αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε λίγο καιρό θα μας ειδοποιεί το… «112» της εφορίας

Σε λίγο καιρό θα μας ειδοποιεί το… «112» της εφορίας

Μέχρι το τέλος του 2023 θα τεθεί σε λειτουργία το «112» της εφορίας που θα ειδοποιεί πρωτίστως τους καθ’ έξιν «ξεχασιάρηδες» φορολογούμενους για τις υποχρεώσεις που θα πρέπει να εκπληρώνουν στο τέλος κάθε μήνα.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι πολύ σύντομα όλοι οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται εγκαίρως με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο για τους φόρους ή τις δόσεις ρυθμίσεων και για οποιοδήποτε άλλο «ανοιχτό λογαριασμό» έχουν με την εφορία, όπως εξηγεί η Ναυτεμπορική.

Την προαναγγελία της νέας εφαρμογής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έκανε στο 3ο Law Forum Taxation ο διοικητής της Γ. Πιτσιλής, ο οποίος υπογράμμισε ότι το νέο application θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να βλέπουν και να παρακολουθούν τις οφειλές τους, ακόμη και να τις εξοφλήσουν, καθώς επίσης να βλέπουν τα αιτήματα και ραντεβού που τυχόν έχουν υποβληθεί προς την ΑΑΔΕ.

Έτσι, με τη νέα εφαρμογή, η οποία θα είναι συμβατή με όλα τα κινητά τηλέφωνα, οι υπόχρεοι θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τη φορολογική τους εικόνα, να πληρώνουν τα χρωστούμενα, αλλά και να λαμβάνουν ενημερώσεις και προσωποποιημένες ειδοποιήσεις για επερχόμενες υποχρεώσεις τους.

Βέβαια η ΑΑΔΕ, εκτός από το «φορολογικό ημερολόγιο» που θα στέλνει σε κάθε φορολογούμενο, θα υπενθυμίζει πάντα τον κίνδυνο που ελλοχεύει σε περίπτωση μη εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων για τη λήψη των αναγκαστικών μέτρων, που περιλαμβάνουν κατασχέσεις κινητών ή ακινήτων, καθώς και ενδεχομένως ποινικές διώξεις, στην περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + sixteen =