αρχικηVIRAL«Δεν είναι δικό μου πρόβλημα»: 5 φράσεις που αποκαλύπτουν ότι κάποιος είναι… δύσκολο άτομο- Δες ποιοι τις χρησιμοποιούν στις συζητήσεις

«Δεν είναι δικό μου πρόβλημα»: 5 φράσεις που αποκαλύπτουν ότι κάποιος είναι… δύσκολο άτομο- Δες ποιοι τις χρησιμοποιούν στις συζητήσεις

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στο να έχεις μια ισχυρή προσωπικότητα και στο να είσαι απλά δύσκολος άνθρωπος.

Η γραμμή ξεπερνιέται όταν κάποιος χρησιμοποιεί επανειλημμένα ορισμένες φράσεις που μειώνουν τους άλλους ή δημιουργούν περιττές συγκρούσεις.

Η αναγνώριση μιας δύσκολης προσωπικότητας δεν αφορά μόνο το τι, αλλά και το πώς λέγεται. Δεν έχει να κάνει μόνο με το τι λένε, αλλά και με το πώς το λένε.

Εδώ είναι 5 φράσεις που, αν κάποιος χρησιμοποιεί τακτικά σε μια συνομιλία, μπορεί να υποδηλώνει ότι έχει μια δύσκολη προσωπικότητα.


1) «Είμαι απλά ειλικρινής»

Όλοι έχουμε γνωρίσει εκείνους τους ανθρώπους που υπερηφανεύονται για τη… βάναυση ειλικρίνειά τους.

Το να λες «είμαι απλά ειλικρινής» μπορεί συχνά να είναι μια μεταμφίεση για να είσαι άσκοπα σκληρός ή αγενής. Αυτή η φράση χρησιμοποιείται συνήθως από δύσκολες προσωπικότητες για να δικαιολογήσουν τα υβριστικά σχόλιά τους.

Σίγουρα, η ειλικρίνεια είναι ένα αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό. Αλλά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να είσαι ειλικρινής και στο να είσαι βάναυσα ειλικρινής σε σημείο αγένειας.

2) «Είσαι πολύ ευαίσθητος»

Μπορεί κάποιος να κάνει παρατηρήσεις για την εμφάνισή σου, τη δουλειά σου και τις επιλογές του τρόπου ζωής σου. Όταν του πεις ότι η συμπεριφορά του δεν σου αρέσει, μάλλον θα απαντήσει: «Είσαι πολύ ευαίσθητη/ος».

Αυτή η φράση είναι μια κλασική τεχνική για… μετατόπιση ευθυνών. Αντί να αναγνωρίσουν τη δική τους βλαβερή συμπεριφορά, ρίχνουν το βάρος σε εσάς που θα αντιδράσετε σε αυτήν. Σε κάνουν να νιώθεις ότι εσύ είσαι το πρόβλημα.

Στην ουσία, λένε, «Δεν χρειάζεται να αλλάξω τη συμπεριφορά μου. Ορέπει να αλλάξεις τον τρόπο που αντιδράς σε αυτή».

Εάν κάποιος σας λέει τακτικά ότι αντιδράτε υπερβολικά ή είστε πολύ ευαίσθητοι, θεωρήστε το σαν ‘κόκκινη σημαία’.

3) «Δεν είναι δικό μου πρόβλημά»

Η φράση είναι ένα ενδεικτικό σημάδι μιας δύσκολης προσωπικότητας. Είναι μια ξεκάθαρη άρνηση να δείξουν ενσυναίσθηση ή να προσφέρουν βοήθεια, ακόμη και όταν είναι μέσα στις δυνατότητές τους να το κάνουν.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν τακτικά αυτή τη φράση τείνουν να έχουν υψηλή βαθμολογία στην κλίμακα του ναρκισσισμού. Οι ναρκισσιστές συχνά στερούνται ενσυναίσθησης και έχουν ισχυρή αίσθηση δικαιώματος, αγνοώντας  ζητήματα που δεν τους ωφελούν άμεσα ή δεν τους αφορούν.

4) «Δεν θα καταλάβαινες»

Αυτή η φράση χρησιμοποιείται συχνά ως αμυντικός μηχανισμός. Κλείνει τη συνομιλία και δημιουργεί ένα περιττό εμπόδιο μεταξύ των «ηχείων».

Όταν χρησιμοποιείται επανειλημμένα, υποδηλώνει έλλειψη εμπιστοσύνης ή σεβασμού για την ικανότητα του άλλου ατόμου να αντιλαμβάνεται ή να συμπάσχει, σε περίπλοκες καταστάσεις. Είναι επίσης ένας τρόπος να κρατάτε τους άλλους σε συναισθηματική απόσταση, κάτι που είναι χαρακτηριστικό μιας δύσκολης προσωπικότητας.

Ο καθένας έχει την ικανότητα να καταλάβει αν του δοθεί η ευκαιρία. Χρησιμοποιώντας αυτή τη φράση, σας αρνούνται αυτήν την ευκαιρία.

5) «Δεν χρειάζομαι τη συμβουλή σου»

Αν και είναι απαραίτητο να έχουμε εμπιστοσύνη στις δικές μας ικανότητες, η απόρριψη των συμβουλών των άλλων μπορεί να σηματοδοτήσει μια δύσκολη προσωπικότητα.

Η φράση «Δεν χρειάζομαι τη συμβουλή σου» μπορεί να φανεί αλαζονική και απορριπτική. Κλείνει την ευκαιρία για ανοιχτό διάλογο και μπορεί να κάνει τον άλλον να νιώσει υποτιμημένος.

Η συχνή χρήση αυτής της φράσης υποδηλώνει ότι ένα άτομο δεν είναι ανοιχτό στις οπτικές ή τις ιδέες των άλλων. Έχει ουσιαστικά δημιουργήσει έναν μονόδρομο όπου μόνο οι απόψεις του έχουν σημασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + fifteen =