αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣύντομα θα μπορείς να κάνεις backup και restore μέσω cloud

Σύντομα θα μπορείς να κάνεις backup και restore μέσω cloud

Η Microsoft προσθέτει επιτέλους τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς ρυθμίσεων και εφαρμογών των Windows μέσω του Microsoft Store.

Η νέα λειτουργία θα κάνει τη ρύθμιση ενός νέου υπολογιστή για πρώτη φορά, πολύ πιο απλή όπως συμβαίνει άλλωστε και με τις mobile πλατφόρμες. Η λειτουργία ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο στο Build 2022 ενώ την περασμένη εβδομάδα στο Build 2023 η εταιρεία δήλωσε ότι είναι σχεδόν έτοιμη να ξεκινήσει τις δοκιμές με χρήστες.

Η λειτουργία είναι αρκετά απλή, με το Microsoft Store να θυμάται ποιες εφαρμογές έχετε εγκαταστήσει στον τρέχοντα υπολογιστή σας, οπότε όταν πηγαίνετε να ρυθμίσετε έναν νέο υπολογιστή για πρώτη φορά, η εγκατάσταση των Windows θα σας ρωτήσει αν θέλετε να επαναφέρετε ένα αντίγραφο ασφαλείας από τον προηγούμενο υπολογιστή σας.

Εάν ο χρήστης επιλέξει ναι, τα Windows θα εφαρμόσουν αυτόματα το παλιό wallpaper και τις ρυθμίσεις ενώ θα ξεκινήσουν την προεγκατάσταση των εφαρμογών που είχατε εγκαταστήσει στον παλιό σας υπολογιστή. Μόλις ο χρήστης μεταβεί στην επιφάνεια εργασίας, θα δει όλες τις εφαρμογές που είχε ήδη καρφιτσώσει στη γραμμή εργασιών (taskbar) και κάνοντας κλικ σε αυτές θα ξεκινήσει η αυτόματη λήψη από το Microsoft Store.

Τα Windows 11 αλλά και παλιότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft μπορούσαν να επαναφέρουν στοιχεία όπως η ταπετσαρία και συγκεκριμένες ρυθμίσεις όμως δεν ήταν σε θέση να επαναφέρουν εφαρμογές σε όλους τους υπολογιστές. Με το νέο χαρακτηριστικό οι χρήστες θα μπορούν να αναβαθμίζουν απρόσκοπτα σε ένα νέο υπολογιστή χωρίς να ανησυχούν ότι θα πρέπει να επανεγκαθιστούν χειροκίνητα όλες τις εφαρμογές τους.

Δεν είναι σαφές τι συμβαίνει με τις εφαρμογές που δεν προήλθαν από το Microsoft Store, με το πιθανότερο σενάριο να αναφέρει ότι δεν θα περιλαμβάνονται στο backup, και με τον χρήστη να χρειάζεται να τις εγκαταστήσει μόνος του.

Πηγή: insomnia

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =