αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα στα οποία οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν ξοδεύουν τον χρόνο τους

Πέντε πράγματα στα οποία οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν ξοδεύουν τον χρόνο τους

Ο χρόνος και η ενέργεια που διαθέτουμε όλοι μας δεν είναι άπειρα. Για αυτό χρειάζεται να τα ξοδεύουμε με σύνεση. Οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι δεν σπαταλούν την ενέργειά και τον χρόνο τους σε ορισμένα πράγματα στα οποία πολλοί από εμάς εμπλέκονται συχνά. Εδω είναι λοιπόν 5 από αυτά.

1) Να ανησυχούν για πράγματα που δεν μπορούν να ελέγξουν

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τα πάντα εκεί έξω. Γνωρίζουν ότι η ενέργειά τους είναι ένας πεπερασμένος πόρος και χρησιμοποιείται καλύτερα όταν κατευθύνεται προς πράγματα που μπορούν να ελέγξουν. Θυμήσου και το άρθρο: «Η θεωρία της διαχείρισης της κατσαρίδας»: Μια ιστορία από τον CEO της Google που ίσως σου αλλάξει την ζωη.

2) Αναζητώντας την τελειότητα

Η τελειότητα είναι μια ψευδαίσθηση, ωστόσο πολλοί από εμάς την κυνηγάμε ακατάπαυστα. Γι’ αυτό έχουμε αυτή την έντονη επιθυμία να ελέγχουμε τα πάντα.

Όχι μόνο αυτό, αλλά πιστεύουμε επίσης ότι αν πετύχουμε αυτό το ένα πράγμα τέλειο, τελικά θα είμαστε επιτυχημένοι ή ευτυχισμένοι.

Αλλά οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι αυτό είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Γιατί η τελειότητα είναι αδύνατο να επιτευχθεί.

Προσπάθησε να πετύχεις το καλύτερο που μπορείς.Και κάνε χώρο για λάθη, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη.

3) Επαναλαμβανόμενα λάθη

Μιλώντας για λάθη φτάνουμε στο επόμενο point. Ναι, όλοι κάνουμε λάθη, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.

Αλλά ξέρετε τι έχει σημασία; Πώς τα χειριζόμαστε. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αξιοποιούν τα λάθη τους μαθαίνοντας από αυτά- και ποτέ δεν κάνουν το ίδιο λάθος δύο φορές.

4) O φόβος της αλλαγής

Αυτό το συναίσθημα να μην ξέρεις τι θα συμβεί, να μην είσαι σίγουρος ότι μπορείς να το διαχειριστείς… είναι πραγματικά άβολο. Και όλοι το έχουμε νιώσει.

Αλλά εδώ είναι ένα μικρό μυστικό που θα μάθεις από επιτυχημένους ανθρώπους: Δεν φοβούνται την αλλαγή. Την αγκαλιάζουν.

Όλα είναι θέμα οπτικής. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι βλέπουν την αλλαγή ως ευκαιρία, όχι ως απειλή. Ξέρουν ότι είναι η μόνη σταθερά στη ζωή και ότι ο μόνος τρόπος για να ευδοκιμήσουν είναι να προσαρμοστούν.

Επιλέγουν το θάρρος, την ελπίδα και τη θετικότητα, όχι τον φόβο. Και αυτό είναι που τους κρατά μπροστά από τους άλλους.

5) Αναμονή για την «τέλεια» στιγμή

Η «τέλεια» στιγμή – όλοι την περιμένουμε. Η τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να γράψετε ένα βιβλίο ή να κάνετε εκείνο το ταξίδι.

Αλλα η αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει «τέλεια» στιγμή. Και αν συνεχίσεις να περιμένεις να έρθει, μπορεί να περιμένεις για πάντα!

Υπάρχει ένα παλιό ρητό που μου αρέσει που λέει, «Μην περιμένετε την τέλεια στιγμή. Αξιοποιείστε τη στιγμή και κάντε την τέλεια!»

Θυμήσου και το άρθρο: Ο Jeff Bezos χρησιμοποιεί τον «κανόνα του 70%» για να λαμβάνει αποφάσεις. Και μάλλον πρέπει να τον ακολουθήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 4 =