αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να αντιμετωπίσεις τους επιθετικούς ανταγωνιστικούς ανθρώπους- Εδώ είναι 3 tips

Πως να αντιμετωπίσεις τους επιθετικούς ανταγωνιστικούς ανθρώπους- Εδώ είναι 3 tips

Οι επιθετικοί ανταγωνιστικοί άνθρωποι είναι πολύ γρήγοροι στο να συντρίψουν και να χειραγωγήσουν τους άλλους. Μπορεί ακόμη και να καταφέρουν να καρπωθούν τα δικά σας επιτεύγματα και να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους. Είναι επιβλαβείς άνθρωποι που κάνουν το εργασιακό σας περιβάλλον τοξικό και αγχωτικό.

Όλοι, σε κάποιο βαθμό, πρέπει να ανταγωνιζόμαστε στη ζωή μας. Ωστόσο, στις μέρες μας, μπορεί να βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποιους μάλλον δύσκολους και επιζήμιους ανθρώπους στο χώρο εργασίας. Πρόκειται για επιθετικούς ανταγωνιστικούς ανθρώπους. Άνδρες και γυναίκες που επιδιώκουν την προαγωγή τους παραβιάζοντας τα δικαιώματα των άλλων. Επιπλέον, δημιουργούν περιβάλλοντα που είναι τόσο πολύπλοκα όσο και στρεσογόνα για την ψυχολογική σας υγεία.

Τι μπορείς να κάνεις σε μία τέτοια κατάσταση; Το αμερικανικό exploring your mind παραθέτει μερικά tips.

Αν επιλέξετε να παλέψετε, μην δαγκώνετε περισσότερα από όσα μπορείτε να μασήσετε

Όταν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε ένα περιβάλλον, τείνει να ωθεί και τους άλλους να ανταγωνίζονται. Επομένως, αν επιλέξετε αυτή την τακτική, θέστε στον εαυτό σας ένα όριο. Αυτό είναι απαραίτητο για τη σωματική και ψυχολογική σας υγεία. Για παράδειγμα, αν το επιθετικό ανταγωνιστικό άτομο επιλέγει να κάνει υπερωρίες, εξετάστε αν αυτή η επιλογή σας βολεύει και εσάς πριν προσφέρετε εθελοντικά τις υπηρεσίες σας.

Προστατέψτε τη δουλειά σας

Να θυμάστε ότι οι επιθετικοί ανταγωνιστικοί άνθρωποι κάνουν κακά πράγματα. Για παράδειγμα, δεν θα διστάσουν να υποκλέψουν την εργασία σας, να μάθουν τους κωδικούς ασφαλείας σας, να διαβάσουν τα email σας ή να χειραγωγήσουν άλλους ώστε να στραφούν εναντίον σας. Πρέπει να το θυμάστε αυτό για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Μείνετε ενήμεροι και ενημερώστε τον προϊστάμενό σας για τυχόν παράτυπες πρακτικές

Αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό. Οι επιθετικοί ανταγωνιστικοί άνθρωποι δεν θα διστάσουν να προβούν σε παράνομες πράξεις. Επιπλέον, αυτές οι ακροβασίες μπορεί να καταλήξουν να αντανακλούν άσχημα σε ολόκληρο τον οργανισμό. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να λάβετε αποδείξεις και να προειδοποιήσετε τα αφεντικά σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 1 =