αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση (και δεν μιλούν για αυτά)

Τέσσερα πράγματα που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση (και δεν μιλούν για αυτά)

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Στην παρακάτω λίστα θα δεις 5 πράγματα που εφαρμόζουν οι άνθρωποι που έχουν αυτοπεποίθηση. Και δεν θα τους ακούσεις να μιλάνε για αυτά.

Δρουν παρά το φόβο ή το άγχος τους

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν είναι ατρόμητοι. Είναι σπάνιο να βρεις κάποιον που να στερείται εντελώς φόβου.

Αντίθετα, είναι η προθυμία του ατόμου με αυτοπεποίθηση να κάνει κάτι για αυτό που του προκαλεί φόβο ή άγχος, που το κάνει να ξεχωρίζει.

Θα κάνουν τα βήματα στα οποία οι άλλοι μπορεί να διστάζουν, γιατί ξέρουν ότι οτιδήποτε και να συμβεί, θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν.

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση νιώθουν επίσης λιγότερη αμηχανία ή ντροπή όταν τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Μπορούν να το ξεπεράσουν γρήγορα. Αυτό τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους ενώ οι άλλοι τους αποφεύγουν με κάθε κόστος.

Είναι αισιόδοξοι για την έκβαση των πραγμάτων

Παρόλο που ένα άτομο με αυτοπεποίθηση είναι προετοιμασμένο για κάθε σενάριο, πιστεύει ειλικρινά ότι ένα θετικό αποτέλεσμα είναι πιο πιθανό.

Έχουν μια… μισογεμάτη άποψη για τη ζωή που τους επιτρέπει να επιμείνουν ακόμα και όταν αντιμετωπίζουν αναποδιές ή απροσδόκητα εμπόδια. Απλώς έχουν την αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος.

Και, συχνά, τα πράγματα θα πάνε καλά για αυτούς, επειδή η θετική τους στάση λειτουργεί σαν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Επειδή είναι αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα, κάνουν τις περισσότερες από τις ενέργειες που απαιτούνται για να παραχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Παίρνουν ρίσκα

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση έχουν μια υγιή στάση απέναντι στο ρίσκο. Βλέπουν το ρίσκο όχι ως κάτι τρομακτικό από το οποίο πρέπει να ξεφύγουν, αλλά ως κάτι που εμπεριέχει μια πιθανή ευκαιρία να περιμένει στην άλλη πλευρά.

Η αυτοπεποίθησή τους, τους επιτρέπει να παίρνουν ρίσκα με ασφάλεια γνωρίζοντας ότι θα είναι ΟΚ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ακόμη και όταν βγαίνουν από τη ζώνη άνεσής τους, βάζουν τον εαυτό τους στη μάχη και αντιμετωπίζουν το άγνωστο. Πιθανότατα αναζητούν ρίσκο κάθε τόσο γιατί το απολαμβάνουν.

Επιπλέον, κάθε φορά που ρισκάρουν – ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα – αποκτούν λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Αποπνέουν αυτοπεποίθηση στον τρόπο που περπατούν και μιλάνε

Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση, το δείχνει στον τρόπο που μιλάει και κινείται. Στέκονται όρθια, κρατούν το πηγούνι τους ψηλά, έχουν οπτική επαφή με τον συνομιλητή τους και φαίνονται ήρεμοι στις κινήσεις τους.

Μια ματιά τους σου λέει ότι είναι σίγουροι για τον εαυτό τους.

Ακούγονται επίσης σίγουροι. Μιλούν καθαρά με τον σωστό ρυθμό—συμπεριλαμβανομένης της παύσης όπου χρειάζεται— ώστε το κοινό τους να παρακολουθεί όλα όσα λένε. Ο τόνος και η ένταση τους δίνουν δύναμη στα λόγια τους και κάνουν τους άλλους να ακούν. Θυμήσου και το άρθρο: Γλώσσα του σώματος: 5 μικρές κινήσεις για να δείχνεις στους άλλους ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 20 =