αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μπει σε έναν κύκλο αρνητικότητας

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις μπει σε έναν κύκλο αρνητικότητας

Οι σκέψεις μας είναι ισχυρά εργαλεία, αλλά μερικές φορές μπορεί να γίνουν οι χειρότεροι εχθροί μας, ειδικά όταν κολλάμε σε έναν κύκλο αρνητικής σκέψης.

Μπορεί να περνάτε τη μέρα σας φαινομενικά μια χαρά, αλλά κάτω από την επιφάνεια, έχετε παγιδευτεί σε μια δίνη απαισιοδοξίας. Ίσως να μην συνειδητοποιείτε πόσο βαθιά σας επηρεάζει ή πώς διαμορφώνει την οπτική σας για τη ζωή.

Πώς θα καταλάβετε αν έχετε παγιδευτεί σε αυτόν τον κύκλο αρνητικότητας ή απλώς αντιμετωπίζετε περιστασιακές κρίσεις αμφιβολίας για τον εαυτό σας και ανασφάλειας;

Εδώ είναι 4 σημάδια.

1) Υπερβολική αυτοκριτική

Ίσως ένα από τα πιο κοινά σημάδια ενός κύκλου αρνητικής σκέψης είναι το αυξημένο επίπεδο αυτοκριτικής. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι επικρίνετε συνεχώς τον εαυτό σας, ακόμη και για μικρά λάθη. Είναι σαν να ζει ένας εσωτερικός κριτικός στο κεφάλι σου, ο οποίος υποδεικνύει αμείλικτα τα ελαττώματα και τις αδυναμίες σου.

Αυτή η φωνή μπορεί να σας πείσει ότι δεν είστε αρκετά καλοί, αρκετά έξυπνοι ή απλώς δεν είστε άξιοι.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτή η φωνή δεν είναι μια αντανάκλαση της πραγματικότητας, αλλά ένας παραμορφωμένος καθρέφτης που δημιουργείται από την αρνητική σκέψη.

Η λήψη μέτρων για τη… φίμωση αυτού του εσωτερικού κριτικού μπορεί να είναι το πρώτο βήμα προς την απελευθέρωση από αυτόν τον καταστροφικό κύκλο.

2) Υπερεστίαση… στη θετική σκέψη

Παραδόξως, ένα σημάδι του εγκλωβισμού στην αρνητική σκέψη μπορεί να είναι η υπερβολική έμφαση στη θετικότητα. Μπορεί να βρεθείτε να προσπαθείτε διαρκώς να διατηρήσετε μια θετική οπτική, σε σημείο που να γίνεται εξουθενωτικό.

Αυτή η αδυσώπητη επιδίωξη της θετικότητας μπορεί συχνά να οδηγήσει σε άρνηση ή απόρριψη οποιωνδήποτε αρνητικών συναισθημάτων, δημιουργώντας μια εσωτερική σύγκρουση.

Αυτό είναι γνωστό ως «τοξική θετικότητα» – η πεποίθηση ότι ανεξάρτητα από το πόσο δύσκοληείναι μια κατάσταση, η θετική σκέψη θα τη λύσει.

3) Υπερβολικός προγραμματισμός και έλεγχος

Επιφανειακά, το να είσαι οργανωμένος και να έχεις ένα σχέδιο για τα πάντα, μπορεί να φαίνονται θετικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η υπερβολική ανάγκη για έλεγχο και προγραμματισμό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σημάδι αρνητικής σκέψης.

Αυτή η ανάγκη συχνά πηγάζει από τον φόβο της αβεβαιότητας και την επιθυμία να αποφευχθούν αρνητικά αποτελέσματα.

Αν και είναι ωφέλιμο να έχετε σχέδια και στόχους, το να κολλάτε πολύ σφιχτά… σε αυτά μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και απογοήτευση.

Η ζωή είναι απρόβλεπτη και τα πράγματα δεν πάνε πάντα σύμφωνα με το σχέδιο. Εάν αισθάνεστε άγχος ή αναστατωμένος όταν τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα σχεδιάζετε, μπορεί να είναι σημάδι ότι έχετε παγιδευτεί σε έναν κύκλο αρνητικότητας.

Μαθαίνοντας να αγκαλιάζετε την αβεβαιότητα και να αφήσετε την ανάγκη για συνεχή έλεγχο, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να σπάσετε αυτόν τον κύκλο και να φέρετε περισσότερη θετικότητα στη ζωή σας.

4) Αποχώρηση από κοινωνικές σχέσεις

Είμαστε κοινωνικά όντα από τη φύση μας, που ευδοκιμούν στη σύνδεση και την αλληλεπίδραση. Ωστόσο, όταν πιαστείτε σε έναν κύκλο αρνητικής σκέψης, μπορεί να αποσυρθείτε από αυτές τις ζωτικές συνδέσεις.

Μπορεί να αρχίσετε να απομονώνεστε, απορρίπτοντας προσκλήσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή αποστασιοποιώντας τον εαυτό σας από τους φίλους και την οικογένειά σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =