αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως είναι να κάνεις πρακτική άσκηση στο Facebook (και να παίρνεις 8.000 δολάρια το μήνα)

Πως είναι να κάνεις πρακτική άσκηση στο Facebook (και να παίρνεις 8.000 δολάρια το μήνα)

Σκέψου να είσαι περίπου 20 χρονών. Να κάνεις αίτηση για να πραγματοποιήσεις την πρακτική σου άσκηση στο Facebook. Να επιλέγεσαι. Και ξαφνικά, να βρίσκεσαι να δουλεύεις δίπλα στον Mark Zuckerberg και την ομάδα του. Ενώ την ίδια στιγμή, πληρώνεσαι με 8.000 δολάρια τον μήνα.

Μια μαγική εμπειρία. Πως είναι όμως να τη ζεις «από μέσα». Το CNBC, συνέλεξε μερικές μαρτυρίες και σχόλια «πρακτικάριων» που πήγαν στο Facebook, και δημοσίευσαν το τι είδαν εκεί, στο site της Glassdoor. Πρόκειται κυρίως για προγραμματιστές, οι οποίοι πήγαν κάποιο καλοκαίρι να κάνουν την πρακτική τους στον τεχνολογικό γίγαντα.

Σύμφωνα με τους νέους που το έχουν ζήσει λοιπόν, εκεί υπάρχει πάντα δωρεάν φαγητό, αλλά και αρκετή δουλειά. Ενώ ο Mark Zuckerberg είναι ένας φιλικός εργοδότης. Έχεις και άλλα προνόμια. Δωρεάν μεταφορά από και προς την εργασία ή το ακόμα καλύτερο: Το Facebook προσφέρει στέγη σε πολλούς από τους ασκούμενους του.

Στο εσωτερικό του Facebook, έχει δημιουργηθεί ένα ανοιχτό περιβάλλον εργασίας. Μπορείς να συνομιλήσεις με πολλούς ανθρώπους και να σε βοηθήσουν με την εμπειρία τους. Τα Σαββατοκύριακα είναι επίσης ιδιαίτερα. Αφού η εταιρία διοργανώνει events και εκδρομές ειδικά για τους «πρακτικάριους».

Σίγουρα, βασικό ρόλο παίζει και η παρουσία του Mark Zuckerberg. Είναι εκπληκτικό, να ακούς τον ίδιο να μιλά μπροστά σε όλη την ομάδα, κάθε εβδομάδα, όπως εκμυστηρεύονται η ασκούμενοι στο site της Glassdoor.

Όσο για τα αρνητικά; «Δεν μπορώ να σκεφτώ πολλά αρνητικά. Ίσως για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να εργάζονται σε υψηλούς ρυθμούς, να μην είναι ένα καλό μέρος το Facebook», σημειώνει ένας ασκούμενος προγραμματιστής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =