αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να χρησιμοποιήσεις την τεχνητή νοημοσύνη για να βγάλεις χρήματα: Εδώ είναι 4 freelance δουλειές που σε πληρώνουν με έως 100 δολάρια την ώρα

Πως να χρησιμοποιήσεις την τεχνητή νοημοσύνη για να βγάλεις χρήματα: Εδώ είναι 4 freelance δουλειές που σε πληρώνουν με έως 100 δολάρια την ώρα

Η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να γίνεται πρωτοσέλιδο καθώς οι εταιρείες και οι άνθρωποι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη νέων εργαλείων όπως το ChatGPT για να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στην εργασία και στη ζωή, λέει το CNBC σε άρθρο του.

Και πολλές νέες θέσεις εργασίας εμφανίζονται ως αποτέλεσμα αυτής της τεχνολογίας. «Υπάρχει απίστευτη ζήτηση για ανθρώπους δημιουργικούς, με επιχειρηματικό μυαλό, που υιοθετούν γρήγορα τις νέες τεχνολογίες και καταλαβαίνουν πώς να τις αξιοποιήσουν», λέει η Julia Pollak, επικεφαλής οικονομολόγος στο ZipRecruiter.

Το διάσημο marketplace Fiverr το έχει δει αυτό να παίζει και στην πλατφόρμα του. «Προς τα τέλη του περασμένου έτους, αρχίσαμε να παρατηρούμε αύξηση στις αναζητήσεις γύρω από όλους τους τύπους αναγκών που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη», λέει ο Yoav Hornung, επικεφαλής του κλάδου της Fiverr.

Η ζήτηση συνέχισε να αυξάνεται και αυτές οι δουλειές μπορούν να πληρώσουν καλά. Ακολουθούν τέσσερις νέες δουλειές AI στο Fiverr και πόσα χρεώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σύμβουλος τεχνητής νοημοσύνης

Οι σύμβουλοι τεχνητής νοημοσύνης στο Fiverr βοηθούν τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζοντας πώς μπορεί να ωφελήσει την επιχείρησή τους, βρίσκοντας AI λύσεις προσανατολισμένες στα προβλήματά τους και καθοδηγώντας τις σε έργα που επικεντρώνονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι αναζητήσεις για συμβούλους τεχνητής νοημοσύνης αυξήθηκαν κατά πάνω από 650% από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2023, σύμφωνα με το Fiverr.

Ένας σύμβουλος τεχνητής νοημοσύνης στον ιστότοπο χρεώνει 1.000 $ για 10 ώρες εργασίας.

AI video editor

Αυτοί οι δημιουργοί χρησιμοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να βελτιώσουν τον ήχο και τα γραφικά στα βίντεο, να κάνουν ακίνητες εικόνες… να μιλάνε, να προσαρμόσουν το φόντο, να συμπεριλάβουν AI-generated voiceovers και πολλά άλλα. Οι αναζητήσεις για προγράμματα επεξεργασίας βίντεο AI αυξήθηκαν περισσότερο από 625% μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2023.

Ένας δημιουργός χρεώνει έως και 1.120 $ ανά έργο.

AI prompt engineer

Τα εργαλεία παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης —συμπεριλαμβανομένων των ChatGPT, Bard της Google, Midjourney, Dall-E και άλλων— απαιτούν από τους χρήστες να μιλούν… τη γλώσσα τους. Προφανώς, αυτή η γλώσσα έχει φυσικό ήχο, καθημερινά αγγλικά (ή όποιες άλλες ανθρώπινες γλώσσες υποστηρίζει το chatbot της επιλογής σας). Το κείμενο που τροφοδοτείται στο AI για να προκαλέσει μια απάντηση ονομάζεται προτροπή. Δεν αρκεί να πετάξουμε μια ιδέα και να δούμε αν το AI μπορεί να προσφέρει κάτι. Το να γνωρίζετε πώς να γράψετε ένα αξιοπρεπές ερώτημα για τα εκάστοτε εργαλεία AI είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα και καλύτερη εκπαίδευση για το AI.

Ένας επαγγελματίας στο Fiverr χρεώνει έως και 100 $ ανά πέντε προτροπές.

Επεξεργαστής περιεχομένου AI

Αυτοί οι editors βοηθούν στη διόρθωση και τον ”καθαρισμό” του περιεχομένου που δημιουργείται από AI, όπως blog posts μέσω του ChatGPT. Μια ειδικότητα που αναμένεται να έχει ζήτηση και στο μέλλον, λέει η Angelique Rewers, ιδρύτρια της εταιρείας συμβούλων BoldHaus. Είναι το είδος των δημιουργών περιεχομένου που πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις θα προσλαμβάνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένας τέτοιος editor χρεώνει έως και 625 $ ανά έργο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 2 =