αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα απλά σημάδια που δείχνουν ότι ένας φίλος δεν σε υπολογίζει

Τέσσερα απλά σημάδια που δείχνουν ότι ένας φίλος δεν σε υπολογίζει

Δεν είναι όλες οι φιλίες βαθιές και γνήσιες. Μερικές φορές οι σχέσεις που έχουμε με άλλους ανθρώπους δεν έχουν ουσία και άλλα σημαντικά συστατικά, όπως η φροντίδα και ο σεβασμός. Εάν υποψιάζεστε ότι αυτό συμβαίνει στη ζωή σας, ελέγξτε τα παρακάτω σημάδια που δείχνουν ότι ο φίλος σας δεν σας εκτιμά.

1. Δεν δείχνει κανέναν σεβασμό

Το πιο προφανές σημάδι ότι ο φίλος σας δεν σας σέβεται. Μπορεί να φανεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, από συνεχή κριτική έως την ανοιχτά αγενή συμπεριφορά. Κάθε παρατήρηση και αστείο που κάνουν, ακόμα και ο τρόπος που σας μιλάνε, ακούγεται κακός και ενοχλητικός. Είναι σαν να μην αναγνωρίζουν ότι έχεις συναισθήματα και αξίζεις σεβασμό.

Εάν φωνάξετε στον φίλο σας για αυτή τη συμπεριφορά, μπορεί να πει:

Έλα, πλάκα κάνω! Μην είσαι τόσο ευαίσθητος!

Οι χειριστικές συμπεριφορές και οι ασεβείς συμπεριφορές συχνά μεταμφιέζονται ως «απλά αστεία». Προσοχή με τέτοιους ανθρώπους στον κύκλο σας – οι φιλίες είναι αδύνατες χωρίς αμοιβαίο σεβασμό. Όταν κάποιος δεν αναγνωρίζει την αξία σου ως άτομο, πώς μπορεί να είναι φίλος σου;

2. Ξεπερνά τα προσωπικά σου όρια

Ένας φίλος που δεν σας εκτιμά δεν θα σέβεται επίσης τον χρόνο και τον προσωπικό σας χώρο. Η υπέρβαση των ορίων είναι ένα άλλο σημάδι έλλειψης εκτίμησης.

Έχετε κάποιον φίλο που πιστεύει ότι είναι πολύ καλό να εμφανίζεται στην πόρτα σας απροειδοποίητα; Ή κάποιος που σας τηλεφωνεί τις ώρες εργασίας για να παραπονεθεί για τα προβλήματά του, χωρίς να καταλαβαίνει ότι σας αποσπά την προσοχή από τη δουλειά;

Μπορεί επίσης να υπάρχει ένας φίλος που ζητάει συνεχώς χάρες και σας πιέζει να λέτε ”ναι” όλη την ώρα, ακόμα και όταν δεν το θέλετε. Η σκέψη ότι αυτή μπορεί να μην είναι καλή στιγμή δεν τους περνάει καν από το μυαλό.

Αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν μια κατάσταση από μια καθαρά εγωιστική προοπτική, επομένως δεν λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες των άλλων. Εξ ου και η ασέβεια προς τα προσωπικά σας όρια.

3. Δεν λαμβάνει υπόψη τη γνώμη σου

Όταν δεν εκτιμάς κάποιον, αυτομάτως θεωρείς τις απόψεις του ασήμαντες. Τα λόγια αυτού του ατόμου απλά δεν μετράνε. Είστε πεπεισμένοι ότι είστε πολύ πιο ικανοί, οπότε γιατί να μπείτε στον κόπο να τον/την ακούσετε;

Επομένως, εάν έχετε έναν φίλο που δεν σας ακούει ποτέ, μπορεί να μην σας εκτιμά ως άτομο. Φαίνεται ότι ξέρει πάντα καλύτερα τι είναι καλύτερο για εσάς, οπότε δεν μπαίνει στον κόπο να ζητήσουν τη γνώμη σας. Δεν παίρνουν τη συμβουλή σας στα σοβαρά και μπορεί επίσης να γελοιοποιήσουν τα λόγια και τις συμπεριφορές σας.

Τέτοιοι φίλοι παίρνουν αποφάσεις για εσάς, κανονίζουν πράγματα χωρίς να λάβουν υπόψη τις προτιμήσεις σας στη μουσική ή το φαγητό και παραμελούν γενικά τις ανάγκες σας. Αυτού του είδους οι φιλίες δεν έχουν καμία αξία στη ζωή σας επειδή αισθάνεστε αόρατοι και αναξιόπιστοι γύρω από τέτοιους ανθρώπους.

Επιπλέον, το να τα κρατάτε πολύ κοντά μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αυτοεκτίμησή σας καθώς περνάτε συνεχώς χρόνο με κάποιον που δεν αναγνωρίζει την αξία σας.

4. Υποβαθμίζει τα επιτεύγματά σου

Όταν αγαπάμε και εκτιμούμε κάποιον, είμαστε περήφανοι για αυτόν όταν καταφέρνει κάτι. Δεν τον ανταγωνιζόμαστε ούτε προσπαθούμε να υποβαθμίσουμε την επιτυχία του. Απλώς μοιραζόμαστε τα θετικά του συναισθήματα και νιώθουμε χαρούμενοι για αυτόν.

Οταν κάποιος δεν είναι πραγματικός φίλος σας, δεν θα είναι χαρούμενος για εσάς. Επιπλέον, θα υποτιμήσουν τα επιτεύγματά σας και θα προσπαθήσουν ακόμη και να τα υποβαθμίσουν. Δεν εκτιμούν εσάς ή αυτό που κάνετε, οπότε ακόμα και όταν δείχνετε την αξία σας με συγκεκριμένες ενέργειες και επιτεύγματα, δεν θα αλλάξουν γνώμη.

Ο φίλος σου θα πει ότι απλά ήσουν τυχερός ή κάποιος σε βοήθησε. Αρνούνται να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματά σας επειδή δεν αναγνωρίζουν την αξία σας ως άτομο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 9 =