αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ απλή τακτική που εφαρμόζει ο Mark Zuckerberg όταν έχει… ένα βουνό από δουλειές μπροστά του

Η απλή τακτική που εφαρμόζει ο Mark Zuckerberg όταν έχει… ένα βουνό από δουλειές μπροστά του

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτό το σημείο: Να έχουμε μια στοίβα από επαγγελματικά tasks μπροστά μας. Για τους περισσότερους αυτό μοιάζει με τρέξιμο σε έναν μαραθώνιο ή αναρρίχηση στο Έβερεστ. Πολλοί επιχειρηματίες και άλλοι επαγγελματίες συχνά περνούν εβδομάδες προετοιμασίας για να κάνουν μια απλή εργασία. Και όταν έρθει η ώρα να κάνουν αυτό το project, θα καταλήξουν να ολοκληρώσουν μόνο το 30% της δουλειάς. Το άλλο 70% μένει στο… περίμενε ή στην αναβλητικότητα.

Αλλά δεν πρέπει να είναι έτσι. O Mark Zuckerberg δεν ξοδεύει ποτέ… 24 ώρες προετοιμασίας ή αναμονής για να ξεκινήσει μια δουλειά. Ο  ιδρυτής του Facebook ανέπτυξε μια απλή φόρμουλα για την εκτέλεση οποιουδήποτε τύπου εργασίας χωρίς να αισθάνεται το «βάρος».

Ξεκινά πάντα με τις πιο εύκολες εργασίες, σε αντίθεση με τις δύσκολες. «Πιστεύω ότι ένας απλός επιχειρηματικός κανόνας είναι, αν πρώτα κάνεις τα πράγματα που είναι πιο εύκολα, τότε μπορείς να κάνεις πραγματικά μεγάλη πρόοδο» εξηγεί. Αυτή είναι μια έξυπνη φιλοσοφία για έναν πετυχημένο επιχειρηματία.

Αν ξεκινήσετε με εκείνο το απλό έργο, θα νιώσετε μια αίσθηση ολοκλήρωσης και θα πάρετε την απαραίτητη ώθηση. Δίνεις κίνητρο στον εαυτό σου να ξεκινήσει. Δεν θα νιώσετε το βάρος της δουλειάς. Και θα φτάσεις να έχεις καλύτερα αποτελέσματα στο τέλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =