αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να ξεκόψεις από ένα άτομο που έχεις στον κύκλο σου

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να ξεκόψεις από ένα άτομο που έχεις στον κύκλο σου

Νιώθετε την ανάγκη να τερματίσετε μια φιλία; Μερικές φορές ορισμένες φιλίες μπορεί να είναι εξαιρετικά τοξικές για τη ζωή σας.

Καταλήγουν να σας σαμποτάρουν ή απλώς προσθέτουν βάρη στα ήδη υπάρχουσα προβλήματά σας. Δεν έχει σημασία πόσο καιρό είστε φίλοι με κάποιον/α – αν δεν είναι καλό για εσάς, έρχεται μια στιγμή που θα πρέπει να φύγει από τη ζωή σας. Τότε είναι που καταλαβαίνεις ότι πρέπει να τερματίσεις μια φιλία για το καλό σου.

Εδώ είναι 4 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να ξεκόψεις από ένα άτομο που έχεις στον κύκλο σου.

1. Επαναλαμβάνουν συνέχεια τα ίδια λάθη

Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο άνθρωπος, τα συναισθήματά σας θα πληγωθούν. Και όταν ένας φίλος σας πληγώνει, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να του εξηγήσετε τα συναισθήματά σας (όταν ηρεμήσετε και ο θυμός σας καταλαγιάσει).

Ωστόσο, αν συνεχίσει να επαναλαμβάνει τα λάθη του και να αδιαφορεί για τα συναισθήματά σας, αυτό το άτομο είτε δεν είναι ευαίσθητο για τα συναισθήματά σας είτε δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το πώς οι πράξεις του επηρεάζουν τους άλλους. Εάν ο κύκλος συνεχίζει να επαναλαμβάνεται, ειδικά όταν κάνετε παρέα μαζί τους σε τακτική βάση, τότε υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

2. Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής τους σας επηρεάζει

Μερικές φορές ορισμένες φιλίες χτίζονται σε θεμέλια όπως τα χόμπι, τα ενδιαφέροντα και η ψυχαγωγία. Και με την πάροδο του χρόνου, ορισμένα από αυτά τα ενδιαφέροντα ξεθωριάζουν – κάτι που δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Ωστόσο, αν η βάση της φιλίας σας είναι… τα πάρτι και η ξέφρενη συμπεριφορά, τότε αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.

Εάν μπορείτε να δεσμευτείτε και οι δύο για έναν καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τότε είναι υπέροχο. Αλλά αν ο άλλος δεν μπορεί να το κάνει, μπορεί να σας κρατήσει πίσω σε τόσα πολλά επίπεδα.

3. Αν το μόνο που σας δένει είναι… οι αναμνήσεις

Μερικές φορές έχουμε μερικές υπέροχες αναμνήσεις που κάνουμε με τους ανθρώπους. Αναμνήσεις γεμάτες ευτυχία, εσωτερικά αστεία, εμπειρίες που μπορεί να έχεις κρατήσει και να σε βοήθησαν να αναπτυχθείς ως άνθρωπος. Μερικές φορές είναι δύσκολο να τερματίσετε μια φιλία, δεδομένου ότι έχετε κάνει μια μεγάλη συναισθηματική επένδυση με τα χρόνια. Ωστόσο, αν είστε περισσότερο δεμένοι με τις… αναμνήσεις παρά με το άτομο, ίσως ήρθε η ώρα να το αφήσετε πίσω. Αν πλέον δεν έχεις κοινά σημεία και δεν δημιουργείς νέες εμπειρίες μαζί με ένα άτομο, δεν μπορεί να επιβιώσει μια φιλία.

4. Δεν έχουν κανένα σεβασμό για τις πεποιθήσεις σας

Όλοι έχουμε διαφορετικές πεποιθήσεις, είτε πολιτικές είτε θρησκευτικές  είτε οτιδήποτε άλλο. Είναι κάτι φυσικό οι άνθρωποι να μην συμφωνούν μεταξύ τους όλη την ώρα. Είναι πολύ καλό να κάνουμε μια υγιή συζήτηση σχετικά με τις απόψεις μας. Ωστόσο, εάν ο φίλος σας δεν σέβεται τις απόψεις σας και τις απορρίπτει ως ηλίθιες, αυτό είναι ασέβεια και αυτό δεν είναι αποδεκτό.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην σας σέβεται. Ούτε εσάς ούτε τον τρόπο σκέψης σας, μόνο και μόνο επειδή δεν σας βλέπει από κοντά του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + 18 =