αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Google θολώνει πλέον αυτόματα τις ακατάλληλες εικόνες στο Google Search- Πως μπορείς να τις ξεθολώσεις

Η Google θολώνει πλέον αυτόματα τις ακατάλληλες εικόνες στο Google Search- Πως μπορείς να τις ξεθολώσεις

Η Google ξεκίνησε πλέον να εφαρμόζει την βελτιωμένη SafeSearch για το Google Search. Η διάσημη μηχανή αναζήτησης από εδώ και στο εξής θολώνει από προεπιλογή εικόνες που περιέχουν σεξουαλικό υλικό, βία ή άλλο περιεχόμενο που ενδεχομένως θα αναστατώσει τον χρήστη.

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του τεχνολογικού γίγαντα για την ενίσχυση της ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Η αλλαγή αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος περιήγησης για όλους τους χρήστες, ιδίως για τα παιδιά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η βασική λειτουργία του Google Search δεν θα αλλάξει. Τα αποτελέσματα θα παραμείνουν ως έχουν. Η διαφορά είναι πως από εδώ και στο εξής, όλοι οι χρήστες με Google λογαριασμό θα βλέπουν θολωμένο το περιεχόμενο που θεωρείται ακατάλληλο ή ευαίσθητο. Αυτή η προφύλαξη θα εφαρμόζεται ακόμη και στην incognito λειτουργία.

Τι μπορείς να κάνεις αν δεν θες αυτό το φίλτρο; Όσοι επιθυμούν, όπως εξηγεί η Google, θα έχουν την ευελιξία να επιλέξουν να βλέπουν όλες τις εικόνες, αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του λογαριασμού τους ή απευθείας από τα αποτελέσματα αν κάποιος δεν είναι συνδεδεμένος.

Επίσης υπάρχει και η χειροκίνητη επιλογή, αν θες να ξεθολώσεις μια φωτογραφία στο Google Search, πατώντας το κουμπί «προβολή εικόνας» στο εκάστοτε αποτέλεσμα που βγάζει η μηχανή αναζήτησης.

https://www.techgear.gr/image/original/26/google-safesearch-blur.jpg

«Οι γονείς μπορούν να ενεργοποιήσουν περιορισμούς περιεχομένου ανάλογα με την ηλικία στο Google Play και στην Αναζήτηση μέσω του Family Link. Ή, μια άλλη χρήσιμη λειτουργία είναι το SafeSearch – το οποίο είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή για τους εγγεγραμμένους χρήστες κάτω των 18 ετών και βοηθά στο φιλτράρισμα ακατάλληλου περιεχομένου. Η νέα ρύθμιση θόλωσης, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη για όλους, θολώνει αυτόματα τις εικόνες αυτές – όπως το περιεχόμενο για ενήλικες ή το βίαιο περιεχόμενο – από προεπιλογή όταν εμφανίζονται στα αποτελέσματα της Αναζήτησης» σημειωνει η Google στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =