αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ για να παραμείνεις ήρεμος σε μια διαμάχη

Τέσσερα τρικ για να παραμείνεις ήρεμος σε μια διαμάχη

Όταν χάνουμε την ψυχραιμία μας σε μια σύγκρουση, τίποτα δεν επιλύεται και μπορεί να αισθανόμαστε ένοχοι για την απώλεια του ελέγχου μας. Αλλά είναι δυνατόν να μάθετε να παραμένετε ήρεμοι σε αγχωτικές καταστάσεις όπως αυτή.

Οι άνθρωποι διαφωνούν. Αυτό είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής. Ωστόσο, οι μικρές διαφωνίες συχνά κλιμακώνονται σε κάτι πολύ χειρότερο, κυρίως επειδή δεν ξέρουμε πώς να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να παραμείνουμε ήρεμοι.

Συχνά νιώθουμε ότι δεν έχουμε κανέναν έλεγχο στις συγκρούσεις και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Ενώ δεν έχουμε τον έλεγχο του πώς συμπεριφέρονται οι άλλοι, έχουμε πάντα επιλογή για το πώς να αντιδράσουμε. Ωστόσο, δεν είναι πάντα εύκολο να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να παραμείνετε συγκεντρωμένοι μπροστά στον θυμό, την επιθετικότητα ή την κακή διάθεση κάποιου άλλου.

Εδώ είναι λοιπόν 4 τρικ για να παραμείνεις ήρεμος σε μια διαμάχη.

Παύση και ανάσα

Συχνά αντιδρούμε σε σύγκρουση αμέσως, είτε με επίθεση είτε με άμυνα. Αλλά αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να αναπνεύσουμε και να ηρεμήσουμε αυτές τις ορμόνες που πλημμυρίζουν το σώμα μας, μπορούμε να δώσουμε μια πιο προσεκτική απάντηση. Οι βαθιές αναπνοές ενεργοποιούν το σχετικό νευρικό σύστημα το οποίο μας ηρεμεί.

Μπορούμε επίσης να επικεντρωθούμε στη χαλάρωση οποιωνδήποτε περιοχών στρες στο σώμα, ίσως στους ώμους ή στο σαγόνι. Αυτές οι τεχνικές χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά, αλλά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μας φέρνουν σε καλύτερη θέση για να δώσουμε μια λογική απάντηση, αντί να συμπεριφερόμαστε σαν… άνθρωποι των σπηλαίων!

Θυμήσου και το άρθρο: Τρία τρικ για να καταλάβεις εάν είσαι στρεσαρισμένος: Εξηγεί η Μαρία Αρχοντάκη.

Άκου

Πολλοί καυγάδες προκύπτουν από παρεξηγήσεις και έλλειψη αυθεντικής επικοινωνίας. Όταν ακούτε πραγματικά τον άλλον, αντί να μπαίνετε στη συζήτηση για να του επιτεθείτε ή να υπερασπιστείτε τις δικές σας συμπεριφορές, είστε σε καλύτερη θέση να καταλάβετε την άλλη πλευρά. Προσπαθήστε να καταλάβετε πραγματικά πώς νιώθει ο άλλος και δείξτε του ότι τον ακούτε.

Χαμηλώστε τη φωνή σας

Οι υψωμένες φωνές σηματοδοτούν μια απειλή και θα ενεργοποιήσουν το mode μάχης ή φυγής. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διατηρήσετε μια διαφωνία σε πιο ήρεμα πλαίσια είναι να χαμηλώσετε τη φωνή σας.

Επίσης, προσπαθήστε να μην διακόπτετε το άλλο άτομο γιατί αυτό θα τον κάνει να νιώσει ότι δεν τον ακούνε. Θέλουμε να πούμε την άποψή μας και είναι δελεαστικό να το κάνουμε. Ωστόσο, το άλλο άτομο θα είναι πιο συζητήσιμο αν νιώσει ότι τον ακούς και είσαι έτοιμος να κάνεις μία ήρεμη συζήτηση.

Συμφωνείστε… ότι διαφωνείτε

Δεν μπορεί να επιλυθεί κάθε σύγκρουση. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να συμφωνήσετε οτι διαφωνείτε. Εάν δεν μπορεί να βρεθεί μια λύση, είναι συχνά καλύτερο να απεγκλωβιστείτε από την κατάσταση. Το να πηγαίνεις ξανά και ξανά στο ίδιο σημείο δεν θα σε βοηθήσει να πετύχεις τίποτα.

Εάν η σύγκρουση πρέπει να επιλυθεί, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να λάβετε κάποια επαγγελματική βοήθεια, όπως από έναν σύμβουλο σχέσεων ή έναν διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού ανάλογα με την περίπτωση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =