αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ BMW έφτιαξε νέα μπαταρία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και με μόλις 10 λεπτά φόρτισης ταξιδεύεις 100 χλμ

Η BMW έφτιαξε νέα μπαταρία για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και με μόλις 10 λεπτά φόρτισης ταξιδεύεις 100 χλμ

Η BMW ανακοίνωσε πρόσφατα την ανάπτυξη μιας επαναστατικής μπαταρίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου που μπορεί να έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ριζικά τον τομέα της ηλεκτρικής μετακίνησης. Με έναν εντυπωσιακό συνδυασμό αυξημένης ενεργειακής πυκνότητας, μεγαλύτερης διάρκειας ζωής και βελτιωμένης ικανότητας γρήγορης φόρτισης, αυτή η καινοτόμος μπαταρία μπορεί να συμβάλει στο να γίνει ακόμη πιο ελκυστική η ταχεία μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Ένα από τα σπουδαία χαρακτηριστικά της νέας μπαταρίας της BMW είναι η τεράστια ενεργειακή της πυκνότητα που φτάνει τις 1.200 watt/h ανά λίτρο. Αυτός ο εντυπωσιακός αριθμός αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο σε σχέση με τις μπαταρίες που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή, οι οποίες έχουν περίπου 700 watt-hours ανά λίτρο. Η υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα θα επιτρέψει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να ταξιδεύουν μακρύτερα χωρίς επαναφόρτιση, βελτιώνοντας σημαντικά την οδηγική εμπειρία και μειώνοντας την ανάγκη για συχνές στάσεις ανεφοδιασμού. Επιπλέον, αυτοί οι νέοι τύποι μπαταριών μπορούν να επαναφορτιστούν πολύ γρήγορα.

Η φόρτιση έως και 100 χιλιομέτρων σε μόλις δέκα λεπτά σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να είναι πολύ πιο ευέλικτοι και άνετοι με τα οχήματά τους. Αυτό θα πρέπει επιτέλους να κάνει το άγχος της απόστασης παρελθόν. Εκτός από την υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και την ικανότητα γρήγορης φόρτισης.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Μοναχό ΙΑΑ 2023 (5-10Σεπτεμβιου 2023).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 11 =