αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που θα συμβούν αν σταματήσεις να επηρεάζεσαι από τις απόψεις των άλλων

Τέσσερα πράγματα που θα συμβούν αν σταματήσεις να επηρεάζεσαι από τις απόψεις των άλλων

Ίσως νοιάζεσαι πάρα πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Έχεις πάρει αποφάσεις ζωής που συμβάδιζαν με το τι σκέφτονταν οι άλλοι για εσένα.

Τώρα θα δούμε την άλλη πλευρά. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους αν σταματήσεις να νοιάζεσαι γα το τι πιστεύουν οι άλλοι θα αλλάξει τη ζωή σου.

Θα έχετε βαθύτερες σχέσεις

Όταν σταματήσετε να ενδιαφέρεστε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, οι σχέσεις σας με τους κοντινούς σας ανθρώπους θα είναι πιο βαθιές. Θα φιλτράρετε όλους εκείνους τους ανθρώπους που πιθανώς δεν θα έπρεπε να έχετε στη ζωή σας ούτως ή άλλως.

Τι θα προτιμούσατε να έχετε; Εκατό φίλους που λένε ότι είναι φίλοι σου βασιζόμενοι σε αυτήν την ”πρόσοψη” που έχεις δημιουργήσει ή δέκα φίλους που σε συμπαθούν για αυτό που πραγματικά είσαι;

Καλύτερες Αποφάσεις

Πόσοι άνθρωποι μένουν σε μια άθλια δουλειά επειδή φοβούνται μην απογοητεύσουν τους συναδέλφους ή το αφεντικό τους; Πόσοι άνθρωποι τους εκμεταλλεύονται οι άλλοι επειδή δεν θέλουν να τους απογοητεύσουν;

Όταν νοιάζεστε πάρα πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, οι αποφάσεις της ζωής σας γίνονται αντιδραστικές και δεν σας βελτιώνουν. Σκύβετε προς τα πίσω για να ευχαριστήσετε τους άλλους, ζώντας μια ζωή που θέλουν οι άλλοι.

Δεν λέμε ότι δεν πρέπει ποτέ να βοηθάς τους άλλους να πετύχουν τα όνειρά τους, αλλά όχι αν θυσιάζεις τα όνειρά σου για ανθρώπους που δεν σου αρέσουν καν.

Η σύγκρουση με τους άλλους είναι άβολη και το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να κάνουμε είναι να τους απογοητεύσουμε. Ένας άλλος λόγος είναι η αυτοεκτίμηση, αν νιώθουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τους άλλους πιο ευτυχισμένους, τότε αξίζουμε κάτι.

Το να πεις την αλήθεια θα γίνει εύκολο

Όταν παύει να σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα, είναι εύκολο να πεις την αλήθεια. Μπορεί να είναι άβολο στην αρχή όταν αρχίζετε να ξεφεύγετε από αυτό το ”κέλυφος”, αλλά γίνεται ευκολότερο όσο προχωράτε. Εκείνες οι μικρές υπερβολές ή τα ψέματα για τον εαυτό σας εξαφανίζονται.

Σχεδόν όλοι όσοι έχουν προφίλ στα social media έχουν πει υπερβολές για τον εαυτό τους. Ο λόγος που δεν τις υπολογίζουμε ως ψέματα είναι ότι είναι μια αλήθεια πλαισιωμένη με τον τρόπο… ενός ψεύτη.

Θα εργαστείτε πιο σκληρά

Αυτό μπορεί να μην φαίνεται προφανές, αλλά όταν σταματήσετε να ενδιαφέρεστε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, ένα τεράστιο ψυχικό άγχος αφαιρείται στη ζωή σας. Η ενέργεια και η σκέψη που χρειάζεται για να ευχαριστήσετε τους άλλους, ξαφνικά είναι διαθέσιμη για να εστιάσετε στον εαυτό σας. Η εστίαση στον εαυτό σας είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε (και) για τους άλλους. Το να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, που δεν έχει αναπτύξει δυσαρέσκεια λόγω της ζωής που δεν έζησε ποτέ, θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο για τον κόσμο.

Έχετε παραλείψει ποτέ να δουλέψετε σε ένα προσωπικό σας project επειδή φοβηθήκατε ότι οι άλλοι θα έλεγαν ότι ήσουν χαζός που δούλευες τόσο σκληρά σε κάτι που δεν ήταν συνδεδεμένο άμεσα με την καριέρα σου;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − ten =