αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος είναι συναισθηματικά ασταθής

Τέσσερα σημάδια για να καταλάβεις ότι κάποιος είναι συναισθηματικά ασταθής

Τα σημάδια ενός συναισθηματικά ασταθούς ατόμου μπορεί να ποικίλλουν. Μπορεί να εμφανίζουν σημάδια κατάθλιψης και άγχους ενώ παρουσιάζουν διάφορες συμπεριφορές που μπορούν να επηρεάσουν τον εαυτό τους και τους ανθρώπους γύρω τους.

Το Counselling Directory προσθέτει, «Μπορεί επίσης να έχουν έντονες κρίσεις θυμού, άγχους ή κατάθλιψης που μπορεί να διαρκέσουν αρκετές ώρες ή και μέρες. Οι εναλλαγές της διάθεσης θα ποικίλλουν μεταξύ περιόδων δυσφορίας και περιόδων ευφορίας, και από την μεγάλη αυτοπεποίθηση έως το έντονο άγχος και ευερεθιστότητα».

Εάν γνωρίζετε κάποιον που υποπτεύεστε ότι μπορεί να είναι συναισθηματικά ασταθής, είναι απαραίτητο να αναγνωρίσετε τα σημάδια για να τον κατανοήσετε καλύτερα και να δείτε τι χρειάζεται. Θα είστε επίσης έτοιμοι να τους υποστηρίξετε χωρίς να επιτρέψετε στις συμπεριφορές τους να σας επηρεάσουν προσωπικά.

Εδώ είναι 4 σημάδια για να καταλάβεις ένα τέτοιο άτομο, όπως τα παρουσιάζει το power of positivity.

1. Παρορμητικές ενέργειες

Κάποιος που είναι συναισθηματικά ασταθής μπορεί να είναι πιο επιρρεπής να ενεργεί παρορμητικά. Μπορεί να κάνουν πράγματα που θα μπορούσαν να βλάψουν τον εαυτό τους και τους άλλους χωρίς να το σκεφτούν καλά.

Για παράδειγμα, οι συναισθηματικά ασταθείς άνθρωποι μπορεί να είναι πιο πιθανό να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους εξαιρετικά γρήγορα. Ή μπορεί να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι παρορμητικές ενέργειές τους είναι πολύ πιο πιθανό να προσανατολίζονται προς τον κίνδυνο. Επιπλέον, μπορεί επίσης να είναι πιο επιρρεπείς σε παρορμητικές δαπάνες ή τζόγο. Έχουν πολύ λίγο αυτοέλεγχο. Η ικανοποίηση της στιγμής τους οδηγεί.

2. Θυμός

Ένα από τα χαρακτηριστικά ενός συναισθηματικά ασταθούς ατόμου είναι ο συνεχής αγώνας με θέματα θυμού. Ένα συναισθηματικά ασταθές άτομο θα έχει συχνά προβλήματα με τον έλεγχο του τρόπου έκφρασης του θυμού του. Δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τα συναισθήματά τους.

Ενώ μπορεί να είναι εξίσου επιρρεπείς σε εκρήξεις λύπης ή ευτυχίας, ο θυμός τους είναι πολύ πιο επιζήμιος. Μπορεί να φωνάζουν όταν είναι θυμωμένοι ή μπορεί να εκφράσουν το θυμό τους με βίαιες ενέργειες. Αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι θα βλάψουν σωματικά το άτομο με το οποίο είναι θυμωμένοι, αλλά μπορεί να χτυπήσουν τις πόρτες και να σπρώξουν αντικείμενα.

Ωστόσο, η κλινική καθηγήτρια ψυχιατρικής Δρ. Carol W. Berman δηλώνει, «Το πιο σημαντικό εργαλείο δεν είναι να εσωτερικεύσουμε τη συμπεριφορά του ατόμου ή να την πάρουμε πολύ προσωπικά. Θυμηθείτε, δεν είναι για εσάς. Τα άτομα με οριακή διαταραχή προσωπικότητας δεν έχουν πλήρη επίγνωση της συμπεριφοράς τους και της επίδρασης στους άλλους ανθρώπους».

3. Οι ασταθείς σχέσεις είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα συναισθηματικά ασταθών ανθρώπων

Κάποιος που είναι συναισθηματικά ασταθής θα δυσκολευτεί επίσης να διατηρήσει σταθερές τις σχέσεις του. Ενδέχεται να αισθάνονται πολύ στοργικά για ένα άτομο και μετά να νιώθουν θυμό μαζί του λίγο αργότερα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά δυσκολεύονται να διατηρήσουν μια σταθερή σχέση. Μπορεί να ξεκινήσουν λογομαχίες και να χωρίσουν με τους σημαντικούς τους άλλους, μόνο για να θέλουν να ξαναβρεθούν μαζί μετά από λίγες ώρες ή μέρες.

Οι συναισθηματικά σταθεροί άνθρωποι δυσκολεύονται να διατηρήσουν οποιαδήποτε σχέση. Οι φιλίες τους μπορεί να υποφέρουν καθώς και οι σχέσεις τους με τα μέλη της οικογένειάς τους. Μπορεί να είναι αποξενωμένοι από τις οικογένειες και τους φίλους τους.

4. Οι συναισθηματικά ασταθείς άνθρωποι έχουν ακραίες αντιδράσεις

Όπως και στα θέματα θυμού τους, οι συναισθηματικά ασταθείς άνθρωποι έχουν συχνά ακραίες αντιδράσεις σε διάφορες καταστάσεις. Αν αντιληφθούν ότι με κάποιο τρόπο τους αδικούν, μπορεί να έχουν μια πιο έντονη αντίδραση αμέσως αντί να ψάξουν περισσότερα για την κατάσταση. Η αντίληψή τους για τον κόσμο μπορεί να είναι κακή και θα αντιδράσουν με βάση αυτό και όχι την πραγματικότητα της κατάστασης.

Μπορεί για παράδειγμα να νιώσουν ότι τους εγκαταλείπουν. Εάν αισθάνονται ότι η οικογένεια ή οι φίλοι τους τα εγκαταλείπουν, είτε αυτό είναι αλήθεια είτε όχι, μπορεί να έχουν μια εξαιρετικά ανεπιθύμητη αντίδραση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − fourteen =