αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να καταλάβεις ένα ψεύτικο άτομο μέσα σε 5 λεπτά

Πως να καταλάβεις ένα ψεύτικο άτομο μέσα σε 5 λεπτά

Γύρω μας υπάρχουν πάντα ψεύτικα άτομα. Κάποιοι ψεύτικοι άνθρωποι μπορεί να μην προσπαθούν να συμπεριφέρονται ψεύτικα ή με ανειλικρινή τρόπο. Μπορεί να έχουν ανασφάλειες ή χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Ωστόσο, ορισμένοι ψεύτικοι άνθρωποι έχουν κακές προθέσεις και εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των άλλων. Αναζητούν ιδιαίτερα ευαίσθητους, συμπονετικούς ανθρώπους και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την καλοσύνη τους. Ένα ψεύτικο άτομο το ξέρει αυτό, γι’ αυτό κάνουν επίτηδες επαφές με ευγενικούς και καλούς ανθρώπους, για να τους χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Τι μπορείς να κάνεις; Εδώ είναι 4 σημάδια για να καταλάβεις ένα τέτοιο ψεύτικο και χειριστικό άτομο, μέσα σε 5 λεπτά. Τα συγκεκριμένα points είναι κομμάτια μίας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό power of positivity.

1. Φτιάχνει ιστορίες και λέει ψέματα

Μια χαρακτηριστική συμπεριφορά ενός ψεύτικου ατόμου είναι να λέει ένα πράγμα ενώ στην πραγματικότητα ισχύει κάτι άλλο. Ένα ανειλικρινές άτομο συχνά υπερβάλλει ή λέει ψέματα. Επίσης νοιάζονται βαθιά για την άποψη των ανθρώπων γι’ αυτούς και θέλουν να κάνουν καλή εντύπωση. Για παράδειγμα, μπορεί να υπερβάλλουν για τον μισθό τους εάν πρόσφατα προήχθησαν στη δουλειά και κάποιος ρωτήσει τι χρήματα παίρνουν.

Προσέξτε τις κινήσεις τους όταν αποκαλύπτουν πληροφορίες για τη ζωή τους. Αν ταράζονται, αγγίζουν το πρόσωπό τους ασταμάτητα, ανοιγοκλείνουν συχνά τα μάτια ή αλλάζουν τα μοτίβα της ομιλίας τους, είναι πιθανό να λένε ψέματα.

2. Ένα ψεύτικο άτομο χρησιμοποιεί τους άλλους προς όφελός του

Οι ψεύτικοι άνθρωποι τείνουν να έχουν μονόπλευρες σχέσεις και παίρνουν πολύ περισσότερα από όσα δίνουν. Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι και θα «ρουφήξουν» ένα άτομο πριν προχωρήσουν στο επόμενο θύμα τους. Ένα ψεύτικο άτομο χειραγωγεί τους άλλους για να πάρει αυτό που θέλει, χωρίς ποτέ να σκέφτεται τις συνέπειες των πράξεών του. Δεν σέβεται κανέναν άλλον και τον νοιάζει μόνο ο εαυτός του. Κάθε φορά που επιδιώκει μία επικοινωνία μαζί σου, γρήγορα διαπιστώνεις ότι… κάτι θέλει.

3. Κουτσομπολεύει συνεχώς τους άλλους

Ένα ψεύτικο άτομο μιλάει για άλλους ανθρώπους πίσω από την πλάτη τους και δεν έχει τύψεις για τη συμπεριφορά του. Δεδομένου ότι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορούν να αισθάνονται θετικά για τον εαυτό τους μόνο υποβιβάζοντας τους άλλους. Επιπλέον, τους βοηθά να αισθάνονται αποδεκτοί από την ομάδα που ξεκίνησε τις φήμες για το Χ άτομο. Σκεφτείτε τις κλίκες του γυμνασίου και θα καταλάβετε τη σημασία του να ανήκεις σε μια ομάδα. Στην ενήλικη ζωή, θα πιστεύατε ότι αυτή η ανώριμη συμπεριφορά δεν θα υπήρχε, αλλά είναι συνηθισμένη στους χώρους εργασίας. Οι άνθρωποι φυσικά θέλουν να ταυτιστούν με μια ομάδα. Δυστυχώς, τα κουτσομπολιά και οι φήμες τους δίνουν έναν γρήγορο δρόμο προς την αποδοχή.

Εάν παρατηρήσετε ότι κάποιος κουτσομπολεύει συχνά τους άλλους ανθρώπους, να είστε προσεκτικοί και να μην αποκαλύπτετε πολλά για τον εαυτό σας. Δεν θα διστάσουν, ίσως, να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες εναντίον σας αργότερα.

4. Δεν σε ακούει όταν μιλάς

Μπορεί να προσποιούνται ότι σας ακούνε ενώ κάνουν scroll στο τηλέφωνό τους ή κάνουν multitasking με κάποιον άλλο τρόπο. Οταν συζητάτε μαζί τους, τα λόγια σας μπαίνουν από το ένα αυτί τους και βγαίνουν από το άλλο. Ένας καλός φίλος αντίθετα, σας ακούει ενεργά, ζητώντας σας να διευκρινίσετε τι είπατε και δίνοντάς σας την πλήρη προσοχή του. Ακούνε για να καταλάβουν και όχι να απαντήσουν. Αλλά ένας ψεύτικος τύπος προσποιείται ότι ακούει. Το μυαλό τους φαίνεται να είναι πάντα αλλού όταν τους μιλάς και μπορεί να βαριούνται ή να μην ενδιαφέρονται για αυτό που λες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία πράγματα που θα δεις να αλλάζουν στις φιλίες σου όσο μεγαλώνεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + twelve =