τους φόβους σας. Αλλά αν τους το αφήσετε ανεξέλεγκτους θα σας κυριεύσουν και θα «παραλύσετε» χωρίς να κάνετε καμία κίνηση προς τα εμπρός. Σκέψου με ψυχραιμία το χειρότερο πιθανό σενάριο, και θα διαπιστώσεις ότι ίσως τα πράγματα δεν είναι όσο άσχημα όσο αρχικά είχες σκεφτεί.

2# Διαχώρισε το λογικό από το παράλογο. Οι περισσότεροι φόβοι μας είναι παράλογοι. Uα υπάρχουν πάντα στιγμές που θα αμφισβητείτε τις δυνατότητές σας, τη δύναμή σας, το θάρρος σας, την επιτυχία σας και ολόκληρη την πορεία της ζωής σας. Τραβήξτε αυτές τις ενοχλητικές σκέψεις στο μπροστινό μέρος του εγκεφάλου σας και αξιολογήστε εάν έχουν τις ρίζες τους στην πραγματικότητα. Τις περισσότερες φορές, απλώς βασίζονται στις ανασφάλειες σας.

3# Επίλεξε με σύνεση. Να είστε έξυπνοι για το ποιον από τους συναισθηματικούς εχθρούς επιλέγετε να αντιμετωπίσετε. Αν για παράδειγμα έχεις φόβο με τα μεγάλα ύψη, δεν χρειάζεται απαραίτητα να παλέψεις για να τον ξεπεράσεις. Δεν χρειάζεται… να ανέβεις στο Εβερεστ για να ξεπεράσεις τον φόβο σου. Γιατί ο συγκεκριμένος φόβος, πιθανότατα, δεν επηρεάζει άμεσα την ζωή σου. Από την άλλη, αν σε πιάνει άγχος όταν πρέπει να κάνεις μια δημόσια ομιλία και αυτό είναι μέρος της δουλειάς σου, πρέπει να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις για να ξεπεράσεις τον φόβο σου.

4# Γέμισε τον εγκέφαλο σου με θετικά. Φιλτράρετε το αρνητικό και δώστε την προσοχή σας σε ανεβαστικά, θετικά μηνύματα. Όταν αισθάνεστε ότι οι συναισθηματικοί εχθροί κυριαρχούν, σκέψου την θετική πλευρά των πραγμάτων. Θυμήσου ότι εσύ είσαι αυτός που κατευθύνει την ζωή σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − two =