αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΛάθος από την Microsoft: Ζητά αναβάθμιση σε Windows 11 σε μη υποστηριζόμενους υπολογιστές

Λάθος από την Microsoft: Ζητά αναβάθμιση σε Windows 11 σε μη υποστηριζόμενους υπολογιστές

Μήπως δεχτήκατε μια πρόταση αναβάθμισης για τα Windows 11 από την Microsoft, ακόμα και αν ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να τα υποστηρίξει; Από ότι φαίνεται, η δωρεάν αναβάθμιση προσφέρθηκε κατά λάθος.

Η Microsoft έχει επιδιορθώσει ένα bug το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή “λανθασμένων προτάσεων ενημέρωσης” σε χρήστες που βρίσκονται ακόμα στα Windows 10. Η εταιρεία έχει κάνει το ίδιο σφάλμα , τουλάχιστον μια φορά ακόμη, στο παρελθόν.

Ένας χρήστης του Twitter, ο @PhantomOfEarth, παρατήρησε μια ειδοποίηση για δωρεάν ενημέρωση στα Windows 11 για την εικονική μηχανή του, η οποία διέθετε τα Windows 10 22H2. Ωστόσο, το σύστημά του διέθετε μόλις 2GB RAM, το οποίο είναι λιγότερο από τα 4GB που απαιτούν τα Windows 11. Εκτός αυτού, η εικονική μηχανή δεν διέθετε το απαραίτητο Trusted Platform Module (TPM) – επίσης μια σημαντική προϋπόθεση, η οποία βρίσκεται στους υπολογιστές των τελευταίων 5 ετών (περίπου).

Όπως μεταδίδει το PC Magazine, η Microsoft φέρεται να έστειλε προτάσεις αναβάθμισης σε αρκετούς υπολογιστές. “Τις τελευταίες ώρες δεχθήκαμε ένα κύμα threads στα οποία διάφοροι χρήστες ανέφεραν ότι οι υπολογιστής τους έχει επιλεχθεί για την αναβάθμιση των Windows 11, παρά το γεγονός ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις”, όπως έγραψε ένας συντονιστής στο forum των Windows 11 στο Reddit.

Η εταιρεία κινήθηκε γρήγορα για να εντοπίσει και να διορθώσει το πρόβλημα. “ Σε ορισμένες συσκευές που δεν είναι συμβατές με τα Windows 10 και Windows 11, έκδοσης 22H2 προσφέρθηκε μια λανθασμένη πρόταση αναβάθμισης σε Windows 11. Αυτές οι μη συμβατές συσκευές δεν πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις για να τρέξουν τα Windows 11”, όπως έγραψε η εταιρεία.

Επίσης, η εταιρεία σημειώνει ότι η αποδοχή της πρότασης αναβάθμισης θα αποτύγχανε να εγκαταστήσει τα Windows 11 σε ένα μη υποστηριζόμενο σύστημα. Οπότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Εάν θέλετε, μπορείτε να εγκαταστήσετε “χειροκίνητα” την πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού σε μη συμβατές συσκευές, όμως μερικοί χρήστες αναφέρουν ότι σε αυτή τη περίπτωση θα συναντήσετε ένα watermark που αναφέρει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 8 =