αρχικηVIRALΤρία πράγματα που θα δεις να αλλάζουν στις φιλίες σου όσο μεγαλώνεις

Τρία πράγματα που θα δεις να αλλάζουν στις φιλίες σου όσο μεγαλώνεις

Οι φίλοι είναι πολύτιμοι. Στην αρχή της ζωής σας, οι φίλοι έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην καθημερινότητά σας. Κάθεσαι δίπλα τους στην τάξη ή στο λεωφορείο. Κάνεις παρέα μετά το σχολείο και μοιράζεσαι μυστικά. Αλλά με τα χρόνια, η φύση των φιλιών σας είναι πιθανό να αλλάξει με διάφορους τρόπους. Μεγαλώνουμε, βρίσκουμε δουλειές, μετακομίζουμε σε διαφορετικά σπίτια. Πολλοί από εμάς ξεκινούν οικογένειες.

Αλλά οι φίλοι εξακολουθούν να έχουν σημασία στην ενήλικη ζωή. Αυτές οι σχέσεις είναι όμως λίγο διαφορετικές. Εδώ είναι 3 αλλαγές που θα δεις, όπως τις διαβάσαμε στο αμερικανικό Fast Company.

Φιλίες με βάση τα life tasks σου

Σε διαφορετικές περιόδους της ζωής σας, υπάρχουν βασικοί στόχοι που είναι πιθανό να επιδιώκετε, για να προχωρήσει η ζωή σας. Στις αρχές των 20s σας, μπορεί να έχετε στόχο να ξεκινήσετε την καριέρα σας. Αργότερα, μπορεί να υιοθετήσετε ένα στόχο να βρείτε έναν/μια σύντροφο. Αργότερα, μπορεί να έχετε στόχο να μεγαλώσετε παιδιά.

Τα life tasks επηρεάζουν τις φιλίες σας. Συγκεκριμένα, οι πιο στενοί σας φίλοι είναι συχνά εκείνοι που επιδιώκουν τα ίδια life tasks, γιατί αυτό καθιστά πιο πιθανό ότι θα έχετε κοινά ενδιαφέροντα και παρόμοια επίπεδα διαθεσιμότητας. Εάν αποκτήσετε την πρώτη σας δουλειά σε επίπεδο καριέρας, μπορεί να είναι δύσκολο να συντονίσετε το πρόγραμμά σας με φίλους που δεν εργάζονται και μπορεί να θέλουν… να βγαίνουν έξω αργά τις καθημερινές. Επιπλέον, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ξαφνικά έχετε λιγότερα κοινά ενδιαφέροντα με αυτούς τους φίλους. Το ίδιο συμβαίνει κάθε φορά που μεταβαίνετε σε μια νέα φάση της ζωής που συνοδεύεται από νέα life tasks. Όταν παντρευτείτε, για παράδειγμα, μπορεί να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο με τους φίλους που είχατε όταν ήσασταν ελεύθεροι.

Όταν είσαι νέος κάνεις φιλίες. Όταν είσαι μεγαλύτερος διατηρείς φιλίες

Καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε νέους φίλους. Όταν είστε νεότεροι, έχετε περισσότερο χρόνο, ώστε για να ξεκινήσετε και να διατηρήσετε φιλίες. Επιπλέον, βρίσκεστε συχνά σε μέρη όπου υπάρχουν πολλά άλλα άτομα που είναι σσε παρόμοια φάση με εσάς. Καθώς αναλαμβάνετε περισσότερες ευθύνες, έχετε λιγότερο χρόνο για να πάτε νέα μέρη και να συναντήσετε άτομα που μπορεί να είναι πιθανοί νέοι φίλοι. Για αυτόν τον λόγο, συνήθως κάνετε λιγότερους νέους φίλους στην πορεία της ενήλικης ζωής, σε σύγκριση με την εφηβεία και τις αρχές της δεκαετίας των 20. Αντίθετα, διατηρείτε συχνά φιλίες με άτομα που γνωρίζετε εδώ και πολύ καιρό. Όταν κάνετε νέους φίλους, τείνουν να είναι άτομα που γνωρίζετε από τη δουλειά ή από σημαντικές άλλες υποχρεώσεις που μπορεί να έχετε.

Κάνεις φίλους διαφορετικών ηλικιών

Μια από τις συναρπαστικές αλλαγές που συμβαίνουν με τις φιλίες καθώς μεγαλώνετε είναι ότι αυξάνεται το ηλικιακό εύρος των ατόμων με τα οποία περνάτε χρόνο. Ως παιδί, σχεδόν όλοι οι φίλοι σας μπορεί να είναι στην ίδια τάξη με εσάς. Στο πανεπιστήμιο, μπορεί να έχετε μερικούς φίλους που είναι ένα ή δύο χρόνια μεγαλύτεροι ή νεότεροι, αλλά υπάρχει ακόμα ένα στενό ηλικιακό εύρος.

Αργότερα, όμως, αυτές οι ηλικιακές διαφορές είναι λιγότερο σημαντικές. Μετρούν περισσότερο τα κοινά ενδιαφέροντα και τα life tasks. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να βρεθείτε με έναν συγκεκριμένο αριθμό φίλων που είναι πολύ μεγαλύτεροι ή νεότεροι από εσάς. Αυτές οι φιλίες είναι πολύτιμες! Όταν είστε νεότεροι, σας δίνουν μια αίσθηση του τι έρχεται καθώς αναλαμβάνετε άλλα life tasks. Επιπλέον, τέτοια άτομα μπορούν να σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις σήμερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 9 =