αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να κερδίζετε φίλους και να επηρεάζετε τους άλλους: Εδώ είναι 8 τρικ από έναν γκουρού της επικοινωνίας

Πως να κερδίζετε φίλους και να επηρεάζετε τους άλλους: Εδώ είναι 8 τρικ από έναν γκουρού της επικοινωνίας

Ο Dale Carnegie είναι μια σεβαστή προσωπικότητα στο χώρο της επικοινωνίας και της προσωπικής ανάπτυξης. Γνωστός για την ξεχωριστή προσέγγισή του στην επικοινωνία που έχει μεταμορφώσει τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Γεννημένος το 1888 στο Μιζούρι, ο Carnegie ξεκίνησε ως πωλητής προτού γίνει διάσημος συγγραφέας και ομιλητής.

Από τις προσωπικές σχέσεις μέχρι τις επαγγελματικές αλληλεπιδράσεις, οι αρχές του Carnegie έχουν επηρεάσει βαθιά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν και σχετίζονται μεταξύ τους. Ειδικότερα, τιτάνες της βιομηχανίας, όπως ο Warren Buffet, ένας επιτυχημένος επενδυτής, και ο Lee Iacocca, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Chrysler, έχουν αποδώσει την επικοινωνιακή τους δεινότητα στις διδασκαλίες του Dale Carnegie.

Το «Πώς να κερδίσετε φίλους και να επηρεάσετε τους ανθρώπους» είναι ένα βιβλίο που έχει γράψει ο ίδιος. Aυτό το διαχρονικό κλασικό βιβλίο, που εκδόθηκε αρχικά το 1936, έχει αντέξει στο χρόνο, διατηρώντας τη θέση του ως το βιβλίο αυτοβοήθειας με τη μεγαλύτερη επιρροή όλων των εποχών.

Σε όλο το βιβλίο του, ο Carnegie παρουσιάζει μια πληθώρα τεχνικών που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους αναγνώστες να κερδίσουν φίλους και να επηρεάσουν τους ανθρώπους. Oι τεχνικές αυτές, όπως το να δείχνετε γνήσιο ενδιαφέρον για τους άλλους, να χαμογελάτε, να θυμάστε και να χρησιμοποιείτε τα ονόματα των ανθρώπων και να εξασκείτε στην ενεργητική ακρόαση, είναι απλές αλλά ισχυρές. Πιο συγκεκριμένα προτείνει:

Αποφυγή της κριτικής: Αποφύγετε να κρίνετε, να κατηγορείτε ή να καταδικάζετε τους άλλους. Ο Carnegie υποστηρίζει ότι η κριτική δεν είναι ποτέ παραγωγική και μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετες αντιδράσεις.

Ενεργή ακρόαση: Ακούστε προσεκτικά τους άλλους όταν μιλούν και δείξτε ενδιαφέρον για τις απόψεις τους. Αυτό δημιουργεί θετικές σχέσεις και ενισχύει την επικοινωνία.

Χρήση ονομάτων: Η χρήση του ονόματος του άλλου κατά την επικοινωνία μπορεί να κάνει τον άλλον να αισθάνεται σημαντικός και αναγνωρισμένος.

Να κάνετε τον άλλον να αισθανθεί σημαντικός: Ένας από τους βασικούς στόχους είναι να κάνετε τον άλλον να αισθανθεί σημαντικός και αξιότιμος.

Να δείχνετε ενδιαφέρον: Ενδιαφερθείτε για τις ανησυχίες, τις απόψεις και τα ενδιαφέροντα των άλλων. Εκφράστε γνήσιο ενδιαφέρον.

Αναγνώριση των λαθών σας: Αναγνωρίστε τα λάθη σας και επιδείξτε ετοιμότητα να βελτιώσετε τον εαυτό σας.

Προσπάθεια να καταλάβετε τον άλλο: Προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα από τη σκοπιά του άλλου και να κατανοήσετε τις σκέψεις και τα αισθήματά του.

Να αναγνωρίζετε τη σημασία των άλλων: Αναγνωρίστε και επαινέστε τις επιτεύξεις και τις προσπάθειες των άλλων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 5 =