αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσεις να νιώθεις άσχημα

Τέσσερα πράγματα για τα οποία πρέπει να σταματήσεις να νιώθεις άσχημα

Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο υποτιμώντας τον εαυτό σας, δεν είστε μόνοι. Η αυτοκριτική υπάρχει σε όλους μας. Αλλά δεν χρειάζεται να συνεχίσετε να επικρίνετε τον εαυτό σας για αυτά που βλέπετε ως ελλείψεις. Συχνά η αυτοκριτική προέρχεται από λανθασμένους τρόπους που βλέπουμε τον εαυτό μας.

Εδώ είναι 4 πράγματα για τα οποία μπορείτε να σταματήσετε να αισθάνεστε άσχημα.

1. Περιορισμένη δύναμη θέλησης

Αν δυσκολεύεστε να πάτε γυμναστήριο με συνέπεια, να πηγαίνετε για ύπνο στην ώρα σας, να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε υπερβολικά τα social media ή να αντιστέκεστε στα πρόχειρα φαγητά, δες αυτό: Είναι πράγματα με τα οποία όλοι δυσκολευόμαστε. Δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα. Το να υποκύψεις στον πειρασμό δεν είναι αποτυχία πειθαρχίας, αλλά αναπόφευκτο αποτέλεσμα του να έχεις συγκεκριμένη δύναμη θέλησης.

Είναι πιθανό να πιστεύετε ότι έχετε περισσότερη δύναμη από ό,τι έχετε στην πραγματικότητα. Αμφισβητήστε τις αυτοκαταστροφικές σκέψεις όταν η δύναμη της θέλησής σας, σας απογοητεύει. Προσπαθήστε για το καλύτερο δυνατό- χωρίς να ντρέπεστε.

2. Λάθη

Παρόλο που ξέρετε ότι όλοι κάνουν λάθη, οι δικές σας χαζομάρες πιθανότατα φαίνονται… ως οι χειρότερες όλων.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να αποφύγεις εντελώς τα λάθη. Ίσως το μόνο που δείχνουν για σένα είναι ότι είσαι ένα κανονικό άτομο και όχι μια εξιδανικευμένη εκδοχή ενός ανθρώπου!

Σκεφτείτε: Είναι το λάθος σας μια ολοκληρωτική καταστροφή; Είναι ασυγχώρητο και πέρα από τα λάθη που μπορεί να κάνει κάθε άνθρωπος; Είναι πιθανό η κριτική που κάνετε στον εαυτό σας να είναι υπερβολική.

3. Συναισθήματα

Μπορεί να έχετε μάθει νωρίς στη ζωή σας ότι τα συναισθήματά σας ήταν ένα «πρόβλημα»—ότι ήσουν πολύ ανήσυχος, πολύ ενθουσιασμένος, πολύ λυπημένος, πολύ αγχωμένος. Ίσως επικρίνετε τον εαυτό σας τώρα επειδή έχετε δύσκολα συναισθήματα ή επειδή αισθάνεστε «πολύ λίγα». Αλλά δεν επιλέγεις τα συναισθήματά σου. Προκύπτουν με βάση τη φυσική και ψυχική σας κατάσταση, την προσωπικότητά σας και την ανταπόκριση του νευρικού συστήματος στα ερεθίσματα.

4. Προσωπικότητα

Είναι δύσκολο να μην εξετάζεις την προσωπικότητά σου… αφού φαίνεται να αφορά εσένα. Μπορεί να μην σας αρέσει το πώς τείνετε να είστε αμυντικοί μερικές φορές, ή εσωστρεφείς ή επιρρεπείς στη λήθη. Αλλά γνωρίζουμε από δεκαετίες μελετών ότι η προσωπικότητα είναι το αποτέλεσμα των γονιδίων και του ιστορικού της ζωής σας – κανένα από τα δύο δεν είναι πράγματα που επιλέγετε εσείς. Επιπλέον, μπορεί να παραβλέπετε τα σπουδαία σημεία της προσωπικότητάς σας που αγαπούν οι άλλοι για εσάς. Μην είστε υπερβολικά αυστηροί με τον εαυτό σας. Και δείτε τι μπορείτε να βελτιώσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 2 =