αρχικηVIRALΠως κατέληξε ο Steve Jobs να φορά συνέχεια μαύρα ζιβάγκο

Πως κατέληξε ο Steve Jobs να φορά συνέχεια μαύρα ζιβάγκο

Σίγουρα το έχεις παρατηρήσει: Από ένα σημείο και μετά στην ζωή του, ο Steve Jobs φόραγε τα γνωστά μαύρα ζιβάγκο, τα οποία έγιναν σήμα κατατεθέν. Τα φόραγε ακόμα και στις επίσημες παρουσιάσεις των προϊόντων της Apple. Αλλά πως έφτασε σε αυτή την επιλογή;

Την ιστορία πίσω από τα μαύρα ζιβάγκο περιγράφει ο Walter Isaacson στην βιογραφία που έφτιαξε για τον εμβληματικό συνιδρυτή της Apple.

Όλα ξεκίνησαν από μια επίσκεψή του Jobs στο εργοστάσιο της Sony στις αρχές του ’80 όπου όλοι φορούσαν στολές. Όπως του εξήγησε ο πρόεδρος της Sony, Akio Morita, ο λόγος ήταν ότι εξαιτίας του πολέμου κανείς δεν είχε ρούχα και έτσι οι εταιρείες έπρεπε να προμηθεύουν τους εργαζόμενους με στολές.

Κατά τη διάρκεια των χρόνων η στολή απέκτησε ιδιαίτερο νόημα και αποτέλεσε σημάδι «δεσίματος» μεταξύ των εργαζομένων. Ο Jobs ήθελε αυτού του είδους το «δέσιμο» και στην Apple και έτσι προσέλαβε τον σχεδιαστή Issey Miyake που είχε και η Sony για να δημιουργήσει μια στολή για τους εργαζομένους.

Στην Apple, βέβαια, δεν χάρηκαν καθόλου με την αλλαγή αυτή. Σε κανέναν δεν άρεσε η ιδέα και έτσι δεν προχώρησε. Ωστόσο, ο jobs είχε ήδη δημιουργήσει φιλική σχέση με τον Miyake και του ζήτησε να φτιάξει μια «στολή» για τον ίδιο. Κάπως έτσι του ζήτησε να του φτιάξει 100 μαύρα ζιβάγκο για να τα φοράει.

Με αυτό τον τρόπο ο Jobs είχε δύο στόχους στο μυαλό του: Από την μια θα ήταν ουσιαστικά μια καθημερινή ευκολία να φορά τα ίδια ρούχα- χωρίς να χρειάζεται να διαλέγει και να ξοδεύει ενέργεια εκεί. Ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργούσε και ένα δικό του «σήμα κατατεθέν» που θα ήταν αναγνωρίσιμο από όλους. Μάλλον τα πέτυχε και τα δύο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − two =