αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που οι άλλοι μπορούν να καταλάβουν για την προσωπικότητά σας απλά κοιτάζοντας σας

Πέντε πράγματα που οι άλλοι μπορούν να καταλάβουν για την προσωπικότητά σας απλά κοιτάζοντας σας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σκέφτονται οι άνθρωποι όταν σας συναντούν για πρώτη φορά; Λοιπόν, μην αναρωτιέστε πια, γιατί η επιστήμη έχει κάποιες απαντήσεις.

Η έρευνα δείχνει ότι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα συναντηθείτε, οι άνθρωποι σχηματίζουν εντυπώσεις για την προσωπικότητά σας. Ενδιαφέρον, σωστά;

Τι ακριβώς όμως μπορούν να καταλάβουν; Εδώ είναι 5 πράγματα.

1) Το επίπεδο της αυτοπεποίθησής σας

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η αυτοπεποίθηση (ή η έλλειψή της) φαίνεται στη γλώσσα του σώματός μας.

Σε μια μελέτη του 2009 που δημοσιεύτηκε στο “Journal of Nonverbal Behavior”, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η στάση του σώματος και η εκφραστική συμπεριφορά δειχνουν τα επίπεδα αυτοπεποίθησης ενός ατόμου.

Μια σταθερή χειραψία, το η ευθεία στάση του σώματος και η διατήρηση της οπτικής επαφής, όλα αυτά είναι ενδεικτικά σημάδια ενός ατόμου με αυτοπεποίθηση! Θυμήσου και το άρθρο: Τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν χρησιμοποιούν ποτέ αυτές τις 4 φράσεις μέσα σε συζητήσεις.

2) Η συναισθηματική σας κατάσταση

Αυτό μάλλον δεν σας εκπλήσσει. Οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να μετρήσουν τη συναισθηματική σας κατάσταση από τις εκφράσεις του προσώπου και τη γλώσσα του σώματός σας.

Οι επιστήμονες έχουν περάσει δεκαετίες μελετώντας αυτό το κομμάτι.

Η κλασική έρευνα του Δρ Paul Ekman έδειξε ότι υπάρχουν έξι βασικά συναισθήματα (ευτυχία, λύπη, φόβος, αηδία, θυμός και έκπληξη) που αναγνωρίζονται παγκοσμίως σε όλους τους πολιτισμούς.

Έτσι, το χαμόγελό σας μπορεί πραγματικά να φωτίσει ένα δωμάτιο… ή να αποκαλύψει εάν περνάτε μια δύσκολη μέρα.

3) Η αξιοπιστία σας

Η αξιοπιστία είναι κάτι που οι άνθρωποι προσπαθούν ενστικτωδώς να μετρήσουν όταν συναντήσουν κάποιον.

Είναι ενδιαφέρον ότι μια μελέτη στο Journal of Neuroscience διαπίστωσε ότι ο εγκέφαλός μας κάνει κρίσεις σχετικά με την αξιοπιστία σχεδόν ακαριαία.

Ειδικότερα, το σχήμα του προσώπου ενός ατόμου μπορεί να επηρεάσει την αντιληπτή αξιοπιστία. Τα άτομα με ψηλά εσωτερικά φρύδια, έντονα ζυγωματικά και φαρδύ πηγούνι θεωρούνται συχνά ως πιο αξιόπιστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές είναι ασυνείδητες κρίσεις και δεν είναι πάντα ακριβείς.

4) Το επίπεδο επιτυχίας σας

Αν και είναι αλήθεια ότι η επιτυχία είναι ένας υποκειμενικός όρος και ορίζεται διαφορετικά για τον καθένα, υπάρχουν ορισμένα κοινωνικά στοιχεία και κανόνες που οι άνθρωποι συχνά συνδέουν με την επιτυχία.

Ο τρόπος με τον οποίο ένα άτομο παρουσιάζεται μπορεί συχνά να δώσει στοιχεία για την επαγγελματική του επιτυχία και την κοινωνική του θέση.

Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ντύνονται καλά —όπως κοστούμια ραμμένα πάνω τους ή επιλέγοντας πολυτελείς μάρκες— συχνά θεωρούνται πιο επιτυχημένοι.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα ρούχα που παίζουν ρόλο. Ακόμη και μικρές λεπτομέρειες όπως τα αξεσουάρ ενός ατόμου, το χτένισμά του, η ποιότητα και η κατάσταση των παπουτσιών του ή ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο φέρεται, μπορούν να δώσουν στοιχεία για την επαγγελματική του κατάσταση.

5) Πόσο ανοιχτός είσαι σε νέες εμπειρίες

Ενα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που σχετίζεται με την περιέργεια, τη δημιουργικότητα και την τάση για καινοτομία.

Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό συχνά παρουσιάζονται με μοναδικούς και αντισυμβατικούς τρόπους.

Μπορεί να έχουν ιδιαίτερη αίσθηση της μόδας ή ιδιαιτερους τρόπους ομιλίας ή κίνησης.

Έτσι, αν τραβάτε συχνά τα βλέμματα των ανθρώπων με το ασυνήθιστο στυλ ή τη γοητεία σας, μπορεί να μαντέψουν σωστά ότι είστε αρκετά ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + nineteen =